עוגיות קוקוס אפויות טעימות ומהירות הכנה

זמן קריאה: 2 דקות מתכון לעוגיות קוקוס אפויות ללא גלוטן, בציפוי שוקולד ב 3 מצרכים בסיסיים כולל אופציות לשדרוג.. עוגיות כשרות לפסח ומתאימות לכל עת גם לאירוח! לבריאות.

כשר לפסח: מתכון לעוגיות קוקוס ללא גלוטן עם שוקולד טעימות וקלות הכנה

המתכון הזה, אחד המתכונים הטעימים והנוסטלגיים …. היינו מכינות עם אמא ז"ל, עוגיות קוקוס בעיקר לקראת פורים למשלוחי מנות … אני טיפה שיניתי כדי להקל עוד יותר את המתכון הקליל והטעים הזה.

ההכנה מאוד פשוטה ומהירה, ממליצה לשים לב להארות שרשמתי מטה. העוגיות מתאימות ליום יום, לשבתות, חגים, לפסח.. לכל עת שרוצים. דרושים 3 מצרכים בסיסיים בסך הכל, כל השאר תוספות.
בהצלחה!

מצרכים למתכון

  • 2 ביצים שלמות
  • כ- 70 גר' סוכר קנים או רגיל (אפשר קצת יותר אפשר קצת פחות לפי הטעם)
  • כ-250 גר' פתיתי קוקוס (קוקוס טחון/מגורד)
  • אופציות לשדרוג: ממרחים שונים, שוקולד וכד' ראו מטה במתכון אפשרויות שונות.

כלים נדרשים

  • קערה
  • כף לערבוב המצרכים
  • תבנית סיליקון שקעים/תבנית של תנור אפייה עם נייר אפייה (רצוי אקולוגי)/מנג'טים איכותיים (הפשוטים זה עלול להידבק).

מהלך הכנת המתכון

  1. חממו תנור על 180° טורבו (לא חייב, זה מזרז את האפייה).
  2. לתוך קערה הכניסו את הביצים השלמות יחד עם הסוכר וערבבו היטב להטמעה.
  3. הוסיפו את הקוקוס בהדרגה עד סיום והטמעתו בבלילת הביצים והסוכר.
  4. בעזרת כף, קחו מעט מהבלילה, והניחו בתבנית שלכן (סיליקון שקעים, תבנית אפייה או מנג'טים).
  5. ערבבו בכל פעם לפני שתקחו עוד מהתערובת כדי למנוע השארות נוזלים בקערה.
  6. אם נשארו מעט נוזלים תוכלו להוסיף מעט קוקוס עד סיום התערובת.
  7. הכניסו לתנור המחומם מראש על 180° למשך 10 דק'.
  8. הוציאו מהתנור, בעזרת כף ובעדינות רבה מעכו מעט את פנים העוגייה ליצירת שקע קל.
  9. החזירו לתנור להמשך אפייה (עוד כ-10 דק')
  10. כשתראו שהן הזהיבו הוציאו מהתנור וחכו להתקררות מוחלטת.
  11. זהו. מוכן. אח"כ תוסיפו מה שתרצו…

אופציות לשדרוג – תוספת לעוגייה

ממליצה למרוח מעל כל עוגייה שוקולד איכותי ובריא כמו במתכון הזה. בנוסף, אפשר למרוח לפני שכבת השוקולד ממרחים כגון:

לאחר מכן, מרחו כל עוגייה בשוקולד ביתי או שוקולד רגיל שהמסתן ותוכלו להוסיף אגוזים/שקדים כרצונכן….

בתאבון והרבה בריאות!

סיכום והארות נוספות

  • באופן אישי, אני משתמשת בקוקוס שלם שאני פותחת (בעלי פותח…) מקלפת, שוטפת וטוחנת דק. לאחר מכן, אני מייבשת את הפתיתים חלקית ושומרת בהקפאה עד שימוש. לטעמי, עוגיות הקוקוס טעימות יותר עם קוקוס טרי ומעט לח. אפשר כמובן להשתמש בפתיתי קוקוס היבשים הנמכרים בסופרים. מה שתרצו.
  • אם רוצים עוגיות קריספיות, יש לשטח אותן בתבנית שיהיו דקות. אם עושים אותן עבות יותר הן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים…
  • אם לא נאפה מספיק, או שנגעתן בעודן חמות, העוגיות עלולות להישבר…אבל הטעם יישאר אל דאגה..
  • מנג'טים רגילים מנייר רגיל לא מתאימים למתכון זה מאחר שהבלילה עלולה להידבק לנייר. לכן עדיף להשתמש בסיליקון איכותי או בנייר אפיה (רצוי אקולוגי). אפשר גם תבניות סיליקון שקעים, או מנג'טים סיליקון למי שיש.

מהפתיתים אפשר להכין גם חלב קוקוס ביתי טבעי

💜בהצלחה רבה והרבה בריאות💜

מתכוני עוגיות, נשנושים וקינוחים טעימים נוספים:

הצטרפי לשיחה

2 תגובות