עוגיות במילוי שוקולד

זמן קריאה: 3 דקות מתכון מפורט להכנת עוגיות במילוי שוקולד. מתכון פשוט להכנה, טעים ועשוי מחומרים טובים, בריאים ואיכותיים. בהצלחה ולבריאות!

מתכון עוגיות ממולאות שוקולד

עוגיות ביתיות הממממ, עוגיות בהכנה ביתית ממולאות בשוקולד ביתי… הממממ מה לומר כדי לתאר את הטעם? מבחינתי כמעט כל מתכון שמכיל שוקולד אמיתי הוא שלמות של מתכון! כך שגם במתכון הזה זה ממש משהו מיוחד. השילוב בין עוגיות "קעקות/קייקות טוניסאיות" לשוקולד אמיתי פשוט נהדר.

כאן אני מציעה לכן דרך להכין שוקולד ביתי טעים המתאים במיוחד למילוי עוגיות הנאפות בתנור.

תכינו תטעמו ותיהנו.. בריאות!

מצרכים להכנת העוגיות

  • בצק כעכים (קייקות) מתוקים טוניסאים או כל בצק לעוגיות פריכות/קשות (חצי ק"ג קמח) בבלוג יש שלל מתכונים…
  • תמרים מסוג מג'הול – הכמות תלויה כמובן בכמות העוגיות ובכמות השוקולד שאתן ממלאות. לחצי ק"ג אני משתמשת בלפחות 10 תמרים מסוג מג'הול גדולים הנשמרים במקפיא
  • 3 חופני עיסת קקאו
  • חופן אחד חמאת קקאו
  • אם אתן משתמשות בשוקולד רגיל קנוי (חבל מאוד….) אין צורך בתמרים, בעיסת וחמאת הקקאו. מספיק להשתמש בשוקולד ו/או בממרח שוקולד
  • תוספות אופציונאליות: קוקוס, שקדים/אגוזים/בוטנים טחונים וכד'

חומרים נדרשים

  • בלנדר/מעבד מזון לטחינת התמרים.
  • 2 קערות עבור המסת השוקולד (בשיטת הסיר הכפול)
  • קערה להעברת השוקולד שהכנתן (לא חובה, אפשר להישאר עם קערית הבלנדר)
  • כף, מרית
  • מערוך
  • סכין ו/או קלף לבצק
  • תבנית מרופדת בנייר אפיה / משטח סיליקון לאפיה

מהלך הכנת העוגיות

התהליך מתחלק לשלושה חלקים: הכנת השוקולד, הכנת הבצק והכנת העוגיות עצמן.

הכנת השוקולד

נתחיל בהכנת השוקולד לפני שנכין את שאר המתכון: מי שמשתמשת בשוקולד קנוי ו/או בממרח שוקולד קנוי, תדלג על שלב זה.

  1. בסיר כפול (בן מרי) נמיס את עיסת הקקאו יחד עם חמאת הקקאו
  2. נטחן את התמרים עד קבלת מרקם ממרחי
  3. כאשר השוקולד נמס, נעביר אותו לבלנדר עם הממרח תמרים שקבלנו
  4. נוכל להוסיף קוקוס/שברי אגוזים/שקדים/בוטנים וכד'. לא חובה.
  5. נערבב היטב להטמעה.
  6. זהו השוקולד שלנו מוכן. אם קר בבית או שהתמרים היו קרים, השוקולד יתמצק מאוד מהר.. ולכן כדאי להעביר אותו לקערה אחרת. אבל אם מזג האוויר נעים ואפילו חם, לא חובה להעביר.

הכנת הבצק

כל אחת תכין את הבצק שמתאים ונוח לה. כדאי לבחור בצק פריך. קשה/קריספי מבחוץ ורך מבפנים. עוגיות "חול" סבלה (Sablé) גם מתאימות, וגם בצק שמרים (אמא שלי ז"ל הייתה מכינה pains aux chocolats- לחם מתוק עם שוקולד… וואי כמה טעיםםםם).

  1. נכין את בצק העוגיות. כל אחת לפי סוג העוגיות שאוהבת. ראו מטה הצעות למתכונים.
  2. חממו תנור על 180.

יצירת העוגיות

  1. ניקח חתיכה מהבצק ובעזרת מערוך נרדד לעלה דק.
  2. ניקח שוקולד ונמרח על חלק אחד של העלה. (מי שמשתמשת בממרח קנוי רגיל (חבלללל) אפשר למרוח אותו)
  3. נכסה בחלק מהעלה את השוקולד ונחתוך.
  4. נעביר את הרצועה שקבלנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי אקולוגי)/או משטח סיליקון
  5. בעזרת קלף/סכין , נחתוך בעדינות פרוסות בעובי 2 אצבעות או בגודל הרצוי. אפשר עם מזלג ללחוץ מעט על החלק העליון ליצור קישוט מעל כל עוגייה.
  6. כך ממשיכים עד סיום הבצק.
  7. אופציה נוספת: לקחת גוש בצק קטן, למעוך אותו על כף היד (כמו מן פיתה קטנטנה) ובמרכז מניחים גוש/כדור שוקולד (מהשוקולד שהכנו. ואם אתן משתמשות בקוביות שוקולד רגיל, תניחו קובייה אחת במרכז כל עוגייה)
  8. כאשר הכנתן את העוגיות ומילאתן תבנית, הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 לאפיה של 20 דק' לפחות. העוגיות קטנות ונאפות מהר. שימו לב לא לשרוף אותן. המרקם שלהן תלוי בסוג העוגיות שהכנתן. אם הכנתן עוגיות כעכ טוניסאיות, הן תצאנה רכות מהתנור ויהיו קשות לאחר שיתקררו. הצבע אמור להיות זהוב חום בהיר (תלוי גם בסוג הקמח שלכן).
  9. זהו, מומלץ להגיש חם, טרי ישר מהתנור (לחכות שיתקררו מעט, אחרת אפשר לקבל כוויה בלשון.. השוקולד נמס וחם..).
  10. אני אוהבת לזלף/להטביל מעט שוקולד מומס מעל כל עוגייה ולקשט במעט קוקוס/שברי אגוזים ושקדים…
  11. זהו ממש טעים, מתאים לכל יום, לשבתות, לחגים, למוצאי צומות …

סיכום

כפי שראיתן, המילוי שוקולד הזה מעולה, ממש טעים… אין טעם של תמרים… רק של שוקולד מתוק וטעים ויחסית בריא מאוד! אפשר לגוון בצורות, להשקיע וליצור ממש צורות מושקעות ויפות. אפשר להיעזר בחותכנים בצורות שונות, לקחת שתי צורות להניח במרכז ממרח שוקולד כמו שלי או קובית/כדור שוקולד ולכסות עם הצורה השניה.. לכו עם הדמיון שלכן…

מרגישה צורך לשתף דרך נוספת לאכול עוגיות עם שוקולד.. בילדותי ממש אהבתי לאכול את העוגיות קעקות הטוניסאיות יחד עם ממרח שוקולד נוטלה… וכיום כשהממרח נוטלה מוכן בבית מחומרים טובים ובאמת עם אגוזי לוז ולא בטעם אגוזי לוז, אז בכלל זה מושלם… אפשר לקחת עוגייה אחת אפויה ולמרוח מעליה, ואפשר 2 עוגיות (אפויות) ולמרוח ממרח נוטלה ביתי בין שתי שכבות העוגיות….טעים ברמות שאין דברים כאלו.. וזה גם פרווה, אז זה יתאים כקינוח לאחר ארוחה בשרית…

בקיצור, אם לא הבנתן עד עכשיו – ממליצה בחום לנסות…

לבריאות!!

מתכוני קינוחים נוספים כולל מתכוני עוגיות

הצטרפי לשיחה