גלידת שוקולד טבעונית

זמן קריאה: 3 דקות מתכון להכנת גלידת שוקולד טבעונית ובריאה ללא מכונת גלידות, בבית בפשטות ובקלות. המתכון כולל מדריך להכנת סוגי גלידות שונות והסברים מפורטים. תיהנו!

מתכון גלידה שוקולד טבעונית ביתית פרווה לאלרגנים או טבעוניים vegan

נשים, אימהות, גולשות יקרות,
גלידה. קינוח קרמי מתוק וקפוא בטעמים וצבעים שונים. מה יותר פשוט מזה?? הולכים לסופר או חנות מזון, רוכשים ונהנים! רגע, אבל, לא התכוונתי למה שנדמה לכן. לא רוכשים את הגלידה אלא את המוצרים, המרכיבים שלה… כן מצרכים בסיסיים, פשוטים ביותר, הכל בקלי קלות על בסיס 2-3 רכיבים.

  1. רכיב בסיס קפוא בעל מרקם קרמי/שמנתי ממקור צמחי (לא תעשייתי)
  2. ממתיק כלשהו לקבלת קינוח מתוק. (תמרים מזן מג'הול, סילאן, דבש טהור, מייפל, סוכר קנים או רגיל, או חלופות סוכר אחרות)
  3. תוספות שרוצים. חלקם יתנו את הטעם העיקרי לגלידה, אחרים יחזקו וימתנו את הטעם. תלוי בתוספת שתשימו.

למה להכין גלידה בבית? פשוט מאוד:

הכנה קלה ומהירהללא חומרים משמרים
מצרכים איכותיים בריאים וטעימיםללא צבעי מאכל סינטטיים, מלאכותיים, כימיים
שליטה במינון המרכיביםללא רעלים מיותרים
בחירת הטעם, הצבעללא שמני ושומני טראנס רעים ומסוכנים
מגוון שימושיםללא סוכר בכמות גבוהה
אפשרי למתכון פרווה/טבעוניאין צורך במכונת גלידה מיוחדת
זה לא נמס ומטפטף כמו מים!!!!!
שימושים נוספים ולא רק כגלידה!

מהלך הכנת גלידה שוקולד טבעונית

מבוסס על רכיב "סודי". לא תאמינו כמה טעים ומיוחד זה…

  1. מכניסים לבלנדר:
    • קוביות אבוקדו קפואות (מראש)
    • 4-5 קוביות קרח
    • 5 תמרים מסוג מג'הול (אפשר כל ממתיק שרוצים בכמויות שרוצים לשים, עדיף להשתמש בסוכרים בריאים ואיכותיים)
  2. טוחנים עד קבלת מרקם אחיד ומוסיפים: 1-2 חופני עיסת קקאו (או 2-3 כפות אבקת קקאו נא).
    עקרונית אפשר לטחון את כל המרכיבים בו זמנית.
  3. טוחנים במעבד מזון להטמעת הקקאו.
  4. זהו מוכן. אפשר ורצוי לאכול מיד! בתאבון .
  5. אם תרצו תוכלו למלא תבניות ארטיקים מסיליקון, להקפיא ולהטביל בשוקולד…

הארה: אין לזה שום טעם של אבוקדו… כך שאפשר לתת לילדים שלא אוהבים אבוקדו בלי לספר להם ממה זה עשוי.. ויאכלו גלידה בריאה ממש! תאמינו לי- זה עובד.
וכדי לנצל את כל השאריות במעבד המזון, אני מוסיפה מים ו/או קוביות קרח, מבלנדרת מעט והופ יש לי משקה שוקו מרענן וטעים!

אפשרויות נוספות להשגת מרקם קרמי לגלידה

אם תרצו, תוכלו להכין גלידה ביתית בריאה, גם בלי אבוקדו בעזרת אחת מבין האפשרויות הבאות:
(הרעיונות שלהלן נועדו לתת מרקם מרקם קרמי/שמנתי והינם כולם על בסיס צמחי (בהכנה ביתית לא תעשייתית):

שמנה לב: אין להשתמש לבסיס הגלידה בפרי קשה (כמו תפוח למשל) או פרי רוויי מים כגון אבטיח. כדי להכין גלידת אבטיח תצטרכו בסיס שמנתי כלשהו ואז להוסיף אבטיח. האבטיח יתאים להכנת ברד/סורבה אבטיח כמובן.
הפירות הקפואים ישמשו כתוספת למתן טעם ו/או צבע, אך לא כבסיס אלא אם כן הינם בעלי מרקם שמנתי/קרמי כפי שציינתי.

המתקה: אפשר לבחור מה שרוצים ואוהבים שילך טוב עם הטעמים למשל: תמרים- עדיף מזן מג'הול טריים/שנשמרו בהקפאה (לטעמי, יותר טובים מאלו הנמכרים יבשים), אפשר סוכר קנים, דבש טהור, סילאן, מייפל…וכמובן אפשר להשתמש בתחליפי סוכר כמו סטיביה וכד'.

תוספות לפי הטעם: קקאו, אגוזים/בוטנים קצוצים, טחינה גולמית, פירות לפי חשק הטעם שיהיה בגלידה וכו'.

לסיכום

להכין גלידה בבית זה כיף, זה טעים, זה נגיש, זה פשוט ובריא! גלידה כפי שהזכרתי, היא בעצם קינוח קרמי מתוק וקפוא.
ולכן, להכנת גלידה נצטרך:

  1. מרכיב בסיס בעל מרקם קרמי/שמנתי כלשהו (פרווה, לא תעשייתי
  2. קרח ו/או שהמרכיב הבסיסי יהיה קפוא מספיק ועם מספיק נוזלים.
  3. ממתיק (אם רוצים קינוח מתוק, וזה גם תלוי בסוג הגלידה שמכינים בדוגמא שהבאתי מוכרחים..)
  4. תוספת כלשהי לבחירה

בעולם הטבע, ה' הטוב ברחמיו הגדולים, ברא ויצר עבורנו אפשרויות רבות ושונות גם כדי לקבל מרקם קרמי צמחוני ללא צורך במעבדה! הראיתי לכן דרך להכנת גלידה ללא צורך במכשיר מיוחד או מכונה להכנת גלידה. תצטרכו רק מעבד מזון, לטחון את המרכיבים באהבה ושמחה וליהנות בבריאות איתנה!

הארה אחרונה, אמרתי לעצמי שבכל זאת אכתוב למי שמעוניינת ומחפשת גלידה חלבית.
גלידה חלבית: מבוססת על חלב מרוכז/שמנת/יוגורט/גבינות רכות וכד'. יחד איתם מוסיפים המתקה ותוספות. אם יש בסיס שמנתי כבר, אפשר להוסיף אבקת חלב.

ותזכרו מתכון זה (לא) חשבון

💜 בהצלחה והרבה בריאות💜

הצטרפי לשיחה