איך להכין ברד בבלנדר

זמן קריאה: 5 דקות מדריך מפורט להכנת ברד בבית בקלות ובמהירות, כולל טיפים והסברים חשובים. ללא צורך במכונת ברד או בכלים מיוחדים… תיהנו והרבה בריאות!

איך מכינים ברד בבית ללא צורך במכונת ברד ביתית

נשים, אימהות, גולשות יקרות,
מתחשק לכן קינוח טעים קריר ועל הדרך גם בריא…? אז, במקום לרדת למכולת, לקנות "ברד" העשוי ממים רוויים בחומרי טעם וריח, סוכרים ושאר מרעין בישין … פשוט הכינו בבית….
כשתכינו… תבינו, תרגישו בהבדלים…. ברד ביתי הוא נטו ברד אמיתי, עשיר ומיוחד. לא ברד בטעם … והמבינה תבין….
העיקרון הבסיסי להכנת ברד בבית הוא: הקפאת פרי חתוך לקוביות/מיץ/תרכיז כלשהו ואותו לכתוש דק בבלנדר או ידנית. כל שאר התוספות, נועדו לתת טעם/צבע וכו'.

בהצלחה וקיץ נעים בריא!

מהו משקה ברד?

ברד, הנקרא גם גרניטה באיטלקית או סורבה בצרפתית (יש הבדלים קטנים בין השניים מבחינת המרקם) הוא קינוח קפוא העשוי מקוביות קרח ו/או מצרכים קפואים אחרים שנכתשים דק. בהתאם לצורך ולטעם שמחפשים, מוסיפים סוכר, מים ומצרכים נוספים. מדובר בקינוח ללא גלוטן, פרווה ללא מוצרים מהחי (vegan), כמעט ללא שומן או בכלל בלי שומן. (בשונה מגלידה או שרבט שמכילים חלב, שמנת וכד' ומרקמם קרמיים).

סוגי ברד אליהן אני מתייחסת בפוסט זה:

לא ניתן להכין ברד בפירות שומניים כגון מנגו, אפרסק, בננה וכו'. מהם ניתן להכין גלידה ביתית. ובמידה ובכל זאת רוצים ברד מפירות הללו, יש להפוך אותם למשקה נוזלי

כלים להכנת הברד

  • רצוי בלנדר: קיימים סוגים רבים של מעבדי מזון כגון מג'ימיקס, נינג'ה ועוד. אני משתמשת בויטמיקס. בדקו שהבלנדר שלכן מסוגל לטחון/לרסק קרח). אפשר גם לשבור את הקרח ידנית (כלומר להכין את הברד ידנית ללא בלנדר)
  • כף/מרית
  • כוסות אישיות למזיגת הברד
  • כפית או קשית לשתיית הברד

המצרכים להכנת הברד

  • ברד מבוסס פרי: קוביות פרי קפואות בכמות שתרצו. טיפ למניעת היווצרות גוש פרי קפוא: פזרו את הקוביות במשטח גדול כך שכל חתיכה תוקפא בנפרד ולא תגע באחרת. לאחר שהם קפאו בנפרד תוכלו להכניסם לאותה קופסא/שקית… כאשר הם קפואים הם פחות ידבקו אחד לשני ולא ייוצר לכן גוש.
    ברד מבוסס משקה נוזלי: המשקה עצמו או מיץ שהוקפא בתבנית (עדיף שזה יהיה קוביות, יותר נוח לטחון כך מאשר בגוש)
  • כ-10 קוביות קרח
  • מעט מים: תלוי כמובן בסוג המוצר שאתן רוצות להפוך לברד אם וכמה מכיל מים/נוזלים. תתחילו תמיד בכמות זעירה כמו חצי כוס מים והוסיפו בהתאם לצורך.
  • אופציונאלי: חופן עלי נענע טריים, נקיים ובדוקים או עלים נוספים שאתן אוהבות ורוצות להוסיף לברד שלכן.
  • אופציונאלי: ממתיק לבחירתכן (סוכר קנים או רגיל, סילאן/תמרים ומה שתרצו). הכמות והסוג תלויים בטעם שתרצו לקבל יותר או פחות מתוק. הממתיק אינו חלק מהברד עצמו אלא רק חלק מהטעם. אפשר גם לא להוסיף בכלל…

שלבי הכנת הברד

  1. ברד מבוסס פרי: מכניסים חתיכות פרי קפואות לבלנדר
    ברד מבוסס משקה נוזלי: מכניסים את המצרכים למיכל הבלנדר. טיפ: כדי לא לבזבז מיץ, יש להוסיף כחצי כוס מים לקופסה שבה שמרתן את הקוביות, תנערו מעט וכך המים "שוטפים" את הקופסה. את המים האלו אני מכניסה לבלנדר יחד עם שאר המצרכים כך המים בעצם מקבלים גם את המיץ/השאריות הקיימות בקופסה.
  2. מפעילים את הבלנדר על עוצמה נמוכה ומגבירים בהדרגה עד קבלת המרקם הרצוי. לאחר מס' שניות, מוסיפים את קוביות הקרח.
  3. לחילופין אפשר לבחור בתכנית גלידות/שייק אם יש אופציה כזו בבלנדר שלכן ולהכניס מהתחלה את כל המצרכים.
  4. לאחר כחצי דקה או בתום התכנית, בדקו את המרקם אם יבש או קשה מדי הוסיפו מעט מים, או קוביות קרח* שימו לבלנדר אם קשה לו לטחון..
  5. תטעמו…. אם חמוץ/מר מדי הוסיפו ממתיק כרצונכן ותערבבו עוד קצת.
  6. כשקבלתן מרקם של ברד, עצרו את פעולת הבלנדר והעבירו לכוסות הגשה עם קשית או כפית…
  7. מזגו לכוס, תברכו ותתרעננו!

*הוסיפו מים רק אם יש לכן גוש כדי לעזור לבלנד לשבור את הקרח ורק אם יש צורך למתכון למשל אם יש פרי שלא מספיק לח/רטוב.

דרך נוספת מהירה יותר להכנת ברד ממשקאות:

  1. הכינו תרכיז חליטה/תה מרוכז וחזק כפי שאתן מכינות תה רגיל לשתייה ותנו להתקרר למס' רגעים.
  2. הכניסו קוביות קרח לבלנדר וטחנו כמעט עד לקבלת מרקם של ברד מקוביות קרח. עצרו רגע אחד לפני קבלת מרקם מושלם.
  3. הוסיפו את התרכיז שהכנתן והפעילו שוב את הבלנדר להטמעת התרכיז בקרח הכתוש.
  4. זהו, מוכן, הגישו קר בכוס עם קשית/כפית, אפשר להוסיף פלח לימון לאייס תה שלכן….וזהו שיהיה לכן לבריאות!

תוכלו להכין ברד ממשקאות נוספים כגון: ברד קולה (לא בריא אבל בכלל!), ברד מוגז (במקום מים רגילים שמים סודה), ברד קפה (אייס קפה) ועוד. (אומנם אינני ממליצה כלל להשתמש במוצרים אלו… אך שתדעו שדרך הפעולה היא אותה דרך לכל המשקאות)

דוגמאות לסוגי ברד שונים

ברד מבוסס פרי

  1. מכניסים את קוביות הפרי הקפואות למיכל הבלנדר יחד עם חצי כוס מים וטוחנים עד קבלת המרקם הרצוי.
  2. מוזגים לכוסות, מברכים ונהנים!

פרי רווי מים ו/או מתוק מעצמו אין צורך להוסיף דבר… פשוט לוקחים את הפרי, מקפיאים וטוחנים אותו עם מעט מים וזהו.

רעיונות נוספים:
ברד פטל/אוכמניות/תות/אננס טרי וכד' (תקפיאו, תטחנו אותם עם מים, קרח ואם תרצו תוסיפו סוכר וכל תוספת שתרצו)

ברד אבטיח

ברד תפוח

המתכון מספיק לברד עבור 2 כוסות של 180.

  1. חתכו 2 תפוחים לקוביות/פלחים קטנים והקפיאו (אני השתמשתי בתפוח סמיט ירוק)
  2. לאחר שהם קפאו, הוציאו מהמקפיא והעבירו לבלנדר
  3. התחילו לטחון את התפוחים
  4. לאחר כמה שניות של טחינה (כשבעצם התפוחים קצוצים דק, הוסיפו בערך 10 קוביות קרח
  5. הקרח הכתוש ייתן לכן מראה של שלג.. ואז תוכלו להוסיף חצי כוס מים ותמשיכו לטחון.
  6. כשטוחנים טוב והפרי עדיין קפוא לא מרגישים סיבים אלא ברד בלבד.
  7. אם אתן מרגישות חתיכות קטנות של פרי ואתן לא רוצות מרקם כזה: פשוט עליכן לטחון יותר בשלב הראשון לפני הוספת הקרח והמים)
  8. מי שרוצה יכול להוסיף ממתיק איזה שירצה ובכמות שיבחר. מאחר שהמתכון ללא גלוטן וצמחוני אפשר לטעום בכל שלב (אין צורך לבשל/לאכפות וכו)
  9. הטעם המתקבל כמובן תלוי ביחס בין כמות הפרי לכמות הקרח והמים שהוספתן. אם טעם הפרי פחות מורגש, הוסיפו עוד חתיכות פרי. אם לא מתוק לכן, הוסיפו ממתיק.. זהו…

ברד מבוסס משקה

עדיף להקפיא את המשקה בתבנית קוביות קרח ואז לטחון. אפשר גם לרסק בבלנדר את הקוביות קרח בתוספת המשקה והממתיק.

ברד לימון אמיתי טעים להפליא

אני כותבת ומדגישה ברד לימון ולא ברד בטעם לימון. שתדעו, רוב הפעמים כשכתוב "בטעם" על מוצר כלשהו, הוא לרוב לא מכיל את מרכיב הטעם עצמו אלא מכיל תמצית טעם/ריח סינטטית כימית.
עדיף לסחוט אותו ולהקפיא את המיץ בתבנית לקוביות קרח. מכיוון שהלימון חמוץ בפני עצמו, הוספתי מים וסוכר כדי לבטל מעט מחמיצות הלימון. ממליצה על 2-3 כפות סוכר, לפי טעמכן האישי (אפשר גם יותר למרות שלא כל כך בריא הרבה סוכר).

ברד ממשקאות כגון תה icetea/חליטות צמחים ועוד

העיקרון הוא אותו עקרון: הקפאת הרכיב שאנחנו רוצות בברד. להכנת ברד תה/חליטת צמחים נפעל באופן הבא:

  1. נכין את המשקה (התה/החליטה)
  2. נמלא תבניות קרח במשקה שהכנתן, לחילופין מלאו מיכל אחסון שטוח במשקה שהכנתן. כדי שלא יהיה לכן קשה לטחון את הקרח, רצוי למלא את המשטח בגובה ס"מ בערך.
  3. לאחר שהמשקה קפא, הוציאו וטחנו לקבלת מרקם של ברד.

מי שאין לו מעבד מזון שחותך קרח:

  1. בוחרים פרי/משקה או מה שרוצים להכין ממנו ברד
  2. טוחנים אותו ומביאים אותו למרקם מיימי נוזלי
  3. ממלאים מיכל אחסון שטוח בנוזל שקבלנו עד גובה ס"מ לערך. השכבה צריכה להיות דקה כדי שיהיה קל לשבור את הקרח בעזרת מזלג.
  4. מכניסים את המיכל למקפיא.
  5. בערך כל חצי שעה, מוציאים את המיכל ובעזרת מזלג, שוברים את הקרח, מערבבים היטב ומחזירים למקפיא.
  6. פועלים כך עד שמתקבל המרקם שאנו רוצים לברד ואוכלים בהנאה!

לסיכום

כפי שראיתן, להכין ברד בבית זה קלי קלות… אין צורך בכלים מיוחדים, מכונת ברד… תהיו יצירתיות, שחקו עם הכמויות, הרכיבים… למדו על כל רכיב איך הוא מתנהג, ממה מורכב וכו' כך תדעו כמה כמות לשים מאיזה מוצר ואיך להכין את הברד המושלם
עניין נוסף חשוב, כדאי לאכול את הברד/הגרניטה/הסורבה מידית שלא ימס וישמור את המרקם הנכון. במידה ונשאר או שלא אוכלים מיד, יש להקפיא. אחרי הקפאה ארוכה המרקם יתקשה, לכן יש לתת לתערובת להפשיר מעט ואז תחזור למרקם של הברד.

לסוגי ברד נוספים, פשוט פעלו לפי עיקרון היסוד שהבאתי…ותזכרו מתכון זה לא חשבון.

מתכוני גלידות נוספים:

💜בהצלחה, בריאות ושמחה!💜

הצטרפי לשיחה

8 תגובות