מתכון לקרקרים ללא גלוטן מקמח חומוס

זמן קריאה: 2 דקות מתכון מהיר הכנה לקרקרים טבעוניים ללא גלוטן טעימים מאוד. 5 דק' עבודה הכל בכלי אחד בלי ללכלך יותר מדי כלים. תכינו בתאבון!

קרקרים בריאים מקמח חומוס, קריספיים, טעימים וללא קמח כלל

המתכון הנוכחי נוצר לאחר ניסיונות ורצון למצא מתכון בריא ללא גלוטן שיכול להתאים גם לתינוקות… הקרקרים האלו יכולים להיות בטעמים האהובים עליכן: מלוח, פיקנטי, חריף… הם דורשים:

  • 5 דק' עבודה
  • כלי אחד
  • כ- 20 דק' אפיה על גריל בחום של ° 200 או מצב אפיה עליון ותחתון + טורבו על 220°.

תכינו ושיהיה לכן לבריאות!

המצרכים להכנת הקרקרים

  • 100 גרם קמח חומוס
  • 100 גרם קמח עדשים (אופציונלי)
  • 100 גר' קמח שיבולת שועל אופציונלי (שיבולת שועל טחונה)
  • חופן שומשום טחון אופציונלי
  • חופן זירעוני פשתן טחונים אופציונלי
  • חצי כפית שטוחה מלח גס טחון (אפשר כל סוג מלח שאתן משתמשות. במלח שולחן הרגיל מוסיפים חומרים שאינני מעוניינת לצרוך לכן אני קונה מלח גס וטוחנת)
  • 4 כפות שמן זית בכבישה קרה
  • תבלינים לפי הטעם: פפריקה, כמון, פלפל שחור, כורכום (אתן יכולות לשנות לפי טעמכן, להוסיף תבלינים להפחית…וכן להוסיף מרכיבים כגון: קצח, גרעיני חמניות ועוד.
  • 50 מ"ל מים רותחים רק עד לקבלת תערובת אחידה דביקה. אם צריך הוסיפו מעט מים.

הכלים הדרושים

  • קערה לבצק
  • כף לערבוב הבצק (המים רותחים בתחילה שימו לב)
  • משקל אם אתן רוצות לדייק בכמויות (עקרונית אין חובה לדייק. העיקר שתשימו את הכמויות בפרופורציות
  • כלי עם מים (להרטבת הידיים נוח יותר מפתיחת הברז כל רגע)
  • תבנית עם נייר אפיה (רצוי אקולוגי)

הכנת הקרקרים

  • מחממים תנור לחום של ° 200 או מצב אפיה עליון ותחתון + טורבו על 220°.
  • מכניסים לקערה את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב להטמעה כולל התבלינים.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
  • שפכו כעת בזהירות מעט מים רותחים לקערה וערבבו בעזרת כף. אם אתן מרגישות שהבצק יבש, הוסיפו עוד מים.
  • אתן צריכות לקבל בצק דביק.
  • הרטיבו את ידיכן ובידיים רטובות קחו מעט מהעיסה שנוצרה, צרו כדור והניחו על תבנית האפיה המרופדת בנייר אפיה.
  • בידיים רטובות לחצו על הכדור להשטחת הקרקר ככל האפשר. רמת הקריספיות תלויה גם ברמת הדקיקות של הקרקר.
  • המשכנה כך עד לסיום העיסה
  • הכנסנה לתנור ל20 דק': אם הם הזהיבו-השחימו והתקשו מעט אזי הם מוכנים. אחרת הכניסו לזמן קצר נוסף.
  • לאחר שהם מוכנים המתינו לקירור הם יתקשו יותר לאחר הקירור.
  • לשמירת הטריות, אחסנו בקופסא אטומה. אני שומרת במקרר לארכת חיי המדף שלהם.

הערות לסיום

  • אני אוהבת לשלב בין קמחים שונים אך למתכון הזה אתן יכולות להשתמש רק בקמח חומוס בלבד.
  • זרעים קטנים כגון שומשום, פשתן וכד' רצוי לצרוך אותם טחונים מאחר שהם לא מתפרקים בגוף כפי שהם. המשמעות היא שערכיהם התזונתיים לא נספגים בגוף בצורתם השלמה רק טחונים.
  • זרעי פשתן אם אין לכן אפשרות לטחון אותם בבית תוכלו להשרות כמה רגעים במעט מים רותחים. הם יתנפחו ויפרישו ג'ל עם הערכים של הפשתן. תוכלנה להשתמש בהם גם כך.
  • שיבולת שועל באופן כללי הינה ללא גלוטן. ויש אפשרות להשיג בחנויות ובסופרים שיבולת שועל שרשום מפורש שאינה מכילה גלוטן. חולות צליאק או רגישות לגלוטן ממליצה לשאול את הרופא מאחר שיש רכיב בשיבולת שועל שאינו מתאים לסובלות מצליאק.
  • התינוק שלי מאוד אוהב את הקרקרים האלו. אני מרטיבה אותם במים ונותנת לו לאכול כך (בכל זאת זה תינוק שלא יכול לאכול מאכלים קריספיים עם מס' שיניים….)
  • מתכון מאוד פשוט ומהיר הכנה, אינו דורש מיומנויות וכלים רבים אז תכינו יהיה לכן טעים ובריא!

💜 הכנתן? אשמח ל- 👍, ולקרא איך יצא לכן ושתפו הלאה…💜

הצטרפי לשיחה

6 תגובות