מתכון לדונאטס פרווה מקמח כוסמין מלא

זמן קריאה: 3 דקות מתכון לסופגניות דונטאס במרקם אוורירי ומושלם כולל הסברים לעיצוב הצורה והצעות לממרחים ביתיים מתוקים וטעימים. תכינו ותיהנו!

מתכון קל לסופגניות דונאטס טעימות, אווריריות ובריאות יותר

סופגניות או דונטאס לא משנה איך תקראו להם ואיך הם בדיוק נראים ונעשים, הם היו, נשארו וכנראה יישארו מאכלים מסורתיים, טעימים שכבר מצאת סוכות מצויים במטבחים ואף חודשיים אחרי חנוכה.
כי כן, סופגניות – דונטאס אינם מתאימים רק לחנוכה.

אפשר להכין אותם בכל עת שרק רוצים. ואם תרצו לאכול ולהרגיש קצת יותר בנוח עם עצמכן על אכילת בצק מטוגן…. (כי אין מה לעשות זה טעים) אז הנה לפניכן המתכון שלי להכנת סופגניות/דונטאס. המתכון פרווה עם מוצרים בריאים ואיכותיים יותר וכמובן טעים ממש! אני מכינה עם קמח כוסמין מלא (יותר בריא!) אפשר גם עם רגיל… כל דונטאס שלי הוא קטן יחסית, שוקל כ 50 גרם בלבד רך ואוורירי!

💜בתאבון! אשמח ל👍, לתגובה חמה ושיתוף💜

מצרכים לדונטאס

  • כף גדושה שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר קנים (אפשר רגיל)
  • 3 ביצים שלמות
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית (אופציונלי)
  • 500 גרם קמח כוסמין מלא מנופה (או רגיל)
  • קורט מלח
  • 4-5 כפות שמן לבצק +שמן לטיגון
  • מים: לפחות 180 מ"ל מים חמים לבצק ועוד לטיגון (ראינה הארות בהמשך)
  • ממרחים מתוקים ביתיים ובריאים (ככל האפשר) למריחה מעל הדונטאס

כלים נדרשים למתכון

  • קערה לבצק
  • מטרפה
  • מרית סיליקון
  • קערית קטנה עם מים
  • מחבת לטיגון רצוי איכותית יציקה נון סטיק
  • מסננת עם תחתית (צלחת למשל)
  • נייר סופג
  • כף למריחת ממרחים מעל הדונטאס
  • צלחת הגשה

הכנת הבצק

  1. הכניסו לקערה את השמרים, מעט מים חמים והסוכר. ערבבו היטב
  2. הוסיפו את הביצים וטרפו אותם מעט
  3. לבלילה הוסיפו את הקמח ועבדו את הבצק עיבוד ראשוני
  4. הוסיפו את השמן, ערבבו מעט והוסיפו מים בהדרגה.
  5. אתן צריכות לעבד את הבצק ולהוסיף מים ואם צריך גם מעט שמן, עד קבלת מרקם אחיד, חלק, רך וגמיש. מדגישה כי קמח מלא דורש יותר נוזלים מקמח רגיל. לכן עבדו בזהירות ובהדרגה.
  6. פזרו מעט שמן מעל הבצק, כסו אותו ותנו לו לתפוח להכפלת נפחו (לפחות 40 דק' – שעה)
  7. לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, הורידו את האוויר, עבדו אותו כדקה וכסו לתפיחה שניה.

הכנת הדונטאס

  1. לאחר שהבצק תפח פעמיים, קחו חתיכה קטנה כדררו אותה לכדור והניחו בצד.
  2. עשו כך לכל הבצק כך שיהיו לכם כ- 15-16 כדורים קטנים במשקל של 50-60 גרם
  3. כסו אותם להתפחה קלה
  4. לאחר שסיימתן עם הכדורים ובזמן שהם תופחים חממו שמן במחבת על עוצמה בינונית
  5. הכינו קערה עם מים
  6. כשהשמן מתחיל להתחמם, קחו כדור, טבלו אותו במים ובעזרת הידיים מתחו אותו והשטיחו אותו מעט.
  7. ליצירת דונטאס שטוחים: טבלו שוב במים, מתחו עוד קצת את הבצק, השטיחו מעט והעבירו לטיגון.
  8. אם אתן מעוניינות בדונטאס בצורת גלגל פעלו באופן הבא: קחו כדור טבלו במים, דחפו אצבע אחת במרכז מקדימה ואצבע אחורית. כך קבלתן חור באמצע הכדור. את הכדור אתן משטחות טיפה מותחות מעט, טובלות שוב במים ומיד לטיגון. היעזרו בתמונות שצרפתי.
  9. מטגנים את הדונטאס על עוצמה בינונית-גבוהה. עדיף שלא ממש גבוהה כדי שלא יישרפו וכדי לא לשרוף את השמן.
  10. כך תמשיכו עד שתסיימו לטגן את כל הדונטאס
  11. לאחר שהם מעט התקררו מרחו עליהם תוספות שתרצו: שוקולד ביתי (היכנסו לכאן כדי לדעת איך להמיס שוקולד) חלאווה ביתית, אבקת סוכר קנים ביתית, דבש טהור אורגני אמיתי, חמאת אגוזי לוז גולמית, חמאת בוטנים גולמית, ממרח נוטלה ביתי וכל מה שרק תרצו….

סיכום והארות נוספות

  • כפי שראיתן זהו מתכון פשוט וקל והתוצאה מדהימה!
  • את המתכון הבסיסי קבלתי מאמא שלי היקרה ז"ל אני התאמתי לאורח חיי. מאימי ז"ל גם למדתי על הטבלת הבצק במים כדי לגרום לשכבה החיצונית להיות קריספית ומסייע להפחתת ספיגת השמן בבצק.
  • מי שאוהבת יותר מתיקות יכולה להוסיף סוכר בהתאם לטעמה האישי.
  • מומלץ לאכול חם וטרי בתוספת ממרח מתוק איכותי ובריא… תיהנו!

💜אהבתן? סמנו 👍, הגיבו ושתפו👋בפוסט הבא💜

הצטרפי לשיחה

2 תגובות
    • זה תלוי בך ובדרך הטיגון שלך…
      אני לא מטגנת בחיים עם שמן עמוק….ויש שמשתמשות רק בשמן עמוק.. ממלאים הרבה שמן ומטגנים…
      אני תמיד משתמשת במחבתות איכותיות ומעט שמן בהתחלה רק ללחלח את המחבת בשמן (שיהיה טעם של טיגון בדונטאס ולא של אפיה על מחבת) ובכל פעם כשחסר, מוסיפה מעט שמן והופכת את הדונטאס לכל צדדיו. אני אוהבת שהכל מטוגן היטב עד כמה שאפשר…. תסתכלי בתמונות שצרפתי תראי את כמות השמן במחבת … אם לא ברור חזרי אלי אסביר שוב … בהצלחה רבה