איך להכין חמאת בוטנים טבעית בבית

זמן קריאה: < 1 דקות מדריך מפורט להכנת חמאת בוטנים גולמית בקלות! חמאה טעימה, בריאה ומזינה המשתלבת נהדר במתכונים רבים ומתאימה למריחת כריכים לילדים ומבוגרים!

מדריך להכנת חמאת בוטנים טבעית גולמית בבית בקלות ובמהירות

חמאת בוטנים. חמאה מהירת הכנה וטעימה שאין דברים כאלה!
חמאה זו מתאימה למריחה בכריכים, להכנת עוגות ועוגיות רבות וכן משתלבת נהדר עם שוקולד ביתי.
להכנת החמאה תדרשו למצרך אחד בלבד: בוטנים ו-4 שלבים עיקריים:

  1. שטיפה
  2. קליה
  3. הפרדת הקליפה ובדיקת הבוטנים מחרקים ופגמים
  4. טחינה

תכינו ותיהנו!

💜שלמות?סמני👍הגיבי ושתפי💜

כלים דרושים להכנת חמאת בוטנים

  • מסננת
  • תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה לקליית הבוטנים
  • בלנדר (לא מוט)
  • מרית סיליקון
  • מיכל לאחסון

מהלך הכנת החמאה

  • קחו בוטנים טבעיים בכמות שתרצו.
  • שטפו אותם היטב במים זורמים. תוכלו להשרות אותם ממש למס' דק' ספורות במים קרים. פעולה זו נועדה רק להסרת לכלוכים ולניקיון.
  • סננו במסננת ושטפו שוב את הבוטנים
  • פזרו אותם בתבנית של תנור אפיה וקלו אותם בתנור על חום של 180° (לא חובה בטורבו).
  • הקלייה זריזה מאוד לכן שימו לב לאחר 5 דק' לבדוק את הבוטנים. חשוב להוציאו את התבנית מדי פעם, לערבב את הבוטנים ולהחזיר לתנור עד שמוכנים. תראו שהם מקבלים גוון צהוב חום בהיר, הם יבשים ומתקשים. בנוסף תוכלו לראות מעט שמן מעל כל בוטן.
  • כאשר הבוטנים קלויים, חכו לקירור בטרם תמשיכו.
  • בדקו והוציאו את הבוטנים הקלויים הנגועים בחרקים והפגמים והסירו את קליפתם החומה. הקליפה דקה וקלה ומתקלפת בקלות כאשר הבוטנים קלויים. אפשר להסיר את הקליפה גם בשלב השטיפה. זה פחות נוח בגלל הרטיבות.
  • העבירו לבלנדר וזהו. דקה עד 2 דק' עבודה של הבלנדר ויש לכן חמאת בוטנים ב 100% בטעם וניחוח מדהים!

לסיכום

חמאת בוטנים היא אחת החמאות האהובות עלי והמשתלבת נהדר במתכונים רבים כפי שהיא ללא שום תוספות. שילוב חמאת בוטנים עם שוקולד ביתי זה פשוט חלומי. או במריחה על לחם כמו פיתה מכוסמין מלא, בעוגיות, עוגות וקינוחים… ממש מושלמת! ואם תרצו יש גם מדריך להכנת חמאת אגוזי לוז ביתית, וממרח נוטלה ביתי.

💜בהצלחה ולבריאות!👋בפוסט הבא💜

הצטרפי לשיחה