מתכון לקוקו פופס בהכנה ביתית

זמן קריאה: 2 דקות מתכון לדגני בוקר נטולי גלוטן מ 3 רכיבים צמחיים בלבד, לכן מתאימים לכולם. מתכון טעים ובריא, פשוט ומהיר הכנה. מעולה כנשנוש או כתוספת לחלב מכל סוג. בתאבון

מתכון מהיר לדגני בוקר קוקו פופס בריא מפצפוצי אורז

בתהליך חיפוש אחר דגני בוקר בריאים יותר שאפשר להכין בבית בקלות ובמהירות… עלה בדעתי על קוקו פופס. אחד מדגני הבוקר הטעימים ביותר לטעמי…זכרונות ילדות צפו בי… נוסטלגיה…
ארבעה מצרכים צמחיים בלבד, הכנה מהירה ופשוטה, ומתכון בריא הרבה יותר! אתן כבר מכירות את המוטו שלי: מינימום משאבים – מקסימום תוצאות!

המצרכים להכנת קוקופופס

  • 450 גר' פצפוצי אורז מלא
  • 5 כפות שמן צמחי (זית, קנולה, לשדרוג הטעם אפשר במקום שמן להכניס 3 כפות טחינה גולמית, חמאת בוטנים וכד')
  • 6-7 כפות סילאן
  • אופציונאלי: 3 כפות אבקת חרובים או אבקת קקאו (רצוי טבעי שלא עבר חימום. ראו הארות למטה)

הכלים הדרושים

  • קערה
  • מרית
  • כף
  • תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה (רצוי אקולוגי ואפשר סיליקון)

שלבי הכנת הקוקו פופס

  1. מחממים תנור לחום של 160°.
  2. לוקחים קערה גדולה ומכניסים לתוכה את השמן, הסילאן והקקאו ( אם בחרנו להוסיף). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  3. שופכים לקערה את פצפוצי האורז בהדרגה ומערבבים היטב. כל הפצפוצים צריכים להיות מכוסים בתערובת השוקולד
  4. כאשר כל הפצפוצים עטופים בתערובת, טועמים מעט אם יש צורך מוסיפים מעט סילאן/ קקאו
  5. מעבירים לתבנית של תנור אפיה מצופה בנייר אפיה ( רצוי מאוד טבעי – אקולוגי או סיליקון איכותי)
  6. מכניסים לתנור ל 10-15 דק' על חום של 160°.
  7. מדי פעם כדאי לערבב אותם כדי שכל הפצפוצים יאפו כמו שצריך.
  8. לאחר האפיה הם רכים ולחים מעט וזה הזמן לערבב שוב היטב בעזרת מרית או כף.
  9. תוך כדי שהם מתקררים, חשוב לערבב כדי שלא יתגבשו.
  10. לאחר שהתקררו, הכניסו לכלי אחסון אטום. לאחר קירור הם קריספיים וטעימים להפליא!
  11. אם בכל זאת הם נדבקו/התגבשו, תנערו קלות את הכלי, והם יתפרקו בקלות.
  12. זהו מוכן!! הקוקו פופס נפלא כנשנוש וכתוספת לחלב מכל סוג. בתיאבון ושיהיה לכן לבריאות!!!

הערות חשובות

  • פצפוצי אורז: מומלץ לבחור פצפוצים מאורז מלא ללא תוספת סוכר ומלח, ללא גלוטן ותוספות מיותרות. נרכש בסופרים.
  • ממתיקים טבעיים: קיימים סוגים רבים מאוד של ממתיקים כגון: מייפל, סילאן, דבש, סוכרים גבישים מסוגים שונים (קוקוס, תמרים ועוד).
    לגבי השימוש בדבש: מבחינה בריאותית, אין לחמם דבש מאחר שערכיו התזונתיים, נפגמים בחום. בנוסף, דבש אסור לתינוקות תחת גיל שנה (והקוקו פופס טעים מאוד לקטנטנים….. חבל שלא יהינו כמונו..)
    במתכון נוכחי זה ובמתכונים נוספים הדורשים חימום, אישית אני משתמשת בסילאן/סוכר קנים.
    במתכון הזה, במקום מייפל/סילאן, אם רוצים סוכר, יש להשתמש באבקת סוכר (יותר זול, איכותי ובריא להכין אבקת סוכר בבית).
  • לגבי הקקאו: כדאי לקחת בחשבון שקקאו, כמו מצרכים נוספים מכיל בין היתר, גם חומצה אוקסלית. חומצה זו, פוגעת בספיגת הסידן בגוף. לכן, אם רוצים לאכול את הקוקו פופס בחלב (בייחוד עם הינו מועשר בסידן), עדיף להימנע ולא להוסיף קקאו. מאחר שבחלב יש כמות גבוהה של סידן וחבל שגופנו לא יקבל את מלא הסידן בגלל הקקאו.
    הקוקו פופס טעים גם בלי קקאו, אם כי יש לציין שכנשנוש הקקאו מוסיף טעם מיוחד. זו דעתי האישית, וכל אחת תנהג כרצונה. הרגשתי מחוייבות לשתף אתכן בעניין ספיגת הסידן. ואם כבר אתן משתמשות בקקאו, רצוי להשתמש בקקאו נא, טבעי שלא עבר חימום. אפשר להמיר את הקקאו באבקת חרובים אם כתוספת בקוקו פופס עצמו או בחלב.
  • נייר אפיה: בניירות אפיה רגילים לפעמים, חברות מסוימות מכניסות חומרים שאינם בריאים לגופנו.. עם חום התנור, החומרים הללו מתפרקים ונכנסים לתוך המאכלים .. לכן אני ממליצה על שימוש בניירות אפיה טבעיים אקולוגיים.

💜מקווה שנהניתן מהמתכון ומהידע שהבאתי ומאחלת לכן בריאות, הצלחה והנאה רבה!!!💜

הצטרפי לשיחה

2 תגובות