מעבירים לתבנית תנור לאפיה קצרה

מתכון לקוקו פופס בהכנה ביתית

זמן קריאה: 2 דקות מתכון לדגני בוקר נטולי גלוטן מ-4 רכיבים צמחיים בלבד, לכן מתאימים לכולם. מתכון טעים ובריא, פשוט ומהיר הכנה. מעולה כנשנוש או כתוספת לחלב מכל סוג. בתאבון

מתכון מהיר לדגני בוקר קוקו פופס נטולי גלוטן מ-4 מרכיבים צמחיים בלבד

בתהליך חיפוש אחר דגני בוקר בריאים יותר שאפשר להכין בבית בקלות ובמהירות… עלה בדעתי על קוקו פופס. אחד מדגני הבוקר הטעימים ביותר לטעמי…זכרונות ילדות צפו בי… נוסטלגיה…

אז חיפשתי מתכון מנצח. מצאתי כמעט את שאהבו חיכי וגופי, ערכתי שינויים קלים והרי לפניכן מתכון טעים ביותר והכי חשוב – 4 מצרכים צמחיים בלבד, הכנה מהירה ופשוטה, ומתכון בריא הרבה יותר! אתן כבר מכירות את המוטו שלי: מינימום משאבים – מקסימום תוצאות!

המצרכים להכנת קוקו פופס

  • 400 גר' פצפוצי אורז מלא
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 6 כפות סילאן
  • 3 כפות קקאו נא (טבעי שלא עבר חימום)

הכלים הדרושים

  • קערה
  • מרית
  • כף
  • תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה (רצוי אקולוגי)

שלבי הכנת הקוקו פופס

  1. מחממים תנור לחום של 160°.
  2. לוקחים קערה גדולה ומכניסים לתוכה את השמן, הסילאן והקקאו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  3. שופכים לקערה את פצפוצי האורז בהדרגה ומערבבים היטב. כל הפצפוצים צריכים להיות מכוסים בתערובת השוקולד
  4. כאשר כל הפצפוצים עטופים בתערובת, טועמים מעט אם יש צורך מוסיפים מעט סילאן/ קקאו
  5. מעבירים לתבנית של תנור אפיה מצופה בנייר אפיה ( רצוי מאוד טבעי – אקולוגי)
  6. מכניסים לתנור ל-10 דק'
  7. כשהם יוצאים מהתנור הם רכים ולחים מעט.
  8. ערבבו אותם היטב בעזרת מרית או כף ותנו להם להתקרר לפני שתכניסו לקופסא אטומה. לאחר קירור הם קריספיים וטעימים להפליא!
  9. אם לא תערבבו, הם יתגבשו ותיאלצו לפרק אותם
  10. זהו מוכן!! הקוקו פופס נפלא כנשנוש וכתוספת לחלב מכל סוג. בתיאבון ושיהיה לכן לבריאות!!!

הערות חשובות

  • פצפוצי אורז: מומלץ לבחור מאורז מלא ללא תוספת סוכר ומלח. יש אפשרות להכין בבית, אך נדרש סוג מסוים של אורז עם עבודה מסוימת. ראיתי במס' אתרים שיטות שונות לכך. אני באופן אישי, מעדיפה לקנות מוכן כי יש באיכות טובה, טבעי ללא גלוטן ותוספות מיותרות. אפשר לרכוש בסופרים.
  • ממתיקים טבעיים: קיימים סוגים רבים מאוד של ממתיקים לכל אחד יתרונות וחסרונות. במתכון המקורי משתמשים במייפל, אך אני באופן אישי משתמשת במתכונים שלי בסילאן או בדבש. לגבי השימוש בדבש: ערכיו התזונתיים החשובים לגופנו, נפגמים במגע עם החום. לכן, במתכון הדורש אפיה, אני משתמשת בסילאן ולא בדבש. בנוסף, דבש אסור לתינוקות מתחת לגיל שנה… אז כדי לאפשר לבובי שלי הנאה והרגשה טובה שהוא אוכל כמונו.. אני שמה סילאן. הוא עף על זה…
  • באופן כללי, אם רוצים להשתמש בסוכר, לגבי המתכון הנוכחי, יש להשתמש באבקת סוכר (יותר זול ואיכותי להכין אבקת סוכר בבית. בתעשייתית מוסיפים גם קורנפלור ולפעמים חומרים נוספים). לחילופין תוכלנה להמיס סוכר (לקרמל אותו) אבל זו כמובן עבודה נוספת. לכן כדאי להשתמש בממתיק נוזלי טבעי איכותי.
  • לגבי הקקאו נא: קקאו נא עשיר ברכיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ועוד ומועיל מאוד לגופנו ונחשב לסופר פוד. קקאו נא הוא בעצם קקאו טבעי שלא עבר חימום והינו ללא תוספות כגון סוכר ועוד. וזאת למרות שבמתכון הזה הקקאו עובר חימום לזמן קצר, עדיין רצוי להשתמש בקקאו נא ולא בקקאו סטנדרטי. אומנם, קקאו נא, כשעובר חימום בתנור, חלק מיתרונותיו נפגמים בחום (כמו מזונות רבים אחרים) אך עדיין הוא משמר ערכים בריאים יותר מקקאו שאיננו נא. קקאו נא אפשר לרכוש אותו בחלק מהסופרים ובחנויות טבע.
  • נייר אפיה: בניירות אפיה רגילים לפעמים, חברות מסוימות מכניסות חומרים שאינם בריאים לגופנו.. עם חום התנור, החומרים הללו מתפרקים ונכנסים לתוך המאכלים .. לכן אני ממליצה על שימוש בניירות אפיה טבעיים אקולוגיים.
  • את המתכון המקורי ראיתי באתר צרפתי וערכתי שינויים קלים לטעמי האישי ולנוחות שלי.

מקווה שנהניתן מהמתכון ומהידע שהבאתי ומאחלת לכן בהצלחה ובהנאה צרופה!!!

💜 אם אהבתן את הפוסט – אל תשכחו לסמן לייק, הגיבו ושתפו💜

הצטרפי לשיחה

2 תגובות

הירשמי לניוזלטר שלי

שלום לך
נעים להכיר
:-)

הירשמי לקבלת תוכן מדהים לתיבת הדואר הנכנס, פעם בשבוע.

אני לא שולחת ספאם!