עוגיות חלווה על בסיס שיבולת שועל

זמן קריאה: 2 דקות מתכון לעוגיות חלווה פשוטות ומהירות הכנה על בסיס קמח שיבולת שועל. המתכון ללא גלוטן, טבעוני וטעים במיוחד. בהצלחה לבריאות!

מתכון פשוט להכנת עוגיות חלווה פריכות, טבעוניות וללא גלוטן מטחינה גולמית וקמח שיבולת שועל

אחד המתכונים הטעימים והפשוטים ביותר להכנה. מתכון מוצלח לעוגייה טעימה ובריאה כאחד, שמכינים בקלילות, אפשר יחד עם הילדים, ללא צורך בכלים ומצרכים רבים… 3 מצרכים בסיסיים בסך הכל (ומעט מים)…

העוגיות טבעוניות, פרווה וללא גלוטן (שיבולת שועל הינה ללא גלוטן, לרגישים לגלוטן יש לבדוק שרשום על האריזה שאינו מכיל גלוטן).

תיהנו!

מצרכים למתכון

  • כרבע כוס מים (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות)
  • 2 כפות אבקת סוכר קנים או רגיל
  • 3 כפות גדושות טחינה גולמית מלאה (ביתית/קנויה) או רגילה
  • כ- 180 גר' קמח שיבולת שועל
  • תוספות אפשריות לשדרוג: פתיתי קוקוס, שומשום מלא טחון… שקדים/אגוזים טחונים או קצוצים…

כלים נדרשים למתכון

  • קערה לבצק
  • כף למדידת כמויות ולערבוב
  • תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אקולוגי) או סיליקון
  • אם אין לכן קמח שיבולת שועל מוכן מראש תצטרכו מעבד מזון/מטחנה (לא בלנדר מוט)
  • מיכל לאחסון העוגיות

מהלך הכנת העוגיות

  1. חממו תנור ל 180.
  2. הכינו מראש קמח שיבולת שועל: לבלנדר/מעבד מזון/מטחנה הכניסו שיבולת שועל וטחנו לקבלת מרקם אבקתי. אפשר להשאיר חלק מהגרגירים לא טחונים זה נותן טעם ומרקם מיוחד בעוגייה לטעמי.
  3. לתוך קערה, הכניסו את חצי מכמות המים (2-3 כפות מים) ואבקת הסוכר וערבבו היטב להטמעה.
  4. הכניסו את הטחינה וערבבו שוב להטמעה. תוכלו לטעום אם זה מספיק מתוק בשבילכן. אם חסר סוכר לטעמכן הוסיפו כעת וערבבו.
  5. הוסיפו את קמח שיבולת שועל בהדרגה עד סיום. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו עוד קצת קמח שיבולת שועל. ואם הוספתן ועדיין מעט דביק, לא נורא בכלל, זה להיפך מעולה. היעזרו בכפיות.
  6. לאחר שקבלתן בצק יציב, אחיד רך וגמיש, צרו כדורים קטנים/צורות לבחירתכן והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה/סיליקון. אפשר ליצור את הכדורים יחד עם ילדים גם ותקבלו פעילות כיפית ומהנה איתם!
  7. הכניסו לתנור ל 15 דק' אפיה. אתן צריכות לראות שהעוגיות משחימות.
  8. לאחר שהוצאתן מהתנור, תנו להן להתקרר שלא יתפרקו. הן יתקשו ויקבלו מרקם קריספי טעים להפליא.
  9. הכניסו למיכל או אכלו לבריאות!

זהו, מתכון פשוט וטעים להפליא! לבריאות!

הארות לסיום:

את המתכון גבשתי לאחר כמה ניסיונות, בהמשך למתכונים דומים נוספים שראיתי ובהתאם למה שרשמתי במתכון זה לא חשבון.

במקום סוכר ומים אפשר להשתמש בסילאן או במייפל. דבש לא מתאים כאן כיון שהמתכון דורש אפיה. אתן תוכלו לטעום את התערובת לפני הכנסת קמח שיבולת שועל ולבדוק את מתיקות/טעם העיסה.

עוד חשוב לי לציין שאם לא תוסיפו מים לתערובת ולא השתמשתן בסירופ, העוגיות יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים אך הן יהיו רגישות מאוד ויתפוררו בקלות. הטעם נהדר אבל מתפוררות.

אם תרצו לקרא מתכון חלווה נוסף: לחלווה ביתית היכנסו לכאן.

מתכוני עוגיות ללא גלוטן: מתכון לקרקרים טבעוניים לא גלוטן על בסיס קמח חומוס, עוגיות חומוס עם קקאו

רעיונות למתכונים נוספים עם שיבולת שועל:

הצטרפי לשיחה