מתכון לעוגיות מגולגלות במילוי שרוצים

זמן קריאה: 3 דקות מתכון פשוט ומהיר הכנה לעוגיות מגולגלות בטעם חלומי ומרקם מושלם קריספי מבחוץ ורך מבפנים כולל רעיונות למילויים שונים. לבריאות!

מתכון למגולגלות פריכות וטעימות על בסיס קמח כוסמין מלא במבחר מילויים

כשאומרים "מגולגלות" בדרך כלל מדברים על עוגיות פריכות ממולאות בממרח תמרים. אצלי בבית פחות מתחברים למילוי תמרים לבד ו(איך לא…) מעדיפים שוקולד. אז אני מגוונת וממלא פשוט במה שרוצים הילדים… לפניכן המתכון לעוגיות כולל רעיונות למילויים שונים. המתכון שלי מתבסס על קמח כוסמין מלא מטעמי בריאות (אם כבר עוגייה וסוכר לפחות קצת בריאות…) אפשר לעשות את אותו מתכון עם קמח רגיל (ראו הערות במתכון). את הבסיס למתכון לקחתי מהמטבח הקסום ושדרגתי כהרגלי.

בתאבון!

מצרכים להכנת הבצק

  • 350 גרם קמח כוסמין מלא (או רגיל)
  • כ-100 גרם קמח שיבולת שועל (לא חובה, אפשר להמשיך במתכון בלי להוסיף)
  • קורט מלח
  • 3 כפות שטוחות סוכר קנים (או רגיל, או 3 שקיות סוכר וניל)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה ללא אלומיניום
  • גרידה מלימון אחד-אופציואלי (למי שאוהב)
  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל מי ברז (קצת פחות מחצי כוס אוניברסאלית)
  • 110 מ"ל שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס אוניברסאלית)
  • כפית תמצית וניל-אופציונלי (למי שאוהבת ולא משתמשת בסוכר וניל)
  • ממרח למריחה: מה שאוהבים ורוצים כולל פיזור תוספות אם מעוניינים ראו בהמשך רעיונות

כלים נדרשים למתכון

  • קערה לעיבוד הבצק
  • כוס למדידת כמויות
  • כף וכפית
  • מרית
  • סכין לחיתוך הבצק
  • תבניות אפייה מרופדות בנייר אפיה (רצוי אקולוגי)

הכנת הבצק

  1. מחממים תנור אפיה על 180°.
  2. בקערה מכניסים את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הנוזלים: הביצה, המים והשמן (ואם רוצים גרידת לימון ותמצית וניל) ומערבבים היטב. אני ממליצה להכניס את המים והשמן בהדרגה שלא יצא לכן בצק דביק מדי. הנוזלים תלויי בסוג הקמח, בכמות הלחות באוויר וכד'. לכן תמיד להוסיף נוזלים בהדרגה.
  4. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כמה דק' רק עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
  5. הבצק מוכן אפשר להתחיל לעבוד.

יצירת העוגיות המגולגלות

  1. מחלקים את הבצק ל2-3 חלקים (תלוי בגודל שתרצו) ויוצרים מכל חלק כדור.
  2. לוקחים כדור אחד ואת השאר מכסים שלא יתייבשו.
  3. מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הכדור הראשון ומרדדים היטב לעלה דק.
    הצורה שמתקבלת לא ממש משנה (מלבן/עגול) העיקר שהעלה יהיה יחסית דק.
    ולא לדאוג הבצק ממש נוח לעבודה ולרידוד אודות למרקמו ולקימוח.
  4. לאחר שקבלתן דמוי מלבן מעוגל דק, פזרו ממרח לבחירתכן. שימו לב להערות מטה.
  5. גלגלו את הבצק לרולדה והעבירו אותה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (אקולוגי)
  6. בתבנית, חתכו לפרוסות בעובי אצבע אך לא עד הסוף. כלומר עליכן לחתוך רק את החל העליון ולא לגעת בתחתית התבנית.
    זאת, במטרה להפוך את העוגייה לקריספית מבחוץ ורכה מבפנים.
    אם לא תחתכו בכלל מהתחלה, לאחר האפייה, כשתרצו לחתוך העוגייה עלולה להתפרק.
    אם תרצו מרקם יותר קריספי לכל העוגיה עצמה, תוכלו לחתוך את כל העוגיות לפרוסות ולהשכיב כל פרוסה על התבנית. נתון לשיקול דעתכן.
  7. לאחר שסיימתן לחתוך את העוגיות המגולגלות, הכניסו לתנור שחומם מראש ל 180°.
  8. אופים את העוגיות לכ- 20-30 דקות. בדרך כלל בטורבו האפייה מהירה יותר למי שיש לה לכן יש לשים לאחר 20 דק' ולבדוק את העוגיות.
  9. לאחר שהעוגיות נאפו, ובעודן חמות ממשיכים לחתוך את הפרוסות עד להפרדתן אחת מהשנייה (אם לא חתכתן אותן לפרוסות מלכתחילה).
  10. מי שתרצה תוכל להוסיף אבקת סוכר- אני ממליצה על אבקת סוכר קנים ביתית, או כל אבקת סוכר שאתן משתמשות בו.
  11. אוכלים בתאבון ולבריאות!

סיכום כולל רעיונות למילויים טעימים

  • כפי שראיתן מדובר בבצק קל מאוד ההכנה מהירה והכי חשוב העוגיות יוצאות אליפות.
  • למריחת העלה תוכלו להשתמש: בממרח תמרים (רצוי ללא תוספת סוכר), חמאת אגוזי לוז, ממרח שוקולד נוטלה ביתי (אפשר להשתמש בכל ממרח שרוצים אך הקנויים רובם מזיקים לגופנו), חמאת בוטנים טבעית, ממרח חלבה ביתי, מילוי של קקאו, אבקת סוכר קנים וקורנפלור, ובעצם כל מה שרוצים.
  • חשוב לשים לב: עדיף לא למרוח את כל העלה כולו אלא להשאיר לפחות סנטימטר בשוליים מסביב לעלה כדי שלא יגלוש החוצה כאשר אתן מגלגלות, חותכות.
  • אפשר לעשות גם צורות אחרות…
  • העוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, טעימות ונפלאות לשבתות, חגים, אירוח וכל עת שרוצים!

💜לבריאות והרבה הנאה בחיים!💜

הצטרפי לשיחה