איך להכין חמאת אגוזי לוז גולמית בבית

זמן קריאה: 2 דקות מדריך להכנת חמאת אגוזי לוז גולמית בבית כולל הסברים מפורטים. חמאה זו נהדרת כמריחה על לחם כתוספת לעוגות, עוגיות ועוד. הכינו ותיהנו!

מדריך להכנת חמאת אגוזי לוז בבית בקלות כולל הסברים מפורטים

חמאת אגוזי לוז גולמית היא חמאה המבוססת על מרכיב אחד בלבד: אגוזי לוז. החמאה בריאה וטעימה מאוד כמות שהיא, ומתאימה למריחה בכריכים, עוגות ועוגיות. כמו כן היא מהווה בסיס להכנת ממרח נוטלה ביתי ובריא ועוד.

תהליך הכנת החמאה כולל 3 שלבים עיקריים ודורש מצרך אחד בלבד: אגוזי לוז טבעיים קלופים (רק עם קליפה חומה דקה) בכמות שתרצו:

  • ניקוי ושטיפת האגוזים
  • ייבוש
  • טחינה

בהצלחה בהכנה ושיהיה לבריאות! תראו איזו שלמות!!

💜לא לשכוח בבקשה 👍, תגובה ושיתוף💜

כלים דרושים להכנת חמאת אגוזי לוז

  • מסננת
  • משטח כלשהוא ומגבת לייבוש האגוזים
  • מגבת יבשה ונקיה נוספת (אופציונלי)
  • מחבת או תבנית תנור לקליית האגוזים (אופציונלי)
  • בלנדר (לא מוט)
  • מרית סיליקון
  • מיכל לאחסון

מהלך הכנת החמאה

  1. הניחו אגוזי לוז במסננת ושטפו אותם היטב במים זורמים. אפשר להשרות דקה במים קרים ולסנן.
  2. פזרו אותם על משטח כלשהוא וייבשו אותם ייבוש ראשוני בעזרת מגבת.
  3. בדקו והוציאו את האגוזים הפגומים והנגועים בחרקים.
  4. כדי להפוך את האגוזים לחמאה עליהם להיות יבשים לחלוטין:
    הניחו אותם על משטח כמו תבנית והעמידו אותה מול השמש כשהאגוזים מכוסים במגבת. (לא חייבים מול השמש זה רק מזרז את ההליך באופן טבעי. אפשר פשוט להניח אותם על משטח מכוסים במגבת ולחכות לייבושם. מדי פעם פתחו והחליפו את המגבת אם זו לחה מדי. כדאי שיהיו ממש פרוסים ולא אחד על השני.
    אפשרות נוספת לזירוז הליך הייבוש: חממו את התנור לחום של 80° וכבו אותו. הניחו את האגוזים הלחים (כמעט יבשים) על תבנית והכניסו לתנור הכבוי לרבע שעה.
  5. לאחר שהאגוזים יבשים ופושרים (לא חמים) העבירו לבלנדר והתחילו לטחון.
  6. למעשה זה כל התהליך. אתן טוחנות וממשיכות לטחון עד קבלת המרקם שתרצו: נוזלי חלק או נוזלי עם גרגירים קטנים. התאזרו בסבלנות זה לוקח מעט זמן. תלוי בבלנדר בו אתן משתמשות. חשוב מדי פעם לעצור את פעולתו, לרכז חזרה את הפירורים שנדבקים בדפנות קערת הבלנדר ולהמשיך לטחון.
  7. זהו. מוכן, אפשר למרוח ככה ישירות על לחם, או עוגיות. זו החמאה הגולמית אז היא כמובן כבדה ושומנית אך עשירה בטעם ובערכים תזונתיים.

הארות נוספות

  1. הסרת הקליפה החומה הדקה הדבוקה לאגוזי לוז: מי שרוצה להסיר צריכה להיעזר במגבת ולפעול כך: יש לשפשף את האגוזים במגבת יבשה. רוב הקליפות ירדו בקלות ואם נשארות מעט קליפות לא נורא זה לא מפריע.
  2. יש הטוענים שקליית האגוזים מזרזת את הליך הטחינה. אני פחות ממליצה לקלות כי האגוזים מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם. למרוח שהם מעט מתחממים בתהליך הטחינה, רצוי לטחון כשהם מכילים את רוב הערכים שלהם. בכל אופן מי שרוצה לקלות, להלן ההסבר:
    קלייה בתנור: חממו תנור ל180°. פזרו את האגוזים לתבנית והכניסו לתנור ל10-15 דק'. מדי פעם ערבבו אותם ובדקו שלא יישרפו.
  3. קלייה במחבת: על חום נמוך הכניסו את האגוזים ובעזרת מרית ערבבו אותם היטב. בכל עת עד שתראו שהאגוזים מקבלים גוון חום אדמדם.
    זהירות לא לשרוף! ריח נעים של אגוזים יתפשט ותדעו שזה מוכן.
  4. החמאה נשמרת במקרר או במקפיא לזמן ארוך. שימו לב שהמיכל נקי ויבש, שאתן לא מכניסות כפית איתה אכלתן למיכל עצמו ושומרות על היגיינה ושמים לא יחדרו אליה.

סיכום

תהליך הכנת חמאת אגוזי לוז גולמית ביתית הינו פשוט מאוד כפי שראיתן. זו חמאה טובה שאפשר למרוח על לחם כגון פיתה מכוסמין מלא, לתת לילדים לגן/לבית ספר ויש להם אחלה של ארוחה טובה, טעימה ומשביעה.
במקום ממרחים עתירי סוכרים, שומנים לא בריאים ועוד כימיקלים, השקיעו כמה דקות ותיהנו! כמו כן היא נפלאה למריחה כמילוי בעוגות ועוגיות, וכן כתוספת לשוקולד ביתי.

הצטרפי לשיחה