מתכון לבצק ביסקוויט פתי בר מעולה ומהיר הכנה

זמן קריאה: 3 דקות מתכון לבצק ביסקוויטים בטעם שוקולד בריאים יותר שמכינים בקלות ובמהירות. אפיה תוך 7 דק'. פשוט מתכון מושלם. תכינו ושיהיה לכן בתיאבון

מתכון לבצק פתי בר Petit-Beurre בהכנה פשוטה על בסיס אגוזים ושקדים, ללא מרגרינה וחמאה

מאז שגיליתי את המתכון הזה אני עושה אותו באופן קבוע. הבצק מושלם והביסקוויטים נהדרים.
אני משתמשת בקמח כוסמין מלא 100% בשילוב שיבולת שועל. בתמונות תוכלנה לראות את חלקיקי שיבולת השועל הגרוסים שהשארתי בכוונה תחילה.
אם תרצינה, תוכלנה להחליף בקמח חיטה לבן או מלא. כמו כן אין חובה לשלב שיבולת שועל,
ובמקום שקדים ואגוזים תוכלנה להחליף בקשיו. ראו בהמשך הארות.

תכינו ושיהיה לכן בתיאבון ולבריאות!

מצרכים וכלים להכנת בצק הביסקוויטים

  • 150 גרם שקדים + 50 גרם אגוזי מלך מושרים, בדוקים ומקולפים (ראו הערות בהמשך כולל חלופה)
  • 100 מ"ל שמן קנולה (קצת פחות מ- 1/2 כוס בינלאומית)
  • 100 מ"ל סילאן טהור (קצת פחות מ- 1/2 כוס בינלאומית)
  • 2 כפות סוכר קנים (או סוכר גבישי אחר)
  • 2 חלמונים (הצהוב של הביצה).
    אל תזרקו את החלבונים הוסיפו אותם לחביתות, הכינו חטיפי שומשום, עוגיות חלבה ועוד)
  • 2-3 כפות קקאו נא (במידה ורוצים ביסקוויט בטעם שוקולד)
  • טעמים אופציונאליים הוסיפו כרצונכן: כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל, קינמון
  • 2.5 – 3 כוסות קמח כוסמין מלא בשילוב שיבולת שועל
    תוכלנה לוותר על השיבולת שועל ולהכין מקמח כוסמין/חיטה מלא או לבן
  • בלנדר
  • קערה לבצק (אם הבלנדר שלכן מתאים גם לבצקים תוכלנה לעשות הכל בבלנדר)
  • מרית
  • תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (למען בריאותכן רצוי אקולוגי)

שלבי הכנת הבצק

  1. השרו את השקדים והאגוזים למס' שעות עד להתנפחות וריכוך.
    לחילופין אם אתן ממהרות, תוכלנה להשרותם במים רותחים. תוך 15 דק' לערך הם מוכנים.
  2. בינתיים חממו תנור ל180°
  3. סננו את המים ובדקו את האגוזים והשקדים מחרקים, יש לפתוח אותם לשניים. וכן קלפו את הקליפה החומה של השקדים. כשהשקים רטובים הקליפה יוצאת בקלות.
  4. הכניסו לבלנדר: את השקדים והאגוזים, השמן, הסילאן, הסוכר והחלמונים.
    טיפ קטן: שימו תחילה את השמן בכוס המדידה שלכן ולאחר מכן את הסילאן. השמן יעזור לסילאן לזלוג ולא להידבק לדפנות הכוס.
  5. טחנו הכל לקבלת בלילה במרקם קרמי נפלא תוך שתי דקות.
    אם הבלנדר שלכן מאפשר גם עיבוד בצק, תוכלנה להמשיך בקערת הבלנדר. רק זכורנה להחליף את הסכין.
    אם לא, יש להעביר לקערה נפרדת.
  6. הוסיפו שתי כוסות קמח ועבדו את הכל לבצק אחיד. ובהדרגה הוסיפו את חצי כוס הקמח הנוספת.
  7. אם יש צורך, והבצק מעט דביק אפשר להוסיף קצת קמח.
  8. אתן צריכות לקבל בצק כמו פלסטלינה. בצק רך וגמיש, שממש כיף לעבוד איתו.

הכנת הביסקוויטים כולל הארות חשובות

  • כאשר הבצק מוכן תוכלנה לעבוד איתו במידית או להקפיא אותו. דאגנה לכסות את הבצק על מנת שלא יתייבש.
    אפשר גם להקפיא.
  • צרו צורות כרצונכן וסדרו על תבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי אקולוגי) והכניסו לתנור.
  • שמנה לב העוגיות נאפות ממש מהר בין 5-7 דק'. כאשר הן משחימות בצדדים הן מוכנות. חשוב לשים לב לתנור ולא לשרוף אותן …
    עוגיות דקות נאפות מהר יותר, לכן, השתדלו ליצור צורות בעובי אחיד.
  • העוגיות רכות ביוצאן מהתנור ומתקשות מעט לאחר התקררות.
  • שמורנה את הביסקוויטים בכלי סגור . האמנה לי – הן יסתיימו עוד לפני שתבחינו… 😉

חלופה נוספת במקום השקדים והאגוזים לקבלת מרקם פריך יותר שמזכיר עוגייה

השקדים והאגוזים יוצרים מרקם של ביסקוויט. כלומר, מרקם קשה וקריספי. אם תרצו מרקם פריך יותר שמזכיר עוגייה:

  • השתמשו ב-120 גרם קשיו טבעי (לא קלוי) מושרה ובדוק. כדי לבדוק תצטרכו לפתוח אותם לשניים.
  • פעלו בהתאם למתכון, בדיוק באותו אופן.
    השינוי היחיד הוא בקשיו במקום אגוזים ושקדים.
  • חשוב שתדענה שהקשיו המושרה בשילוב הנוזלים יוצר מרקם קרמי, כמו מוס, והוא הנותן לביסקוויטים את המרקם הפריך ומחליף את המרגרינה/חמאה.

סיכום

מה אומר לכן על העוגיות הללו? טעם שוקולדי ביסקוויטי אמיתי מושלם.
הכנה קלה וזריזה אפיה של 7 דק'. הבצק מעולה, מהיר הכנה ובריא יותר.
פשוט שלמות שאתן חייבות לנסות.

הצטרפי לשיחה

6 תגובות
  • נשמע נהד אנסה אותו השבוע אבל אשתמש בתחליף סוכר וקמח שקדים או קמח קוקוס.ניסיתי לעשות פרליני לבד.פעם ראשונה עם תחליף סוכר סטיביה .הכול נזרק לפח.בניסוי השני שמתי במקום אבקת סויטנגו עיסת קקאו וחמאת קקאו.יצא טוב למרות שקצת גרגירי מעט.כשאשכלל המתכון אשתף

    • איזה יופי לקרא זאת בהצלחה רבה בניסויים ואשמח מאוד שתכתבי ותשתפי במתכון שלך בע"ה בהצלחה רבה! ותודה שכתבת