ממרח שוקולד נוטלה ביתי ובריא

זמן קריאה: 3 דקות מתכון להכנת ממרח נוטלה ביתי בגרסה בריאה יותר כולל 2 אפשרויות הכנה והסברים מפורטים. כנסו ותיהנו!

מתכון להכנת ממרח שוקולד בבית בסגנון שוקולד נוטלה

ממרח שוקולד אגוזי לוז אמיתי וטעים…. להכין נוטלה בבית זה כל כך פשוט שכיף להכין ולאכול! משתפת אתכן את שתי הגרסאות שלי כולל אפשרויות והסברים מפורטים.

התהליך בקצרה לגרסה הראשונה (הבסיסית):

  1. שטיפת וייבוש האגוזים בקלייה קצרה (כולל בדיקתם)
  2. טחינת האגוזים עם עיסת קקאו
  3. הוספת ממתיק ומים
  4. טעם מדהים אוכלים ונהנים!

💜בהצלחה רבה ולבריאות!💜

גרסה ראשונה היא הגרסה הבסיסית ללא הכנה מראש של מוצרים, הגרסה השניה מהירה יותר ומתבססת על חמאת אגוזי לוז מוכנה מראש.

מצרכים לגרסה מס' 1

לגבי כלל המרכיבים, ממליצה מאוד לעיין בהארות החשובות המצויות בסוף הפוסט:

  • 250 גרם אגוזי לוז טבעיים
  • 100 גרם שקדים טבעיים
  • 70 גרם עיסת קקאו או 2-3 כפות גדושות קקאו נא
  • 4 כפות ממתיק כגון: אבקת סוכר קנים, דבש, סילאן, מייפל וכד' (ל350 גרם אגוזים) אפשר גם לשים 5 תמרים מסוג מג'הול איכותיים.
  • חצי כוס מים או חלב/חלב צמחי (ראו הארות בהמשך).

כלים נדרשים לגרסה 1

  • מסננת לשטיפת האגוזים/שקדים
  • מגבת לייבוש האגוזים/שקדים ולהסרת הקליפות
  • בלנדר (לא מוט)
  • תנור מחומם על 180°
  • תבנית של תנור אפיה עם נייר אפייה (אקולוגי)
  • כף
  • מרית סיליקון
  • כוס למדידת הכמויות
  • מיכל אחסון

מהלך הכנת הממרח בגרסה מס' 1

  1. שטפו וייבשו את האגוזים ו/או השקדים. תוכלו להיעזר בפוסט חמאת אגוזי לוז כדי לקבל הסברים נוספים על מהלך הייבוש.
  2. קלו את האגוזים ו/או השקדים למשך 10 דק' לערך
  3. העבירו את האגוזים למגבת ושפשפו אותם קלות. המהלך נועד לסייע להסרת הקליפות.
  4. לאחר מכן, הכניסו לקערת הבלנדר/מעבד המזון.
  5. התחילו לטחון עד קבלת תערובת פירורית (בערך כ דקה-2 דקות). רכזו במידת הצורך את הפירורים חזרה לאמצע הקערה.
  6. הוסיפו את עיסת הקקאו והמשיכו לטחון.
  7. 2 אופציות עומדות בפניכן ולשיקולכן:
    1. תוכלו להמשיך במתכון ולהכין מכל הכמות, ממרח נוטלה (שימו לב אין חומרים משמרים).
    2. לחלק את הכמות לשניים: מחצית לאחסן בכלי סגור במקרר (הבסיס) ומחצית ממשיכים לפי המתכון (ראו הערות למטה).
  8. לאחר שקבלתן תערובת נוזלית, הוסיפו את הממתיק שבחרתן וטחנו כדקה. התערובת תהפוך למעט פירורית ודביקה.
  9. עצרו את הבלנדר והוסיפו מים.
  10. המשיכו לטחון כדקה ותקבלו מרקם ממרחי מושלם. ככל שתטחנו, כך המרקם יהיה חלק יותר.

הכנת הממרח בגרסה מס' 2

אם יש לכן חמאת אגוזי לוז, המתכון הוא כדלהלן:

בקערה קטנה ערבבו יחד:

  • 2 כפות גדושות חמאת אגוזי לוז
  • 3 כפות סילאן (או דבש טהור אורגני אמיתי או אבקת סוכר קנים)
  • 2 כפות קקאו נא אורגני (רצוי)
  • אם רוצים מרקם יותר אוורירי וקל, אפשר להוסיף מעט מים עד קבלת המרקם שתרצו
  • טועמים ואם תרגישו צורך, הוסיפו קקאו, ממתיק, מים לפי הטעם והמרקם….

זהו. מוכן. נותר לכן רק למרוח וליהנות!

הארות חשובות לגבי המרכיבים

ממרח נוטלה מושתת על אגוזי לוז + קקאו+ ממתיק+ מים (לקבלת מרקם אוורירי יותר וקל יותר, המים לא הכרחיים).
אם תסתכלו ברשימת הרכיבים בממרחים התעשייתיים, פעמים רבות תראו שהסוכר הוא רוב הממרח… והאגוזים מהווים אחוזים נמוכים מאוד מהתכולה…שלא נדבר על שאר החומרים שאינם נדרשים לממרח עצמו ונמצאים שם מסיבות כאלו ואחרות כגון משמרים, מייצבים, חומרי טעם וריח וכו'.
להלן כמה הדגשים באשר למרכיבים ולמתכון:

  1. לגבי האגוזים:
    אפשר להשתמש רק באגוזי לוז בלבד, אפשר לערבב ביניהם כמו במתכון שלי. תלוי בטעמכן האישי.
    כמו כן תוכלו להשתמש בכל אגוז אחר שתרצו.
  2. קקאו:
    מאחר שזה ממרח שוקולד, מוסיפים כמובן קקאו. אני משתמשת בעיסת קקאו מאחר שהיא תורמת רבות לזירוז הליך הפיכת האגוזים לממרח (תוך דקות ספורות) ומעניקה טעם שוקולדי עשיר יותר.
    אם אין לכן, תוכלו להשתמש ב 2 כפות קקאו (רצוי נא אורגני). תקבלו מרקם וטעם מאוד דומה אך תצטרכו לטחון יותר זמן, ראו בפוסט: חמאת אגוזי לוז גולמית.
  3. ממתיקים:
    מאחר שחלק מהממרח, אני אוהבת למרות על עוגיות שנכנסות לתנור, אני משתמשת בסילאן כממתיק או אבקת סוכר קנים ולא בדבש שנהרס בחום. אפשר להשתמש גם במייפל אם רוצים.

לסיכום

כפי שראיתן, להכין נוטלה בבית זה כל כך פשוט שבאמת חבל לקנות ממרח תעשייתי… בסך הכל לטחון אגוזים, להוסיף עיסת קקאו, ממתיק ומעט מים וזה הכל.

להלן הדגשים נוספים לגבי המתכון:
אני אוהבת להכין בסיס לממרח שוקולד (אגוזים + קקאו, ללא מים וממתיק) כך אני יכולה לשמור ולהשתמש בנוטלה שלי כשאני צריכה בהתאם לצורך.
לכן, אני מחלקת את הממרח לחצי: חצי כמות לשימוש כממרח על לחם, ואת השאר מקפיאה לכשאצטרך.
הוספת הממתיק והמים לא מחייבת בלנדר ואפשר לערבב ידנית.
ללא הכנסת מים, הממרח יכול להישמר זמן רב במקרר או במקפיא. ואילו בתוספת מים, מאחר שאין חומרים משמרים, יישמר עד שבוע-שבוע וחצי במקרר.
בנוסף, אני לא משלבת ממתיק מראש, כדי להתאים את הממתיק לשימושי בממרח.

שימו לב- אתן כמובן יכולות לעשות את כל הכמות לממרח ביתי אחד, להכפיל כמויות או לחלק כמויות בהתאם לרצונכן.
תיהנו! תמרחו על פיתה מכוסמין מלא, או על דונטאס, או בעוגיות מגולגלות, או למרוח מעל עוגת שוקולד פרווה או סתם תאכלו ישר מהכפית..

💜בהצלחה ולבריאות!💜

הצטרפי לשיחה