עוגיות מושלגות פרווה

זמן קריאה: 3 דקות מתכון וטיפים להצלחת עוגיות מושלגות פרווה, ללא מרגרינה. מצרכים פשוטים וזמינים והכי חשוב נראות נהדר מריחות נפלא ורק מי שטעם יודע כמה טעימות הן.

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות פרווה

עוגיות נהדרות, במרקם מושלם…. קריספי מבחוץ, רך מבפנים.. עם מלא שוקולד… עם אבקת הסוכר הלבנה, הן נראות פשוט מושלמות….מתאימות לחגים, שבתות ואירועים משמחים וגם לסתם יום של חול שמתחשק להתפנק ולאכול עוגיה טעימה עם כוס תה צמחים טעים ומהביל…. (יש הקוראים לעוגיות אלו גם עוגיות רעידת אדמה).

המתכון שלפניכן מאוד פשוט וקל לראיתי אינספור מתכונים לעוגיות מושלגות מסוגים שונים, למדתי את העיקרון ויצרתי את המתכון… תזכרו מתכון זה (לא) חשבון… רק הקפידו על הכללים שהבאתי ותגוונו לפי טעמכן האישי….

מצרכים להכנת המושלגות

  • 50 גרם קקאו – בערך 6 כפות – (רצוי נא, טבעי אמיתי ללא תוספת סוכר, שלא עבר חימום)
  • 100 גר' סוכר קנים. מי שאוהבת מתוק יכולה להוסיף סוכר. אני אוהבת את העוגיות מעט מרירות, הן מקבלות טעם יותר שוקולדי ועם אבקת הסוכר הטעם הופך ללא פחות ממושלם.
  • 40 גר' שמן זית (או מה שאתן משתמשות)
  • 2 ביצים בגודל M או L. אם יש לכן קטנות S תוסיפו עוד ביצה
  • 4 כפות מים
  • 250 גר' קמח כוסמין מלא מנופה (אני מערבבת גם קמח שיבולת שועל לקמח הכוסמין)
  • תוספת: פצפוצי שוקולד/ קוביות שוקולד
  • אבקת סוכר לטבילת העוגיות

כלים להכנת העוגיות

  • קערה לעיבוד הבצק
  • מטרפה
  • ניילון נצמד או מפת ניילון חד פעמית (אני משתמשת לשבת במפות חד פעמיות שקופות, הן בדרך כלל גדולות יותר מהשולחן שלי, אז אני גוזרת את היתרה ושומרת את החתיכה הזו לעטיפת בצקים ולשימושים נוספים)
  • תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (אקולוגי) או במשטח סיליקון
  • קופסת אחסון לעוגיות

מהלך הכנת העוגיות המושלגות

  1. לתוך קערה מכניסים את הקקאו, הסוכר, השמן, המים והביצים.
  2. טורפים את הכל היטב.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ויחסית רך.
  4. אם רוצים להכניס פצפוצי שוקולד: כדאי להכניס אותם בעת עיבוד הבצק יחד עם הקמח.
  5. הבצק צריך לצאת מעט דביק בפנים שלו והצד החיצוני יוצא חלק ונעים למגע.
  6. מכניסים את הבצק לקירור לפחות חצי שעה ואפשר גם יותר (ואפילו להכין בלילה ובבוקר לאפות)
  7. לפני שמוציאים את הבצק, מחממים את התנור על °180 (פס עליון ופס תחתון וטורבו למי שיש,לא חובה).
  8. מוציאים את הבצק ומכינים בזריזות כדורים קטנים/בינוניים בגודל שרוצים.
    אם בוחרים להכניס קוביות שוקולד: יוצרים כדור, משטחים אותו בכף היד, מכניסים את השוקולד וסוגרים חזרה עם הבצק ליצירת כדור. תבדקו שהקוביה עטופה היטב בבצק.
  9. טובלים כל כדור באבקת סוכר
  10. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° לאפיה של 8-10 דק'. כדאי לרווח את העוגיות ולא להצמידן. בנוסף, לאחר 8 דק' כדאי לבדוק אם הן מוכנות (יתכן שכן). אם תשאירו אותן יותר זמן מהדרוש, הן יתקשו מבפנים..
  11. לאחר 10 דק' מקסימום 11 דק' הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לעוגיות להתקרר.
  12. זהו עכשיו הגיע החלק הכי כיף… אוכלים ונהנים.. ואם הבאתן קופסא אתן יכולות לשמור את מה שיישאר אם בכלל….

כמה כללים לסיכום להצלחת המתכון

  1. חשוב להקפיד על ערבוב המצרכים הנוזליים + הסוכר לפני הוספת הקמח. במקום קקאו אפשר להכניס אבקת חרובים. אפשר להוסיף מיץ לימון לקבלת מושלגות לימון. ואפשר להכניס גם תמצית וניל לקבלת מושלגות בטעם וניל…
  2. אפשר להפחית את הקקאו, להוסיף סוכר איך שרוצים זה בשביל הטעם. אבל אם אתן מפחיתות מעט מהקקאו או לא מוסיפות אותו בכלל, יתכן שתצטרכו מעט יותר קמח.
  3. לאחר שיש לכן בלילה אחידה תוסיפו את הקמח. הבצק צריך לצאת חיצונית רך ונעים ומבפנים דביק.
  4. אין צורך לעבד את הבצק, זה מקשה אותו. מעבדים רק עד הטמעת הקמח וזהו.
  5. כדי ליצור עוגיות יפות צריך להכניס את הבצק למקרר ולעבוד בזריזות שהבצק יישאר קר. לכן התנור צריך להיות חם מראש כדי לא לתת לעוגיות להתחמם עד שייכנסו לתנור.
  6. לא צריך לשטח את העוגיות, הן משתטחות מעט מעצמן באפייה.
  7. כדי שהעוגיות יקבלו חריצים בראשן, יש להכניסן בזריזות לתנור. השהיית העוגיות בחוץ (בדיוק כמו לחם) גורמת להן לתפוח מעצם הנוזלים הקיימים בבצק, ולכן החלק העליון לא "נסדק". זה לא משנה את הטעם רק הנראות שלהן. אבל, אם תעבדו מהר, לעוגיות לא יהיה זמן לתפוח, והן יקבלו סדקים..
  8. כפי שציינתי קודם, אל תאפו אותן יתר על המידה. 8-10 דק' מספיקות בהחלט. כמובן כל אחת והתנור שלה אך מעבר לכך, העוגיות יתקשו.

💜בהצלחה בהכנה ואפיה מהנה..💜

עוגיות נוספות:

הצטרפי לשיחה