זמן קריאה: 2 דקותמתכון פשוט וקל להכנת קבבי עוף.. מתאים לכולם.. גם לילדים…לבריאות!

מתכון לקבב עוף

מתכון קליל, פשוט וטעים מאוד לקבבי עוף, הכל בקערה אחת, במחבת אחת תוך זמן קצר ביותר ויש לכן תוספת חגיגית ומשפחתית שתשתלב נפלא עם כל תוספת שתרצו… מאותו מתכון אפשר ליצור סינייה עוף

בהצלחה בהכנה ותהינו מהזלילה…

מצרכים נדרשים

  • חצי קילו פרגית
  • חצי קילו חזה עוף
  • 1 בצל בינוני
  • 4 כפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות פירורי לחם
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה מתוקה (או חריפה)
  • שמן זית (מעט לשימון התבנית ובערך 2-3 כפות נוספות בשביל העיסה)

כלים נדרשים

  • מסננת
  • קערה
  • כף
  • תרבד מסיליקון
  • סכין
  • קרש חיתוך, קוצץ ירקות או מעבד מזון
  • מחבת פסים/פלנצ'ה/כל מחבת אחרת לבשר/עוף

מהלך הכנת הסינייה

  1. קוצצים דק בצל, כוסברה ופטרוזיליה
  2. שוטפים את העוף הטחון ומסננים מנוזלים
  3. מכניסים לקערה את כלל המצרכים: עוף הטחון, תערובת הבצל, כוסברה והפטרוזיליה, ביצה, תבלינים ופירורי לחם
  4. מערבבים לעיסה אחידה. לא לערבב זמן רב מדי.
  5. מחממים מחבת פסים/פלנצ'ה עם מעט שמן
  6. בעזרת כף לוקחים מעט מהעיסה ומניחים על המחבת החמה. עוצמת החום בינונית ולא חזקה מדי.
  7. משטחים מעט בעזרת הכף/תרבד סיליקון את החלק העליון של הקבבים הללו כדי שיהיו שטוחים יחסית, וכשמלאנו את המחבת, מכסים לדק' בודדות את המחבת.
  8. כעבור מס' דק' פותחים את המכסה, הופכים את כל הקבבים לצד השני ומטגנים בערך 5 דק' ללא מכסה.
  9. אם יש צורך הופכים שוב עד שרואים שהם השחימו מעט ומוכנים לאכילה…
  10. מגישים חם.. לבריאות!

מתכוני בשר ועוף נוספים

הצטרפי לשיחה

2 תגובות