מתכון לתבשיל כבש עם ירקות שורש

זמן קריאה: 2 דקות מתכון לתבשיל כבש טעים במיוחד ופשוט להכנה! עם ירקות שורש מתאים לפסח, ראש השנה, בכלל לחגים לשבתות ואירועים מיוחדים בשנה והכל בסיר אחד!תיהנו!

תבשיל כבש בסיר המתאים במיוחד לשבתות, פסח או ראש השנה

מתכון אליפות, פשוט מאוד להכנה לא דורש יותר מדי התעסקות (רק זמן בישול וסבלנות כמובן) ועושה שימוש בירקות שורש שמאוד חשובים ובריאים לנו…
התבשיל כבש הזה מתאים במיוחד לחגים כמו פסח (הוא ללא גלוטן), ראש השנה, וכן לשבתות וסתם אם יש איזו חגיגה או אירוע משפחתי. מומלץ לאכול יחד עם אורז מלא, קוסקוס.

מה שאני הכי אוהבת במתכון שהכל באותו סיר. לא צריך ללכלך הרבה כלים.. מצרכים בסיסיים וזמינים ויש אחלה תבשיל כבש!
אז תכינו, תיהנו ושיהיה לבריאות והרבה הצלחה!

מצרכים למתכון ( מתאים לסעודה בת 6 סועדים)

  • ירקות שורש:
  • 1 גמבה בינונית קצוצה דק
  • קטניות לפי הטעם (חומוס, שעועית לבנה, שעועית אדומה וכו')
  • 2-3 כפות שמן זית או קנולה
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות ביתי או רגיל
  • 1.5 ק"ג בשר כבש עדיף בלי עצמות (בפועל זה טלה), אפשר כמות בשר גדולה יותר
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום (אפשר מה שאוהבים)
  • תוספות אפשריות:
    • בטטה (אפשר להוסיף במקום/בנוסף תפוחי אדמה רק שהטעם חזק יותר)
    • דלורית/דלעת
    • סלרי
    • שום

*עבור מתכון כשר לפסח, יש להשתמש בתבלינים כשרים לפסח.

כלים דרושים להכנת התבשיל

  • מסננת לשטיפת הבשר
  • סכין
  • קוצץ ירקות כגון סלייסר אופציונאלי
  • כף
  • סיר בישול עם מכסה

מהלך הכנת המתכון לתבשיל כבש עם ירקות שורש

  1. מפשירים ושוטפים את פרוסות הכבש היטב
  2. קוצצים בצל וגמבה קציצה דקה. לחילופין אפשר להשתמש בקוביות תיבוליות בצל
  3. מכניסים לסיר יחד עם שמן ומטגנים קלות מכל הצדדים
  4. כעת, יש להוסיף רסק ולערבב שוב להטמעה וטיגון קל
  5. מפזרים את פרוסות הבשר בסיר ומטגנים את כל הפרוסות מכל הצדדים
  6. מכסים את רוב חלקי הבשר במים וכן אפשר להוסיף קטניות ותבלינים.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על עוצמה בינונית נמוכה.
  8. בחלוף זמן זה, הבשר כמעט מוכן, אך לא מספיק רך. זה הזמן להוסיף את הירקות שורש (בצל, תפוח אדמה וכו') ומבשלים עוד שעה לערך.
  9. לאחר כשלוש שעות בישול סך הכל, הבשר כבש מבושל, מוכן לאכילה, רך מאוד וטעים להפליא

💜לבריאות והרבה שמחה💜

לקריאה נוספת

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
  • שלום לך יקרה…
    עשיתי תבשיל מעט שונה ממה שהבאת:
    בשר עם "בטטה קסבייה" כלומר תפו"א ירושלמי.
    הרוטב היה מטובל עם מלח פלפל מעט כורכום ומעט פפריקה ויצא מעדן!
    אז תודה על המתכונים המעניינים שנותנים לי הרבה רעיונות במטבח.
    בתודה רחלי

    • הי יקרה שלום לך
      איזה כיף אני ממש שמחה שלא עשית בדיוק מה שכתבתי ויצא לך מעדן!!
      זה עוד יותר כיף לי כי לשם אני חותרת ליצירתיות, לפיתוח האישי של הטעם האישי של כל אחת..
      אולי יעניין אותך לקרוא גם : מתכון זה (לא) חשבון

      יום נפלא ותודה לך !