כתף טלה בתנור ממולא אורז ובשר טחון

מתכון בשר חגיגי לכתף טלה שלם בתנור ממולא

מתכון כבש מוצלח, טעים ופשוט להכנה. המתכון מתאים לכל זמן: שבתות, חגים כולל לפסח וראש השנה. הכל באותו סיר, בלי עבודה קשה ומסורבלת, שני שלבים קצרים ויש לכן אחלה של מנה ראשונה חגיגית וטעימה!

בהצלחה בהכנה ובריאות באכילה!

מצרכים להכנת המתכון

  • כתף כבש, נתח אחד שלם ללא עצמות (שוקל בערך 2 ק"ג)
  • חצי ק"ג בשר טחון כבש למילוי
  • 100 גר' צנוברים
  • אורז מלא מבושל או אורז לבן רגיל מבושל
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון
  • תוספות: בצל קצוץ או פרוס לפרוסות, עשבי תיבול, ירקות עלים, צימוקים וכו'

כלים להכנה

  • סיר עם מכסה שמתאים גם לתנור
  • מסננת לניקוי ושטיפת הבשר
  • כף סיליקון לערבוב
  • קיסמים או חוט תפירה מתאים לבישול

הכנת הכתף כבש הממולא בתנור

הכנת המילוי

  1. בעזרת מסננת שוטפים את הבשר טחון. (אם יש צורך, מפשירים אותו)
  2. לתוך מחבת או סיר מטגנים את הבשר טחון עם התבלינים 2-3 דק'.
  3. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים את הכל עוד כ- 10 דק'. הבשר לא צריך להיות מבושל ומוכן אלא רק לקבל את הטעמים של התבלינים בטיגון.
  4. לאחר שהמילוי מוכן ממתינים להתקררות קלה.

מילוי הכתף והכנתה בתנור

  1. שוטפים את נתח הכבש ופורסים אותו על צלחת/שיש נקי/מגש וכד'.
  2. לעיתים הנתח מגיע עם מעט קרעים/חורים. שימו לב אליהם שלא תכניסו מהמלית במקומות אלו.
  3. בעזרת כף קחו מעט מהמלית והניחו במרכז הנתח (אם יש קרעים, אם אין קרעים, פזרו בכל השטח למעט בקצוות).
  4. מעל המלית, פזרו מעט אורז. חזרו על המהלך שוב כמה פעמים שתרצו בהתאם לכמות המילוי וגודל הנתח שיש לכן. בכל פעם: בשר, אורז, בשר, אורז. אם נשאר לכן מילוי, תוכלו לפזר אותם לקראת סוף הבישול בצידי הנתח.
  5. לאחר השלמת המילוי, גלגלו את הנתח או קפלו את הצדדים כמו פרח (אם יש קרעים).
  6. מכינים מרינדה בתבנית: שימו תבלינים עם מים וערבבו.
  7. העבירו בזהירות את הנתח לתבנית/סיר שתכנס לתנור. אני השתמשתי באותו סיר בו הכנתי את המלית הוספתי אליו את המרינדה.
  8. בזהירות מורחים את הנתח. במרינדה שהכנו שהבשר יהיה עטוף כולו.
  9. אופים ב 200° למשך שעתיים וחצי בערך מדי פעם בודקים את הבשר אם מוכן או חסר לו בישול. אפשר לקראת סוף הבישול ( 20 – 30 דק' אחרונות) להוסיף את המלית שנותרה ולפתוח את המכסה. תראו לפי הצבע שקיבל הבשר אם יש צורך בפתיחת המכסה או לא.
  10. זהו, מוכן… הגישו חם…

לבריאות

הגישו חם ככה… פשוט ללא צורך בתוספות נוספות.. אפשר לאכול גם יחד עם חלה, לחם לשבת, פיתה מקמח כוסמין מלא או בגט מה שאוהבים.. המנה טעימה ומשביעה בפני עצמה…

סיכום והארות נוספות למתכון

כפי שראיתן מאוד פשוט להכין, הזמן הנדרש הוא בעיקר זמן הבישול/צלייה בתנור. להלן מס' דגשים:

  • מאחר שמדובר בכבש, המנה מאוד שומנית. מי שרוצה להפחית קצת את השומניות, כדאי להשתמש בבשר טחון של עגל ולא של טלה. אפשר גם להוסיף במילוי: בצל, עלים, צימוקים וכו'..
  • אני משתמשת באורז מלא, אפשר גם באורז רגיל מכל סוג לפי טעמכן.
  • הצנוברים נמסים בפה ולא מורגשים, לכן גם אם משהו לא אוהב זה ממש לא נורא… מה גם שאפשר לוותר עליהם אם ממש לא רוצים להשתמש.
  • כעיקרון, כאשר רוצים לעשות בשר או עוף ממולא, נדרש לתפור או לקשור בחוט מתאים.
    אני באופן אישי, מעדיפה להשתמש בקיסם לסגירה ראשונית וחד פעמית… הכוונה היא, שבמהלך הבישול/צלייה, הקיסמים ייפרדו והנתח ייפתח אך יקבל צלייה טובה גם בפנים הנתח ובמילוי, הטעמים יתערבבו טוב יותר…ויותר קל לסגור ולפתוח מאשר בתפירה… (זו דעתי האישית וכל אחת תנהג כרצונה… )
  • אין שום בעיה לחמם את הטלה על הפלטה אם רוצים להכין לכבוד שבת, זה מה שעשינו וערב מאוד לחיכינו…
  • תזכרו מתכון זה (לא) חשבון….. התאימו את המתכון בהתאם לטעמכן ולרצונכן אם בתוספות, בתבלון ובכל שדרוג אחר שתרצו!

בריאות!

מתכונים נוספים לשבתות, חגים ואירועים מיוחדים

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
  • הכנתי את המנה לחג שני של פסח, הסבר מדויק, אני קשרתי בחוט לקשירת בשר במקום הקיסמים.
    המנה משובחת, טעימה, מוצלחת ופשוט מדהימה. הילדים שלי עפו על המנה. שאפו.

    • הי יקרה, איזה כיף!! אני ממש שמחה לדעת שהצליח לך ותודה על הטיפ לקשירה עם חוט.. אימי ז"ל נהגה ככה גם כן.. לתפור ולסגור בחוט.. זה באמת רעיון טוב יותר מהקיסמים…תודה רבה מקרב לב שמחה שנהניתם ואהבתם… וצודה שכתבת לי יקרה..

  • אפרתוששש המתכון נראה מעולההההה, בדיוק מחפשת מתכון טוב לחג הפסח.
    כל הכבוד!
    אוהבת אותך ימושלמת אחת!

    • רותי חברה שלי היקרה איזה כיף כיף לקרא תגובה ממך שכל כך מחממת את הלב!!
      בהצלחה רבה בהכנת המתכון ושיהיה לך ולבני משפחתך ולכל עם ישראל חג כשר ושמח בעזרת ה'!
      שמחה שיכולתי לעזור לך קצת…
      אוהבת אותך מאודדדדד