סטייק אנטריקוט במחבת

זמן קריאה: 2 דקות מתכון לסטייק אנטריקוט בצריבה על מחבת / פלנצ'ה כולל הסברים להצלחת המתכון ורעיונות לתוספות שונות. לבריאות!

מתכון להכנת סטייק אנטריקוט במחבת

מתכון פשוט שאינו דורש כלים ומצרכים רבים וטוב יותר מ"על האש" מבחינה בריאותית… עליכן לבקש מהקצב פרוסות סטייק אנטריקוט בעובי דק-בינוני, ללא עצם. מוסיפים תבלינים, מניחים את הסטייק במחבת/פלנצ'ה ואפשר גם בתנור ולאחר צלייה טובה משני צדדים זה מוכן…

איך מכינים את הסטייקים?

  • לוקחים את נתחי הסטייקים מפשירים אם יש צורך ושוטפים היטב.
  • מוסיפים תבלינים לפי הטעם: אני משתמשת במלח, פלפל שחור, כמון ומעט פפריקה.
  • מי שאוהבת יכולה להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות.
  • משרים לחצי שעה את הסטייקים רק כדי שיקבלו טעם. (אם אין זמן אפשר לדלג על זה גם יצא טוב)
  • מחממים על חום גבוה מחבת/פלנצ'ה וכשהיא חמה, מנמיכים את עוצמת החום ומניחים את פרוסות הסטייקים.
  • עוצמת החום צריכה להיות בינונית כדי לא לשרוף את הבשר.
  • ב 20-25 דק' הראשונות אני מכסה את המחבת. זה מזרז את הכנת הסטייקים.
  • לאחר זמן זה, הסטייקים כבר הפרישו נוזלים רבים, ואפשר להוריד את המכסה.
  • הופכים את הנתחים לצד השני.
  • ממשיכים לצרוב את הסטייקים בלי מכסה ומדי פעם הופכים אותם עד שרואים שהם משחימים (לא שרופים) ונחתכים בקלות. זה לוקח בערך עוד חצי שעה על עוצמת חום בינונית ולא עוצמה גבוהה.

הארות נוספות להצלחת הסטייקים:

  • שימו לב לעובי הסטייקים. ככל שהסטייק עבה יותר ועם יותר שומן, הוא יהיה עסיסי יותר אך יידרש יותר זמן לצרוב אותו. סטייק בעובי דק מאוד (כמו עלה) ייצרב תוך 5 דק' אך יהיה יותר יבש. ולכן יהיה כדאי להוסיף מעט שמן זית למחבת.
  • כל אחת יכולה להכין את הסטייקים במידה הרצויה לה: יש האוהבים את הסטייקים מוכנים ברמת מדיום (כלומר מעט נאים). ויש כמונו, האוהבים אותו עשוי היטב.
  • חשוב להפוך את הסטייקים בכל מס' דק' בעיקר אם אין הרבה נוזלים במחבת כדי שלא יישרפו ולא יתייבשו.
  • הסטייק במחבת או בפלנצ'ה לא מטוגן עם שמן נוסף. רק עם השומן שעל הבשר. זה מזכיר קצת כמו צליה בתנור.
  • למה אני לא מכינה את הסטייקים בתנור? פשוט מאד.. סטייקים מפרישים ומשפריצים הרבה נוזלים ביניהם גם שומנים. התנור מתלכלך ויותר קשה לנקות אותו… צליית הסטייקים בתנור עם מכסה, נותנת להם מרקם של בישול.. כי הנוזלים לא מתאדים… לכן אני מעדיפה על הכיריים שהרבה יותר קל לנקות מאשר את התנור…
  • איך לנקות את המחבת: את המחבת אני מניחה להתקרר, בעזרת נייר מטבח (אפילו משומש) אני מנקה את השומן שנצבר וזורקת לפח. לאחר מכן מכניסה למדיח לניקוי. למי שאין מדיח, אני ממליצה לפזר אבקת סודה לשתייה ומעט מים. לשפשף בעדינות את המחבת שלב ראשון. שלב השני לנקות עם סבון כלים (אקולוגי). והכל יהיה נקי ללא שומניות..
  • ולמה זה יותר בריא מעל האש? מסיבה פשוטה וחשובה.. כשמכינים אוכל על האש, הוא נצלה בעוצמת חום גבוהה מאוד. זה גורם לבשר ולשומן להישרף מה שמביא לחמצונו… דבר רע מאוד לבריאות. בנוסף, הפחמים והחומרים שמוסיפים כדי לגרום לאש לבעור, נכנסים למזון שנצלה על גבי האש… שלא נדבר על העשן שנושמים… והריח….
    אז סטייקים במחבת זה בהחלט פתרון עדיף ואידיאלי יותר!
  • פרטים נוספים אודות נתח סטייק אנטריקוט

מה הולך עם סטייק?

מתכוני סטייקים נוספים:

💜לבריאות!💜

הצטרפי לשיחה