קוביות בשר בבישול ארוך

זמן קריאה: 2 דקות מתכון פשוט וקליל לתבשיל בשר קוביות בבישול ארוך עם תוספות אופציונאליות. מנה משפחתית חגיגית וטעימה! לבריאות!

מתכון צלי בקר בסיר בישול איטי

מתכון לארוחה בשרית חגיגית משפחתית וכיפית.. בשר ברוטב טבעי טעים ובריא! אפשר לאכול אותו ככה עם לחם של שבת… או מעל אורז מלא או רגיל, או מעל קוסקוס או עם כל תוספת אחרת שתרצו…

ניגש ישר למתכון ושיהיה לך לבריאות!

רשימת מצרכים למתכון

  • 1.5 ק"ג בשר מספר 2 (צלעות)
  • 5 תפו"א בינוניים – אפשר יותר, אפשר פחות .. מה שרוצים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1 גמבה בינונית (אם היא קטנה, שימו 2) + 1 בצל – אופציונאלי
  • רוטב מוכן – אופציונאלי
  • ירקות נוספים לפי הטעם: מנגולד, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי גזר, דלעת, דלורית
  • תבלינים לפי הטעם האישי: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון, רוזמרין, טימין ומה שתרצו

רשימת כלים

  • סיר לתבשיל כולל מכסה
  • סכין וקרש חיתוך
  • מחבת
  • מסננת
  • בלנדר/מעבד מזון
  • כף ערבוב
  • קערה להנחת המצרכים

מהלך הכנת המתכון

השלב המקדים

  1. שוטפים את הבשר ומניחים במסננת להוצאת הנוזלים
  2. חותכים את תפו"א לקוביות שוטפים ומייבשים.
  3. מחממים מעט מאוד שמן במחבת ומטגנים את קוביות תפו"א עד הזהבה קלילה, ומניחים בצד.
  4. קוצצים 2 בצלים דק ומטגנים על אש בינונית עם מכסה סגור. מדי פעם מערבבים ובודקים את צבעו.
    כשהבצל הזהיב, מוסיפים רוטב:
    1. אופציה ראשונה לקחת 3-4 כפות רוטב עגבניות רב שימושי
    2. מי שאין לה, או רוצה רוטב בטעם קצת יותר מתקתק, אני ממליצה לקחת גמבה אחת ולטחון אותה יחד עם בצל.
      אתן צריכות לקבל מחית. את השאריות הנותרות במיכל הבלנדר, לא לזרוק. נשתמש אחר כך.
  5. לאחר הוספת הרוטב, מערבבים ומטגנים למס' דק'.
  6. דוחפים לדפנות הסיר את כל התערובת ומכניסים פנימה את הבשר (מה שנכנס). מטגנים אותו קלות מכל הצדדים ומוציאים. כך עד שמסיימים לטגן את כל חתיכות הבשר.
  7. מוסיפים למיכל הבלנדר כוס מים, מערבבים מעט בעדינות או מפעילים את הבלנדר על תכנית ערבול המים, ואת כל התכולה שופכים לסיר עם הרוטב. אם לא טחנתן, תוסיפו כוס מים ישירות לסיר ולהרתיח.

מהלך הבישול

  1. מכניסים את כל המצרכים לסיר: הבשר, תפו"א, עלי ירק וירקות שורש
  2. מוסיפים תבלינים לפי הטעם האישי ומעט מים לכיסוי רוב המצרכים. שימו לב, זהו תבשיל ולא מרק. לכן אין צורך בהרבה נוזלים.
  3. מבשלים למשך כשעתיים עם מכסה סגור על חום בינוני. מדי פעם בודקים, מערבבים אם צריך. אם משום מה אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מעט בהתאם לצורך.
  4. אם הבשר נחתך מהר ורך, אפשר לבשל עוד 5-10 דק' עם מכסה פתוח לאידוי נוזלים אם יש יחסית הרבה. אם צריך עוד בישול – מבשלים עוד.. עד שהבשר רך…
  5. זהו מוכן, הגישו חם!

לסיכום

כפח שראיתן, מדובר במתכון מאוד פשוט יחסית, הבשר יוצא רך וטעים ברמות על! ואפשר לגוון ולהוסיף תוספות אחרות לפי מה שרוצים… אז תיהנו ושיהיה לכן לבריאות!

מתכונים בשריים נוספים:

הצטרפי לשיחה

2 תגובות