זמן קריאה: 2 דקות מתכון להכנת סטייק פילה בקר מהיר הכנה, עסיסי, במרקם עדין וטעים במיוחד. מנה חגיגית, יוקרתית ומיוחדת!

מתכון פילה בקר במחבת

אחד המתכונים לבשר בקר ממש מיוחד, בטעם ומרקם עדין. ממש מהיר להכנה וגם לצלייה. בעיניי הסטייק פילה הזה ממש מוצלח. בשר יוקרתי, לא שומני בכלל אך יחד עם זאת לא יבש. מאוד מאוד התחברתי אליו.. ממליצה למי שמתאפשר לה, לנסות את הבשר ולהכין אותו באחד מימי חול המועד למשל, או לרגל שמחה משפחתית… צריך לאכול אותו חם וטרי.

בהצלחה רבה!

מצרכים וכלים להכנת הבשר

  • 1 ק"ג בשר פילה בקר
  • תבלון לפי הטעם האישי (אין שום צורך לדעתי להוסיף מלח) מספיק פלפל שחור, ואם רוצים כמון/פפריקה..
  • מעט שמן זית לשימון המחבת/פלנצ'ה
  • מחבת פסים/פלנצ'ה או מחבת רגילה
  • תרבד/כף מחוררת מסיליקון
  • צלחת/קערה/קרש חיתוך להנחת הפרוסות לאחר שטיפתן
  • צלחת הגשה

מהלך הכנת הפילה בקר

  1. אם יש צורך, מפשירים את פרוסות הסטייק פילה בקר.
  2. שוטפים במים זורמים, אך בעדינות. הבשר מאוד רך ונשבר בקלות…
  3. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית
  4. מתבלנים את הפרוסות לפי הטעם האישי
  5. כשהמחבת חמה, מניחים את הפרוסות ומטגנים בכל צד עד שמוכן.
    • התהליך מאוד מהיר, בערך רבע שעה והנתח מוכן.
    • שימו לב לטגן על עוצמה בינונית-גבוהה ולא גבוהה מדי. שלא יתייבש ולא יישרף.
    • במהלך הטיגון, הבשר יפריש נוזלים ומעט שמן כמובן.
    • כך תמשיכו את שאר הנתחים. אם אתן רואות שהמחבת התייבשה מהנוזלים, תוסיפו עוד מעט מאוד שמן.
  1. הגישו חם יחד עם: סלט ערבי, סלט כרוב לבן, בגט מקמח כוסמין מלא, פיתה מקמח כוסמין מלא, לאפה מקמח כוסמין מלא או אריסה ביתית

מתכונים חגיגיים נוספים

הצטרפי לשיחה