זמן קריאה: 2 דקות מתכון זרוע כבש לפסח וליל הסדר שבו יצאנו ביד חזקה ובזרוע נטויה

מתכון זרוע לפסח וליל הסדר בתנור

בליל הסדר, על פי המסורת וההלכה היהודית אנו נדרשים להניח סימנים בקערה/צלחת ליל הסדר. בין הסימנים נמצאת הזרוע זכר לקורבן פסח. הספרדים נוהגים לקחת זרוע של כבש צלויה ואילו אחינו האשכנזים מניחים כנף של עוף.

להלן מתכון להכנת זרוע של פסח לליל הסדר ולמחרת ליום החג עצמו. אני אישית, בקערת ליל הסדר מניחה את העצם בלבד עטופה בניילון נצמד (לציין, כי בליל הסדר לא אוכלים בשר או עוף צלויים).

מצרכים להכנת זרוע כבש

  • כתף כבש שלמה ללא עצם (בערך 2-3 קילו) כולל הזרוע/בנפרד
  • מעט שמן זית לעיסוי הנתחים
  • בצל גדול
  • 4-5 שיני שום
  • תפוחי אדמה (אופציונאלי)
  • תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה/חריפה, פלפל שחור ובסיום הצלייה להוסיף מלח

כלים נדרשים למתכון

  • סיר עם מכסה תואם שמתאימים לאפיה בתנור
  • סכין וקרש חיתוך

מהלך הכנת זרוע כבש בתנור

  1. הפשירו אם יש צורך את הנתח לילה לפני.
  2. קלפו 4-5 שיני שום (אפשר יותר לפי הטעם האישי) שטפו אותם והניחו בצד.
  3. שטפו את הנתח.
  4. פרסו בצל לפרוסות והניחו בסיר.
  5. הניחו את הזרוע בסיר מעל הבצל הפרוס. שימו לב, תבנית של תנור פחות מתאימה היות שיהיו נוזלים מהכבש. אנחנו הכנו גם נתח גדול ללא העצם, וגם את הזרוע שמניחים בליל הסדר בקערה עם העצם. את שני הנתחים הכנו יחד באותו סיר, אותו תבלון ותהליך הכנה.
  6. מרחו על הנתח מעט שמן זית. 2-3 כפות מספיקות בדרך כלל.
  7. הוסיפו תבלון לפי טעמכן האישי.את המלח כדאי לשים בסוף הצלייה כיון שעלול לייבש את הנתח.
  8. עסו את הזרוע והכתף היטב.
  9. כעת, הכניסו שיני שום בתוך הנתח במס' נקודות והשאירו אותו לפחות שעה לספיגת טעמים. אפשר להכין לילה לפני ולשמור במקרר ורק בבוקר לצלות.
  10. לקראת סוף השעה, חממו תנור על 200° חום עליון ותחתון אפשר להוסיף טורבו.
  11. בחלוף שעה לפחות לספיגת הטעמים, הכניסו את הסיר עם הזרוע מכוסה לתנור והנמיכו את החום ל 180°.
  12. צלו את הבשר במשך שעה בתנור בסיר מכוסה.
  13. הפכו את הנתח והחזירו לצליה נוספת של שעה.
  14. בינתיים, קלפו תפוחי אדמה ופרסו אותם לפרוסות או לקוביות. שטפו אותם והניחו בקערה עם מים שלא ישחירו. ההשריה מועילה גם להסרת חלק מהעמילן, זה נותן טעם טעים יותר לתפוחי האדמה עם הבשר.
  15. הוציאו את הסיר, הוסיפו פרוסות/קוביות תפוחי אדמה והחזירו לצליה עם מכסה סגור לעוד חצי שעה.
  16. בדקו את הנתח, אם הכבש רך ונחתך בקלות, זה מצוין אם הכבש קצת קשה, צלו אותו עוד מעט זמן עד שיתרכך לחלוטין.
  17. כשהנתח מוכן, הסירו את המכסה והחזירו את הסיר לעוד רבע שעה לתנור לאידוי נוזלים. מי שרוצה יכולה להחליף בתנור למצב גריל.
  18. אחרי שהמנה מוכנה, משאירים מהזרוע רק את העצם ועוטפים אותה בניילון נצמד. זהו – אפשר להניח את הזרוע בקערה. אני אישית מקפיאה את הזרוע משנה לשנה (גם ככה היא בקערה לסימן בלבד…)

מתכונים נוספים

הצטרפי לשיחה