קוביות בשר עם חומוס

זמן קריאה: 3 דקות שני מתכונים לתבשילי קוביות בשר עם חומוס. תבשילים פשוטים להכנה, לארוחה בשרית משפחתית וחגיגית. ללא צורך בכלים ומצרכים רבים.

מתכון תבשיל קוביות בשר עם חומוס

בשר וחומוס הם שני מצרכים שממש הולכים יחד טוב. במיני תבשילים שונים, בצורות שונות, במרקמים וצבעים מגוונים… יש הרבה מאוס סוגי בישולים/תבשילים שאפשר לשדך חומוס לבשר ולהיפך…אני רוצה להציע לכן שתי אפשרויות קלות מאוד להכנה, וחוץ מזמן הבישול (כי בתבשילים אלו נדרש בשר לבישול ארוך), ההכנה פשוטה ומהירה (לא זמן הבישול), ולא דורשת מצרכים וכלים רבים.

התבשילים חגיגיים ומתאימים לסעודת חג, שבתות וכד'. הן גם ללא גלוטן ולכן מתאימות גם לפסח ולמי שלא אוכל גלוטן… בהצלחה!

להלן 2 סוגי תבשיל בשר עם חומוס: גרסה אדומה וגרסה ירוקה

גרסה אדומה: קוביות בשר עם רוטב עגבניות וחומוס

מצרכים להכנת התבשיל

  • 1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות/פרוסות
  • 3 כפות רוטב עגבניות ביתי (או 1 כף רסק עגבניות + 1 שן שום+מעט בצל טחון/קצוץ דק+ 2-3 פרוסות גמבה טחונה+1 כף שמן זית)
  • 1 בצל בינני-גדול
  • 4-5 כפות שמן זית
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור
  • 250 גר' גרגירי חומוס מבושלים היטב או – גרגירי חומוס מושרים ובדוקים
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים אופציונלי

כלים נדרשים לתבשיל הבשר

  • סכין וקרש חיתוך לחיתוך הירקות (בצל, תפו"א)
  • מסננת לשטיפת הבשר
  • סיר ומכסה תואם לתבשיל + סיר נוסף לבישול תפו"א (כדאי, לא חובה)

מהלך הכנת התבשיל

  1. פרסו את הבצל פרוסות או קצצו דק או טחנו והכניסו לסיר
  2. שטפו את קוביות הבשר היטב
  3. הוסיפו לסיר 4-5 כפות שמן זית וטגנו את הבצל עד הזהבה
  4. לאחר שהבצל הזהיב, הוסיפו את קוביות הבשר וטגנו אותן יחד עם הבצל
  5. לאחר שהבשר טוגן מכל צד, הוסיפו את רוטב העגבניות וערבבו היטב הכל יחד להטמעה
  6. הוסיפו תבלינים ערבבו, ובשלו על חום בנוני למשך לפחות שעתיים במכסה סגור.
  7. מדי פעם ערבבו ובדקו את הסיר שלא חסר מים. אם אתן רואות שאין כמעט נוזלים, הוסיפו מעט מים.
  8. בסיר נפרד בשלו תפוחי אדמה אם אתן רוצות להוסיף. לטעמי, עדיף לבשל תפו"א בסיר נפרד.
  9. בסיום, לאחר שהבשר מבושל ורך, הוסיפו את גרגירי החומוס המבושלים היטב וקוביות תפוחי אדמה וערבבו היטב. אפשר לבשל כמה דק' נוספות. אם אין לכן גרגירי חומוס מבושלים, הכניסו בזמן בישול הבשר, גרגירי חומוס מושרים, שטופים ובדוקים. ובשלו הכל יחד.
  10. הגישו חם בצירוף אורז, קוסקוס, לחם בית של שבת ומה שתרצו

גרסה ירוקה: תבשיל קוביות בשר עם חומוס ומנגולד/תרד

למעשה, זה די דומה לתבשיל פקיילה טוניסאית (חומוס במקום/בנוסף לשעועית). אם אין לכן בלנדר או שלא מתחשק לכן ללכלך אותו, תוכלו לפעול בדרך הבאה:

מצרכים להכנת תבשיל בשר עם חומוס בגרסה הירוקה

  • 1 ק"ג בשר מס' 5 או מס' 8 (או בשר אחר בבישול ארוך)
  • חבילת עלי מנגולד/תרד בדוקים ונקיים- 400 גרם.
  • 2 חופנים כוסברה ופטרוזיליה מעורבים (או חופן מכל סוג) שטופים, נקיים ובדוקים – אופציונאלי
  • 1 בצל בינוני
  • 280 גר' (או יותר לפי החשק) גרגירי חומוס, מושרים בדוקים ומבושלים היטב
  • 5-4 כפות שמן זית (או שמן צמחי אחר)
  • 2-3 כוסות מים
  • תבלינים: חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור, כפית כמון, מעט פפריקה וכורכום (ואפשר כל תבלין שאוהבים)

כלים להכנת התבשיל

  • סכין חדה וקרש חיתוך
  • קוצץ ירקות עלים/בלנדר – אופציונאלי (אפשר להסתפק בסכין)
  • מסננת לשטיפת הבשר והעלי מנגולד
  • סיר בישול ומכסה תואם

מהלך הכנת התבשיל

  1. בעזרת סכין חדה קצצו דק את עלי המנגולד, השטופים והנקיים. כדאי לייבש אותם מעט. אם הם קפואים חכו כמה דק' שיפשירו קצת ויגירו נוזלים.
  2. פרסו בצל לפרוסות דקות. אפשר לקצוץ דק ו/או לטחון. מה שנוח לכן.
  3. הכניסו את העלים הקצוצים + הבצל לסיר עם 4-5 כפות שמן.
  4. טגנו אותם כמה דק' עד שיתכווצו קצת. הבצל לא חייב להיות שחום.
  5. הוסיפו את קוביות הבשר וטגנו אותן מכל הצדדים יחד עם התערובת.
  6. תבלנו בהתאם לטעמכן האישי אני אוהבת לשים: קצת מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, כף פפריקה אדומה ומעט כמון. אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים.
  7. טגנו כמה דק' יחד והוסיפו מים שיכסו את הבשר ובשלו על עוצמת חום בינונית עם סיר סגור לפחות שעתיים.
  8. מדי פעם ערבבו ובדקו את הסיר ואת קוביות הבשר.
  9. לאחר שהבשר התבשל היטב, אפשר להוסיף את גרגירי החומוס המבושלים היטב. אם אין לכן, בשלו את הגרגירים יחד עם הבשר כעשר דקות.
  10. הגישו חם על קוסקוס חם וטרי… או כל תוספת אחרת ואפילו ככה עם לחם של שבת…

מתכוני בשר נוספים

אם תרצו יש עוד מתכונים מעניינים שאפשר להוסיף אליהם חומוס… (בנוסף לעוד מתכונים רבים מאוד שיש באתר)

בריאות ובהצלחה!

הצטרפי לשיחה