צלי בקר כמו בחתונות

זמן קריאה: 5 דקות מתכון לתבשיל בשר כתף מספר 5 כמו בחתונות. מנה לשבתות, חגים ואירועים מיוחדים. כולל טיפים, הסברים מפורטים לתוספות שונות.

מתכון כתף בקר כמו באירועים

ריכזתי כאן כמה סוגי תבשילים עם בשר מספר 5 (בשר כתף בקר) חתוכים לקוביות או לפרוסות. בסיס התבשיל אותו הדבר, רק התוספת שונה ובהתאם אופן הבישול.
חשוב שתדעו, לקבל בשר כתף בקר רך ועסיסי נדרש זמן בישול של לפחות שעתיים וחצי ואפילו יותר. תלוי כמובן בגודל, בעובי הנתחים, בכמות המים, עוצמת החום, בסוג הסיר וכו'. מדגישה שהמתכון ללא גלוטן, אפשר להגישו כפי שהוא או בתוספות שונות כפי שכתבתי בפוסט.

בהצלחה!

מתכוני לצלי כתף מספר 5 חגיגיים כמו בחתונות

אתחיל במתכון לבסיס התבשילים ובהמשך הבאתי הסברים בהמשך הפוסט לפי סוגי תוספות שונות:

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בשר מס' 5 (או 4) פרוס לפרוסות או קוביות
  • 6-7 כפות רוטב עגבניות בסיסי רב שימושי לחילופין אפשר לקצוץ גמבה 1 ובצל 1 בינוני ולהוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות ביתי (או רגיל או לקצוץ 3-2 עגבניות)
  • 2 כפות שמן צמחי (זית, קנולה)
  • תבלינים לפי הטעם האישי: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, כמון, מעט כורכום. מי שרוצה יכולה להוסיף גם מוסקט טחון, סומק ותבלינים נוספים
  • אופציונאלי: 4-5 קוביות תיבוליות ירק כוסברה, פטרוזיליה וכד' (אפשר יותר תלוי כמה אתן אוהבות)
  • תוספות אפשריות נוספות ראו מטה

אישית אני מעדיפה להשתמש בנתח מספר 5 ולא 4 מאחר ומספר 4 יבש יותר. מי שמעדיפה יכולה בהחלט להשתמש בנתח מס' 4 למתכונים הבאים.

כלים נדרשים להכנת הקדירה

  • סיר עם מכסה. רצוי מסוג יציקה נון סטיק
  • כף לערבוב ומדידת כמויות עדיף סיליקון
  • סכין, קרש חיתוך או קוצץ ירקות אם לא משתמשים ברוטב בסיסי
  • קערה ומסננת לשטיפת הבשר

מהלך הכנת התבשיל הצלי כתף עם רוטב ללא תוספות בבישול ארוך

  1. משרים זמן מה את הבשר, שוטפים היטב ומניחים בצד.
  2. לסיר הבישול שמים את השמן והרוטב הבסיסי (או הגמבה והבצל הקצוצים) ומטגנים קלות על עוצמה בינונית תוך ערבוב מתמיד. לאחר כשתי דקות אפשר להוסיף את הרסק (אם לא משתמשים ברוטב הבסיסי).
  3. מכניסים את הבשר לטיגון קל משני צדדיו יחד עם הרוטב (או הגמבה, בצל והרסק).
  4. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  5. מוסיפים מים לכיסוי חלקי של הבשר. אין צורך שיהיו הרבה נוזלים.
  6. מבשלים על עוצמה בינונית עם מכסה סגור למשך כשעתיים לפחות. מדי פעם בודקים שיש עוד נוזלים ומערבבים את הנתחים.
  7. לקראת סוף הבישול הכניסו תיבוליות ירק לבחירתכן, ערבבו והמשיכו לבשל ללא מכסה שהמים יתאדו. השגיחו שלא יישרף כמובן וערבבו מדי פעם. כאשר כמות הנוזלים ירדה, והמרקם הפך לרוטבי, הבשר רך אז זה מוכן…
  8. זהו מוכן.. אפשר להגיש ככה שיהיה לבריאות!

הארה חשובה: רצוי מאוד להוסיף תוספות נוספות לבשר כמפורט מטה

תבשיל בשר כתף בקר עם זיתים

כמויות הזיתים תלויה ברצונכן… אין כמות מסוימת… כדאי לשמור על יחס הולם בין הבשר לזיתים. הארה: זיתים לרוב מלוחים מאוד ועל כן אין צורך להוסיף לטעמי,מלח בתבשיל הבשר. בצעו את הסעיפים 1-5 והמשיכו כך:

  1. השרו את הזיתים במים כדי להוריד את רמת המליחות
  2. לאחר כשעה שהבשר מתבשל, הכניסו את הזיתים ובשלו עוד שעה עד שהם מתרככים יחד עם הבשר.
  3. הגישו חם בתוספת אורז מלא. ארוחה משפחתית מושלמת לחגים, שבתות וימים מיוחדים…

תבשיל בשר כתף בקר עם תפוחי אדמה

כמויות תפוחי האדמה תלויה ברצונכן… להערכתי מספיק 3-4 תפוחי אדמה בינוניים. בצעו את הסעיפים 1-5 והמשיכו כך:

  1. לאחר כשעה ורבע מבישול הבשר התחילו לטפל בתפוחי האדמה. אם תכינו אותם מוקדם יותר הם עלולים להשחיר אלא אם תכסו אותם במים, הם יישמרו.
  2. קלפו את תפוחי האדמה ושטפו אותם.
  3. פרסו אותם לפרוסות או קוביות, והכניסו אותם לסיר עם הבשר לאחר שהבשר כבר התבשל לפחות שעה וחצי. כדאי שכל פרוסה/קובייה תהיה בנפרד ומכוסה במי התבשיל.
  4. הארה: תפוחי אדמה מתבשלים תוך חצי שעה בערך ולכן מספיק לשים אותם לקראת סוף בישול הבשר.
  5. הגישו חם בתוספת אורז מלא, קוסקוס ומה שאתן אוהבות…
    זו ארוחה משפחתית מושלמת לחגים, שבתות וימים מיוחדים…

תבשיל בשר כתף בקר עם חומוס/שעועית

גם כאן זה אותו פורמט: בוחרים כמות של חומוס/שעועית לבישול עם הבשר (אפשר גם שעועית במקום או בתוספת). יש לכן 2 אפשרויות לבישול:

  1. גרגירי חומוס מבושלים היטב ברבע שעה אחרונה של בישול הבשר (אם הם קפואים אז תפשירו לפני או שתכניסו למנת הבשר לפחות חצי שעה). במקום או בנוסף לחומוס אפשר גם שעועית. (ומי שמשתמשת יכולה גם לשים חומוס שימורים או קפואים)
  2. אם אין לכן גרגירי חומוס מבושלים, תוכלו להכניס גרגירי מושרים ובדוקים לסיר בתחילת בישול הבשר (בשלב הוספת המים) ולבשלם יחד עד שהבשר וגרגירי החומוס/שעועית רכים.
  3. הגישו חם בתוספת אורז מלא… או קוסקוס… והנה לכן, ארוחה חגיגית טעימה משפחתית מושלמת…

למעוניינות, פרסמתי מתכון עם הסבר מפורט ובשר עם חומוס בשתי גרסאות

תבשיל בשר כתף בקר עם ירקות שורש

להסברים נוספים היכנסו למתכון תבשיל כבש עם ירקות שורש. התהליך זהה לחלוטין במקום בשר כבש השתמשו בבשר מס' 5.

תבשיל בשר כתף בקר עם בצל

אפשר להכין את הבשר 5 רק עם בצל או בנוסף עם קוביות תפוח אדמה.

תבשיל בשר כתף בקר עם תרד/מנגולד (פקיילה)

מתכון לפקיילה – בשר עם שעועית ותרד

אפשרויות נוספות לתבשיל בשר כתף בקר

  • ערמונים
  • פטריות
  • פירות יבשים. היכנסו למתכון טנזיה עם בשר לקבלת הסבר בישול הפירות היבשים. ואת הבשר בשלו כפי שתיארתי שם בסעיף טנזיה עם בשר כבש. לאחר בישול שתי המנות, ערבבו ביניהם והגישו על צלחת קוסקוס/אורז מלא או איך שתרצו.

לסיכום,

כפי שראיתן, תבשיל בשר כתף מאוד פשוט להכנה, יש אופציות שונות לשדרוג המגוונות את טעם התבשיל. כך במתכון בסיסי אחד, קבלתן בעצם כמה סוגי תבשילים… בנוסף לרעיונות שהבאתי, אפשר להכין בשר עם ערמונים, פטריות וכל מה שאתן אוהבות. חשוב להכיר את המצרכים ואופן בישולם על מנת לדעת מתי לחבר ביניהם כדי שתקבלו תבשיל מושלם! מזמינה אתכן להיכנס לפוסטים בשריים נוספים וכן לפוסט מתכון זה לא חשבון – פוסט הנותן טיפים חשובים באמת בעבודה במטבח…

את התבשילים הבאים אפשר להכין גם עם בשר מס' 4 כתף מרכזי.

כדאי להכיר את ההבדלים בין מס' 4 לבשר מס' 5:

  • בשר 4 הוא נתח הכתף המרכזי ואילו מס' 5 הינו חלק מהכתף
  • טעמו של בשר מספר 4 דומה למספר 5 אך יבש יותר
  • אין בו כמעט שומן יחסית למספר 5
  • בשר 4 יותר סיבי מאשר בשר 5
  • מתבשל במחצית מהזמן הנדרש לבשר מס' 5

מתכונים בשריים נוספים:

הצטרפי לשיחה