זמן קריאה: 3 דקות מדריך מפורט להכנת שמן אתרוגים, שמן איכותי ובעל יתרונות רבים מאוד. בהצלחה!

מדריך להכנת שמן אתרוגים

כידוע, לאתרוגים יש סגולות רבות. כך גם לשמן האתרוגים ישנן סגולות נפלאות. שמן אתרוגים טוב לשיער, לעור הפנים ולעור בכלל. מאוד פשוט להכין אותו בבית ואם בלאו הכי אתן מתכננות להכין ריבת אתרוגים, אז נצלו את ההזדמנות ותכינו גם את השמן המיוחד הזה!

זו דרך נוספת לשמר את ריח חג הסוכות… וליהנות מיתרונות האתרוגים… שמן אתרוגים הוא למעשה שמן משרה ולא שמן שמוציאים מתוך האתרוגים עצמם.

בהצלחה!

מצרכים וכלים להכנת שמן אתרוגים

  • אתרוגים : אורגניים עדיף למי שיש לה דרך להשיג כאלו. אם אין, תצטרכו לנקותם היטב
  • שמן זית או שמן צמחי אחר רלוונטי ומתאים (שמן שקדים מתוקים למשל): הכמות תלויה בכמות הקליפות ובכלי שלכן.
  • קולפן
  • רשת לייבוש הקליפות
  • כלי לאחסון השמן
  • קערית
  • בד לסינון

מהלך הכנת השמן

  1. אם האתרוגים אורגניים, יותר פשוט מבחינת ניקיון, מספיק לשטוף אותם היטב. אם אינם אורגניים נצטרך ניקיון מסוג אחר: משרים אותם במים, מוסיפים כמה קוביות לימון/מיץ לימון/חומץ ומשרים לזמן מה. לאחר מכן, משפשפים עם נוזל כלים כל קליפה ונשטוף שוב היטב. קיים גם תרסיס לניקוי פירות וירקות אפשר להשתמש בו למי שיש.
    חשוב לנקות היטב את הקליפות מאחר שמשתמשים בהן. ובשדות בדרך כלל משתמשים בחומרי הדברה וחומרים כימיים רבים שאינם בריאים וטובים לנו.. ולכן חשוב מאוד לשטוף אותם שמרבית החומרים הללו ירדו ולא ייכנסו לשמן המשרה שלנו.
  2. לאחר השטיפה מייבשים מעט את האתרוגים.
  3. מקלפים עם קולפן את הקליפה ומניחים על גבי משטח ייבוש (רשת).
  4. בעזרת נייר סופג מספיגים מעט את המים ומכסים אותם. משאירים אותם לייבוש בערך 4 ימים. בכל יום תבדקו אותם, תחליפו צד, תנערו מעט ותבדקו אם הכל יתייבש. יתכן שיתייבש לפני 4 ימים ויתכן שתצטרכו יום נוסף.
  5. לאחר שהם יבשים לחלוטין, הם הופכים לקשים. מכניסים אותם לכלי.
  6. ממלאים את הכלי בשמן כך שהשמן יכסה את כל הקליפות. כעת סוגרים את הכלי היטב ומניחים במקום סגור וחמים. כל כמה ימים, מנערים את הכלי קלות. שומרים את השמן עם הקליפות סגור הרמטי לפחות 3 שבועות.
  7. כעבור 3 שבועות, מסננים בעזרת בד דקיק נקי:
    לוקחים קערית, מניחים על גביו בד דקיק (יכול להיות בד לסינון גבינה, או בד חיתול של תינוקות וכד'). שופכים את השמן על הבד בזהירות שלא נשפוך, וסוחטים היטב. כך כל השמן זולג לקערית ובבד נשארות הקליפות.
  8. זהו, השמן מוכן, אפשר להעביר לכלי נקי (או לשטוף את הכלי הראשון שהיה לנו ולייבש היטב!) ולהתחיל להשתמש בו… כחלק מסרום ביתי, או להכניס אותו לקרם פנים, למריחה על השיער וכו'.

שלב אחרון – סינון השמן

  1. לאחר השריית הקליפות בשמן זית למשך כ 3 שבועות, וערבוב כל מס' ימים, השמן מוכן לסינון וכמעט לשימוש.
  2. קחו קערה ומעליה פרסו בד כותנה נקי לסינון השמן. אפשר להשתמש בחיתול בד של תינוקות, בבד סינון של גבינה למי שיש, בסדין ישן מכותנה יבש ונקי 100% (לאחר כביסה).
  3. פתחו את הכלי עם השמן המשרה, ושפכו את תכולתו בזהירות בלי לשפוך את השמן. התכולה צריכה להיות על גבי הבד.
  4. כעת, החזיקו בכל קצוות הבד תקבלו כמו שק כזה, ותנו לשמן לנזול.
  5. תסחטו את הבד שכל שאריות השמן ינזלו לתוך הקערה. לשמן יש ריח של אתרוגים עדין.
  6. כשסיימתן, תוכלו להשליך את הקליפות לפח. כדי לנקות את הבד שלא יישארו בו כתמים וסימנים, תפזרו נוזל כלים ותנו לו לנוח כך למס' דקות. לאחר מכן שטפו במי ברז קרים. הבד יצא נקי כאילו שום שמן לא נגע בו.. ומיד לאחר מכן תכניסו למכונת הכביסה לניקוי איכותי יותר.
  7. קחו בקבוק זכוכית כהה (עדיף) נקיה ומעוקרת והעבירו לתוכה בעזרת משפך קטן את השמן אתרוגים שזה עתה הכנתן…
  8. כתבו את שם השמן שיצרתן ותאריך ייצור והדביקו על גבי הבקבוק.
  9. שמרו את השמן סגור הרמטית במקום נעים, מוצל ויבש. הוא מוכן לשימוש… תיהנו!

המלצות לסיום

  • בחירת שמן הבסיס: תוכלו לבחור כל שמן בסיס שמתאים לכן כמו שמן זרעי ענבים, שמן שקדים מתוקים, שמן חמניות בכבישה קרה. חשוב מאוד שכל השמנים יהיו בכבישה קרה, ואיכותיים ביותר. אני השתמשתי בשמן זית כיון שהוא איכותי מאוד, מתאים לגוף, לשיער וכו', ומתאים לכולם. ואפשר יהיה גם לטבל בו סלט למשל… (מה שלא אעשה עם שמן ששימושו קוסמטי בלבד).
  • יש לציין כי לשמן זית יש ריח וצבע דומיננטיים. לכן זה משפיע על הריח והצבע של השמן אתרוגים שלנו. יחד עם זאת אפשר להרגיש בהבדל בניחוח שבין השמן זית לבין השמן אתרוגים שקבלנו. הריח שונה, פחות חזק משמן זית רגיל ומריחים את ריח האתרוגים. גם מבחינת צבע, ממה שראיתי אצלי, הצבע צהוב זהוב חזק יותר מהצבע הבסיס של השמן זית בלי האתרוגים.
  • חשוב מאוד לכסות את כל הקליפות ולוודא שהן יבשות. הכנסת קליפות לחות רטובות לתוך שמן עלולה לגרום לעיפוש המוצר.
  • גם הכלים חייבים להיות מעוקרים, נקיים ויבשים לחלוטין. עיקור נעשה על ידי שטיפת הכלי וייבושו, לאחר מכן הטבלתו במים רותחים כך שהמים יגיעו לכל הכלי. משאירים את הכלי כך למס' דק' 5-10 דק', ושוטפים שוב היטב. ואז מייבשים כמובן לפני שמכניסים את השמן.

בהצלחה ותיהנו!

הצטרפי לשיחה