סטייק אנטריקוט בתנור

זמן קריאה: 2 דקות מתכון קל להכנה לסטייק אנטריקוט בתנור. תיהנו והרבה בריאות!

מתכון סטייק אנטריקוט בתנור עסיסי

אחד המתכונים הטובים, הפשוטים מאוד להכנה וכמובן הטעימים שיש. סטייק אנטריקוט הוא נתח יוקרתי, עסיסי ומיוחד. אפשר להכין אותו בצורות שונות, עם או בלי תוספות. כאן מציעה לכן דרך פשוטה ביותר והבשר יוצא ממש טעים ולא יבש בכלל.

לבריאות!!

מצרכים וכלים להכנת המתכון

  • סטייק אנטריקוט – נתחים בהתאם למס' הסועדים כדאי שיהיו בעובי של אצבע לא עבים מדי ולא דקים מדי.
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס או רגיל
  • מס' שיני שום (שימו כמה שתרצו כדאי לא יותר מדי, ואם לא רוצים בכלל, אפשר לוותר למרות שזה מוסיף)
  • תבנית או מחבת המתאימה לתנור כולל מכסה
  • מלקחיים או כף ומזלג להפיכת הסטייק
  • צלחות הגשה

מהלך הכנת הסטייקים

  1. מפשירים את הסטייקים אם יש צורך בכך.
  2. שוטפים את הנתחים בעדינות תחת זרם מים ומנערים אותם.
  3. מסדרים כל נתח בצורה מסודרת על גבי התבנית/מחבת שיש לכן. רצוי שלא יהיו מונחים אחד על השני.
    אפשר לצופף אותם, הם מצטמקים בצליה.
  4. מתבלנים את הסטייקים משני צדדים ומכניסים שיני שום קצוצים ביניהם ובתוכם (היכן שיש חריצים).
  5. מניחים את הסטייקים כך לזמן מה לפחות חצי שעה ואפשר כל הלילה עם מכסה סגור. כך הם סופגים את טעם השום והתבלינים.
  6. בינתיים או בסמוך לצליה, מחממים את התנור על 180° למשך רבע שעה.
  7. מכניסים את הסטייקים לתנור עם מכסה סגור למשך חצי שעה.
  8. כעבור חצי שעה מוציאים את התבנית מנמיכים את החום ל-150 ומכניסים לרבע שעה נוספת. כשאתן מחזירות את התבנית, שימו לב להחזיר הפוך. הרבה פעמים החלק הקדמי הקרוב לפתח, נאפה/נצלה מהר יותר מהצד הפנימי יותר. ולכן כדאי להפוך צד של התבנית כך שכל הנתחים יקבלו אותו צבע ויצלו באותה מידה.
  9. לאחר רבע שעה, מוציאים מהתנור, הופכים כל נתח לצד שני ומכניסים לעוד רבע שעה. בשלב הזה מורידים את המכסה.
  10. מוכן. הגישו חם!

המלצות לתוספות עם הסטייק אנטריקוט

מתכונים בשריים נוספים חגיגיים

הצטרפי לשיחה