טיפים לבישול גרגירי חומוס

זמן קריאה: 3 דקות מדריך מפורט לבישול גרגירי חומוס יבשים במהירות כולל טיפים חשובים. בהצלחה!

איך לבשל גרגירי חומוס במהירות ובקלות

אני תוהה לעצמי מה חשבתן כשקראתן את כותרת הפוסט… כאילו, אילו טיפים נדרשים בכלל כדי לבשל חומוס? מי לא יודעת לבשל חומוס?
אז זהו, שכנראה שיש בכל זאת מה לדעת… גם אני לא ידעתי שאני לא יודעת איך מבשלים חומוס…. אז לאחר שלמדתי, רציתי לשתף אתכן בידע הזה… מקווה שזה יהיה לכן לעזר….

המצרכים והכלים הדרושים לבישול גרגירי חומוס

  • גרגירי חומוס בכמות הרצויה (אני מכינה 1 ק"ג בכל פעם)
    חשוב לדעת כי 40 גרם חומוס גרגרים יבשים (לפני השרייה) = בערך 100 גרם גרגירי חומוס מבושלים היטב. לפי נוסחה זו, תוכלנה לחשב את הכמות הרצויה הסופית שתצטרכנה.
  • קערה להשריית החומוס
  • מסננת לסינון החומוס
  • סיר לחץ (אם אין לכן, הבישול בסיר רגיל לוקח זמן רב הרבה יותר. יש המוסיפים סודה לשתיה לבישול אך מבחינה בריאותית, לא כדאי לעשות זאת. לכן אני לא מוסיפה.)
  • אופציונאלי – תבנית קרחונים ריקה לשמירת מי החומוס

שלבי הכנת הגרגירים ובישולם

  1. משרים את גרגירי החומוס ללילה שלם או לפחות ל-8 שעות
    להעצמת הרכיבים התזונתיים של החומוס והקלה על עיכולם בגוף, רצוי להנביט את הגרגירים. בין אם הנבטתן ובין אם לאו, ממשיכים באותו הליך.
  2. שוטפים ובוררים את הגרגירים שאינם מתולעים/פגומים וכו'.
  3. מכניסים לסיר עם מים. המים צריכים לכסות את החומוס לפחות ב-5 ס"מ. שמנה לב, הבישול בסיר רגיל יכול לקחת זמן רב כשעה וחצי – שעתיים ולפעמים אפילו שלוש.
    תלוי בסוג החומוס, כמה מים ספג בהשריה וגורמים נוספים. לכן אני ממליצה מאוד לקצר את תהליך הבישול בעזרת סיר לחץ.
    בסיר לחץ מבשלים כ-20 דק' לערך על חום בינוני – גבוה עד ששומעים את השריקה של סיר הלחץ (יתכן שייקח לכן מעט יותר זמן). ממתינים עוד כ-5 דק' בעוד הסיר שורק ומכבים את הגז.
    למען בטיחותכן, חובה להשאיר את הסיר סגור עד שהסיר מאפשר מעצמו את פתיחת המכסה. זה קורה לאחר קירור הסיר ויציאת האדים.
  4. לאחר שהסיר מתקרר, התבוננו בדפנותיו אם אתן רואות פירורים צהובים ו/או תראו שהגרגירים מתפרקים במגע קליל אז החומוס מוכן.
    אחרת החזירו לבישול קצר נוסף וחכו לקירור הסיר. בדפנות הסיר תראו גם קצף לבן זה תקין לחלוטין כמובן, זה חומר שקיים בקטניות ומשתחרר (וטוב שהוא משתחרר – החומר הזה לא טוב לגופנו) במהלך ההשריה והבישול.

מי בישול החומוס – 2 אפשרויות פעולה

  1. להשתמש במי החומוס: סננו את מי הבישול מהגרגירים. את המים שפכו לתוך מיכל עם פתח משפך שיהיה לכן קל לשפוך את מי הבישול לשקעים של תבניות הקרחונים של המקפיא שלכן והקפיאו אותם. ככה יש לכן קוביות קרח ממי בישול חומוס
    יש הגורסים כי יש במים אלו רכיבים בריאים שנפרשים מגרגירי החומוס בזמן בישולו. לכן, במתכונים מסוימים הדורשים מים, כמו ממרח חומוס, משתמשים במים אלו.
  2. לא להשתמש במי בישול החומוס: פשוט שפוכנה את המים שבסיר.

סיכום

מאוד פשוט וקל לבשל גרגירי חומוס: השריה, שטיפה בישול, סינון. כעת, תוכלנה לחלק את הגרגירים לכמויות הנדרשות (למשל 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים למנה) ולשמור בהקפאה.
הכנת מנות מראש מקלה משמעותית את העבודה במטבח הן כאשר אתן מכינות מרק בזק (כן החומוס מוכן לכן המרק גם מוכן במהירות הבזק), קמח חומוס, או ממרח חומוס. פשוט שלופנה שקית מהמקפיא ובקלות ובמהירות תוכלנה להמשיך במתכון שלכן..

כמובן, תוכלנה תמיד להכין גרגירי חומוס מושרים, לשטוף ולבדוק אותם ולשמור במקפיא גם בלי בישול. כך יהיה לכן תמיד גרגירים בהישג יד. כאשר אתן מכינות מתכונים עם בשרים, שזמן בישולם ארוך מאוד, אין חובה להכניס חומוס מבושל. ואם תרצו להכין פלאפל, תצטרכו גרגירי חומוס מושרים אך לא מבושלים.

בהצלחה רבה ושיהיה לכן לבריאות!

מתכונים עם חומוס/קמח חומוס:

הצטרפי לשיחה

2 תגובות
  • בכל הקיטניות יש חלבונים הנקראים לקטינים. אלה מפריעים לפעולת מעיים תקינה, יש אנשים רגישים יותר ויש פחות. לכן עדיף להחליף את מי השריה כל כמה שעות וגם להמנע משימוש במי הבישול.

    • תודה רבה לך על שיתוף המידע החשוב לתועלת כולנו. ממה שידוע לי, במי בישול גרגירי חומוס/קטניות, ישנם חומרים הנמצאים בתוך הקטניות עצמן כמו חלבונים ועוד. ויש המייחסים להם יכולות ריפוי ובריאות… בכל אופן כל אחד ינהג כרצונו.. תודה לך,