טיפים לבישול מוצלח של גרגירי חומוס

זמן קריאה: 2 דקות אם אתן נוהגות להכין ממרח חומוס בבית או מוסיפות גרגירי חומוס לבישולים השונים שלכן, אני מזמינה אתכן להיכנס לפוסט וללמוד איך לבשל גרגירי חומוס באופן מושלם! תיהנו!

איך לבשל גרגירי חומוס במהירות ובקלות

אני תוהה לעצמי מה חשבתן כשקראתן את כותרת הפוסט… כאילו, אילו טיפים נדרשים בכלל כדי לבשל חומוס? מי לא יודעת לבשל חומוס?

אז זהו, שכנראה שיש בכל זאת מה לדעת… גם אני לא ידעתי שאני לא יודעת איך לבשל חומוס…. אז לאחר שלמדתי, רציתי לשתף אתכן בידע הזה… מקווה שזה יהיה לכן לעזר….

המצרכים והכלים הדרושים לבישול גרגירי חומוס

  • גרגירי חומוס בכמות הרצויה (אני מכינה 1 ק"ג בכל פעם)
    חשוב לדעת כי 40 גרם חומוס גרגרים יבשים (לפני השרייה) = בערך 100 גרם גרגירי חומוס מבושלים היטב. לפי נוסחה זו, תוכלנה לחשב את הכמות הרצויה הסופית שתצטרכנה.
  • קערה להשריית החומוס
  • מסננת לסינון החומוס
  • סיר לחץ (אם אין לכן, הבישול בסיר רגיל לוקח זמן רב יותר)
  • אופציונאלי – תבנית קרחונים ריקה לשמירת מי החומוס

שלבי הכנת הגרגירים ובישולם

  1. משרים את גרגירי החומוס ללילה שלם או לפחות ל – 8 שעות.
    להעצמת הרכיבים התזונתיים של החומוס, רצוי להנביט את הגרגירים. בין אם הנבטתן ובין אם לאו, ממשיכים באותו הליך:
  2. שוטפים ובוררים את הגרגירים שאינם מתולעים / פגומים וכו'.
  3. מכניסים לסיר עם מים. המים צריכים לכסות את החומוס לפחות ב 5 ס"מ. שמנה לב, הבישול בסיר רגיל יכול לקחת זמן רב כשעה וחצי – שעתיים ולפעמים אפילו שלוש.
    תלוי בסוג החומוס, כמה מים ספג בהשריה וגורמים נוספים. לכן אני ממליצה מאוד לקצר את תהליך הבישול בעזרת סיר לחץ.
    בסיר לחץ מבשלים כ – 20 דק' לערך על חום בינוני – גבוה עד ששומעים את השריקה של סיר הלחץ (יכן שייקח לכן מעט יותר זמן). ממתינים עוד כ – 5 דק' בעוד הסיר שורק ומכבים את הגז.
    למען בטיחותכן, חובה להשאיר את הסיר סגור עד שהסיר מאפשר מעצמו את פתיחת המכסה. זה קורה לאחר קירור הסיר ויציאת האדים.
  4. לאחר שהסיר מתקרר, התבוננו בדפנותיו אם אתן רואות פירורים צהובים ו/או תראו שהגרגירים מתפרקים במגע קליל אז החומוס מוכן.
    אחרת החזירו לבישול קצר נוסף וחכו לקירור הסיר. בדפנות הסיר תראו גם קצף לבן זה תקין לחלוטין כמובן, זה חומר שקיים בקטניות ומשתחרר (וטוב שהוא משתחרר – החומר הזה לא טוב לגופנו) במהלך ההשריה והבישול.

מי בישול החומוס – 2 אפשרויות פעולה

  1. להשתמש במי החומוס: סננו את מי הבישול מהגרגירים. את המים שפכו לתוך מיכל עם פתח משפך שיהיה לכן קל לשפוך את מי הבישול לשקעים של תבניות הקרחונים של המקפיא שלכן והקפיאו אותם. ככה יש לכן קוביות קרח ממי בישול חומוס.
    יש הגורסים כי יש במים אלו רכיבים בריאים שנפרשים מגרגירי החומוס בזמן בישולו. לכן, במתכונים מסוימים הדורשים מים, כמו ממרח חומוס, משתמשים במים אלו.
  2. לא להשתמש במי בישול החומוס: פשוט שפוכנה את המים שבסיר.

זהו. תהליך הבישול הסתיים. החלטתן מה לעשות עם מי החומוס וסיננתן את גרגירי החומוס.
כעת, תוכלנה לחלק את הגרגירים לכמויות הנדרשות (למשל 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים למנה) ולשמור בהקפאה.
הכנת מנות מראש מקלה משמעותית את העבודה במטבח הן כאשר אתן מכינות מרק בזק (כן החומוס מוכן לכן המרק גם מוכן במהירות הבזק), קמח חומוס, או ממרח חומוס. פשוט שלופנה שקית מהמקפיא ובקלות ובמהירות תוכלנה להמשיך במתכון שלכן..

בהצלחה רבה ושיהיה לכן לבריאות!

💜אם אהבת וקבלת ידע חדש – אשמח 👍, תגובה ושיתוף💜

הצטרפי לשיחה

הירשמי לניוזלטר שלי

שלום לך
נעים להכיר
:-)

הירשמי לקבלת תוכן מדהים לתיבת הדואר הנכנס, פעם בשבוע.

אני לא שולחת ספאם!