מתכון לדג סלמון בתנור קליל ובריא במאמץ מינימלי
המתכון שלפניכן נכתב לאחר ניסויים ושינויים שערכנו בעלי ואני עד שהגענו למתכון מאוזן מכל הבחינות, טעים וקליל, בריא ומזין והכי חשוב אהוב מאוד על הילדים! בתיאבון!
מצרכים וכלים למתכון
- 9 פרוסות פילה דג סלמון
- 2-3 גמבות
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 4-5 עגבניות
- ראש שום שלם
- בטטה בגודל בינוני
- עלים ירוקים נקיים ובדוקים מחרקים: פטרוזיליה, כוסברה
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, טימין, כוסברה ופטרוזיליה יבשים
- שמן קנולה ו/או שמן זית
- 4-5 חלקי קליפות לימון סחוט נקיות לחילופין השתמשו ב2-3 כפיות מיץ לימון או קובית מיץ לימון
- 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים
- קולפן
- סכין
- מרית או כף לערבוב
- סיר ומכסה שמתאימים גם לתנור
- קוצץ ירקות – אופציונלי
שלבי המתכון
- הפשירו מראש את דגי הסלמון
- חממו את התנור על העוצמה הכי גבוהה שיש לכן (לא חייב טורבו) כ-15 דק'. התנור צריך להגיע לטמפרטורה הגבוהה ביותר.
- בעזרת קוצץ ירקות או סכין, קצצו דק את כל הירקות והכניסו אותם לסיר.
- הוסיפו 4-5 כפות שמן זית או קנולה
- הכניסו את קליפות הלימון
- לתערובת פזרו כעת את התבלינים לפי טעמכן
- ערבבו את הכל היטב. אם אתן רואות שאין מספיק נוזלים מהירקות תוכלו להוסיף רבע כוס מים. בדרך כלל אני לא מוסיפה
- הנמיכו את התנור ל 200° כדי לא לשרוף את הירקות.
- סגרו את הסיר והכניסו לתנור ל-30 דק' לפחות או עד ריכוך הירקות.
- בינתיים , קחו את פרוסות הסלמון, שטפו ונקו אותם היטב.
- כעבור חצי שעה, הוציאו את הסיר אם הירקות התרככו המשיכו לסעיף הבא. אחרת החזירו את הסיר לתנור לאפיה קצרה נוספת
- העלו את התנור הריק חזרה לעוצמה הגבוהה ביותר
- בעזרת סכין, דקרו כל פרוסת דג במספר מקומות.
- הכניסו את הפרוסות הנקיות והדקורות לסיר מעל הירקות. השתדלו לשטח אותם ככל שתוכלו כך שלא תהיה פרוסה אחת על השניה. פזרו חלק מתערובת הירקות גם מעל הדגים
- מעל הדגים פזרו מעט שמן זית ותבלינים: מלח, פלפל שחור, טימין, כוסברה ופטרוזיליה יבשים
- הוסיפו עלים ירוקים קצוצים
- הכניסו את הסיר עם דגי הסלמון מכוסה לתנור, והנמיכו את התנור לחום של 180°
- אפו את הדגים למשך 10 דק'
- כבו את התנור אחרי שהסלמון נאפה 10 דק'. השאירו את הסיר בתנור סגור.
- כעבור 10 דק', פתחו מעט את התנור להוצאת האדים וקירור מהיר של התנור וסוגרים חזרה את התנור
- לאחר שהתנור התקרר, הוציאו את הסיר
- תוכלו לסדר את פרוסות דגי הסלמון בהתאם לסעודות אצלנו נוהגים לאכול דגים בשלושת סעודות שבת לכן אני מחלקת את מנות הדגים ל-3 תבניות פיירקס
- אם אין מספיק נוזלים לחלוקה למנות הוסיפו מעט מים בהתאם לתבנית שלכן. מטרת הוספת הנוזלים היא כדי שהדגים והירקות לא יישרפו בחימום בפלטה
סיכום והארות נוספות
- אם יש לכן קוצץ ידני (סלייסר) יתכן שלא תצליחו לקצוץ את הבטטה מאחר שהיא קשה מדי. לכן קצצו אותה בזהירות בעזרת סכין חדה
- תוכלו להוסיף/לשנות תבלינים ממה שציינתי
- דקירת פרוסות הדגים חשובה מאוד. היא מאפשרת לדג לספוג יותר נוזלים וכך להיות רך יותר
- כמו הרעיון עם הלימון, גרגירי החומוס ושאר המזונות כך גם לגבי עלים ירוקים. דאגו מראש לשטוף ולבדוק אותם ושימרו בהקפאה. כך יהיה לכן זמין כל הזמן
- לידיעתכן, את העלים רצוי להכניס תמיד לקראת סוף הבישול. כך הם שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם וגם נותנים את טעמם לתבשיל
- ככל שתקצצו דק יותר כך התבשיל טעים יותר וגם הילדים שבדרך כלל לא אוכלים ירקות מבושלים, באופן זה, אוכלים גם את הירקות
מתכון פשוט וקליל, טעים מאוד ולא דורש מאמץ עילאי. אפשר להחליף את דגי הסלמון בדג דניס, דג טונה ועוד.
למתכוני דגים נוספים:
💜בברכת שבת שלום!💜
נראה ממש יפה ומיוחד מאוד!!תודה רבה!!
בכיף ענק!!
אלופה, נראה מושלם
ממני ומסימי
תודה רבה רבה לכן נשים יקרות, תנסו תיהו!