ארטיק פיסטוק ביתי

זמן קריאה: 2 דקות מתכון להכנת ארטיק פיסטוק בבית בקלות, טבעוני, ללא גלוטן. הכנה ואכילה מהנה!

מתכון לארטיק פיסטוק אמיתי קל להכנה ללא צורך במכונה

ארטיק פיסטוק ביתי, טעים, בריא, טבעוני, פרווה, ללא גלוטן וכמובן קל להכנה.. אין צורך במכונת ארטיק מיוחדת, רק בלנדר/מעבד מזון שטוחן גם קרח. מאותו מרקם תוכלו להכין גלידה ביתית (ראו הארות בהמשך).

המתכון המדהים הזה משמש גם כממרח לילדים, ומהשאריות (או מהממרח עצמו) מכינה גם משקה פיסטוק צמחי טעים להפליא!! כלומר מתכון אחד = 3 שימושים שונים.

מתכון לארטיק פיסטוק

מצרכים להכנת הארטיק

  • 130 גר' פיסטוק קלוי (נקי ובדוק)
  • 100 גר' תערובת קשיו, אגוזי לוז ושקדים אפשר רק סוג אחד מהם (לטעמי עדיף לערבב) ואפשר מצרך אחר שתרצו בעל מרקם שמנתי
  • 3-4 כפות סילאן או 5 תמרים מזן מג'הול נקיים ומגולענים (כדאי להשרות במים זמן מה אם הם יבשים. אני קונה את התמרים מסוג איכותי הנשמר במקפיא הם מצוינים) אפשר גם ממתיק אחר כרצונכן (דבש, מייפל וכו')
  • 130 גר' קוביות קרח (בערך כוס)
  • רבע כוס מים

*אם תרצו חלבי – תוכלו להשתמש בחלב מרוכז.

כלים נדרשים להכנת הארטיק

  • מעבד מזון שטוחן גם קרח
  • מרית סיליקון (עדיף)
  • כף
  • כוס למדידת הכמויות
  • כלי לארטיק (תבנית סיליקון, כוס, קופסת אחסון וכד')

מהלך הכנת הארטיק

  1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם שמנתי ואחיד כשל ארטיק.
  2. מי שרוצה יכולה להוסיף אגוזים קצוצים לארטיק או שברי פיסטוקים או מה שתרצו.
  3. אם אוכלים מיד: אפשר להעביר לכלי הגשה, וליהנות!
  4. אם רוצים ליצור כדורי גלידה ולשים בקונוסים, ממליצה להקפיא את הארטיק לזמן קצר, ליצור את הכדורים בכף ארטיק למי שיש ולאכול בכיף! אלא אם כן, המרקם מספיק יציב וקר.
  5. ארטיק: תוכלו למלא תבניות סיליקון, להכניס מקל ארטיק ולהקפיא. כדאי לדפוק מעט את התבנית על השולחן להוצאת בועות אוויר. לאחר הקפאה אפשר לשמור בקופסא סגורה במקפיא.
  6. במקום תערובת האגוזים (קשיו, אגוזי לוז ושקדים) תוכלו לשים מצרך אחר שייתן לכן מרקם שמנתי כגון: בננה או אם רוצים חלבי, שמנת, גבינות וכד'. שימו לב: טחינת פיסטוק לבד עם המים לא נותן מרקם שמנתי מספיק, לכן הוספתי קשיו, שקדים ואגוזי לוז (גם טעמם המיוחד משתלב נהדר עם הפיסטוק).
  7. אם נותרו לכן שאריות של הארטיק במיכל הבלנדר אל תזרקו, אפשר להכין משקה פיסטוק

סיכום והארות חשובות:

  • הארטיק לא מטפטף ולא הופך למים לאחר שמפשיר… היא מקבלת מרקם של ממרח/קרם…
  • אפשר להוסיף ציפוי לבחירה: שוקולד מריר, שוקולד לבן.. אפשר להטביל את הארטיק הקפוא, בחמאת פיסטוק ולפזר שברי פסטוקים לקבלת מרקם קראנצ'י ולהקפיא שנית. לאחר שקפא, אפשר לאכול בהנאה..
  • אפשר לשנות ולבחור המתקה כרצונכן להוסיף בהתאם לטעם. בנוסף, אפשר להכניס מרכיב צמחי אחר (או מרכיב חלבי אם רוצים חלבי) לקבלת המרקם הנכון לארטיק.
  • את הממרח, אני ממליצה לצרוך תוך יומיים-שלושה אם שומרים במקרר מאחר שאין בו חומרים משמרים. (למרות שמניסיון של ממרחים אחרים כגון ממרח שוקולד נוטלה ביתי ובריא, הוא מחזיק מעמד גם שבוע אחרי ההכנה.. אך עדיף לא לקחת סיכון ולהכין כמויות קטנות בהתאם לצורך או להקפיא, שם יכול להישמר זמן רב יותר.
  • המתכון שהבאתי (של הארטיק) יכול לשמש גם כגלידה אם צורכים אותה מיד בהכנתה. כיון שבהקפאה הגלידה תקפא ותתקשה. יחד עם זאת, אם רוצים להקפיא ולאכול כגלידה, אפשר להקפיא, להוציא רבע שעה לפני צריכה לפחות, כדי לחכות להפשרה. ואז אפשר יהיה לקחת להניח בכוס או בגביע גלידה וליהנות…
  • תזכרו שמתכון זה לא חשבון

💜 בריאות והצלחה, הנאה ושמחה💜

מתכוני גלידות נוספים:

הצטרפי לשיחה