מתכון להכנת חומוס ביתי במרקם חלק , טבעי, טעים ובריא ממרכיבים ביתיים בלבד
ממרח חומוס חלק הוא אחד הממרחים הנפוצים והאהובים ביותר על ישראלים אבל לא רק. המאכל הפשוט, התרבותי והאופייני כל כך בארץ, הופך לפופולרי במקומות אחרים רבים בעולם כולו.
לטעם של החומוס האסלי, האמיתי, אין למה להשוות עם זה התעשייתי… ממליצה לכן להכין בבית ולנסות. אני בטוחה שלא תרצינה להחליף באף חומוס אחר…
המצרכים והכלים הדרושים להכנת החומוס הביתי במרקם חלק
- 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים היטב מוקפאים או מקופסת שימורים.
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 2.5 – 3 כפות גדושות טחינה גולמית ביתית או 85 גר' טחינה גולמית שקונים בסופר
- 4-5 קוביות קרח (ממי הבישול של החומוס או ממים רגילים) או – 50 גר' קרח
- 4 כפיות שמן זית
- 3 קוביות מיץ לימון קפוא או 4 כפיות מיץ לימון סחוט
- חצי כפית מלח וכף כמון
- בלנדר
- מיכל אחסון לחומוס
אני דואגת להכין מראש כמויות של חומרי הגלם: גרגירי חומוס מבושלים, טחינה גולמית, מיץ לימון וקוביות קרח. את הכל אני שומרת במקפיא (חוץ מהטחינה שאני שומרת במקרר). כך, כשכל המצרכים מוכנים לי מראש ביתיים או קנויים (גרגירי חומוס משימורים, טחינה גולמית, מיץ לימון משומר) אני מכינה את החומוס ב- 10 דק' בלבד. חשוב לציין כי אני ממליצה להכין את המצרכים בבית. אין מה להשוות בין טעם של חומוס אמיתי ביתי לתעשייתי…
שלבי הכנת חומוס ניגוב
- בסיר קטן עם מים אני מכניסה את גרגירי החומוס המבושלים הקפואים יחד עם הבצל והשום ומביאה לרתיחה קצרה. (את החומוס אני מרתיחה שוב רק שיפשירו מהר, מאחר שאני מבשלת את הבצל והשום אז על הדרך מחממת ככה את גרגירי החומוס, זה לא חובה כמובן, אפשר לתת לגרגירי החומוס להפשיר מעצמם או לשפוך עליהם מים חמים).
- לאחר שהמים רתחו, אני מכבה את האש, ממתינה להתקררות קלה ומסננת את המים.
- את גרגירי החומוס יחד עם הבצל והשום אני מכניסה לבלנדר, מוסיפה את קוביות הקרח והלימון וטוחנת כ- 2-3 דקות.
יש לשים לב לא לטחון כל עוד זה חם. הקוביות הקפואות מזרזות את הליך ההתקררות. - לאחר שאני מקבלת מרקם אחיד צהבהב, אני מוסיפה את השמן זית, הטחינה והתבלינים: מלח וכמון. בשלב זה אפשר גם להוסיף פטרוזיליה, כוסברה קצוצים או תיבוליות ואיזה תבלין שאוהבים כמו פפריקה ואפילו כורכום/ג'ינג'ר.
- אני טוחנת את כל התערובת למרקם אחיד וחלק. החומוס הצהבהב, בעזרת הטחינה משנה את צבעו ללבן.
תהליך הטחינה האחרונה לוקח פחות מ – 5 דקות בבלנדר שלי (והוא לא המוצר האחרון בשוק…) וזהו.. סיימתי.. נותר רק להעביר למיכל ולאכול בשילוב פיתה, זעתר ומה שאוהבים!
הערה: אם זה נוזלי מדי תוסיפו טחינה (אפשר גם טחינה גולמית), אם חסר טעם תוסיפו תבלינים לטעמכן האישי ואם זה מוצק מדי תוסיפו נוזלים מעט שמן מעט מים.
את החומוס יש לשמור במקרר במיכל סגור עד 3 ימים בערך.
איך המרקם יוצא חלק? מה הסוד?
- שימוש בגרגירי חומוס מבושלים היטב היטב (או שימוש בקופסת שימורים)
- טחינה גולמית ביתית או תעשייתית במרקם חלק, נוזלי ואחיד
- טחינת המצרכים לפי השלבים שציינתי. נכון שאפשר לאחד ולהכניס את כל המצרכים יחד, אך לדעתי כשמפרידים וטוחנים את גרגירי החומוס לפני הוספת הטחינה, הם נטחנים מהר וטוב יותר.
- זהו. זה כל הסוד. פעלו לפי ההנחיות ותראו תוצאות מדהימות!
- ואין צורך לקלף את הקליפות.. זהו תהליך שלוקח זמן רב ובעיניי מיותר….תעבדו עם בלנדר טוב והכל יהיה טוב.
חומוס ביתי טעים להפליא בשילוב פיתה ביתית מכוסמין מלא, לאפה ביתית, בשר טחון, פילה מדומה, שווארמה אנטריקוט, שווארמה הודו, פלאפל ועוד!
💜 תכינו, תיהנו מהחוויה ותאכלו בהנאה! שיהיה לכן לבריאות!💜
אשת חיל ! הולכת לנסות להכין
מקסים איזה כיף! תחזרי לספר איך יצא…
נראה טוב ננסה תודה רבה
בהצלחה רבה בניסוי!!! ושיהיה לכם בתאבון!! אשמח אם תוכלי לחזור ולעדכן בתגובה איך יצא לך!
שימי לב לגבי המרקם תוכלי להתאים לפי הטעם שלכם. יותר או פחות סמיך… בתוספת מים/ שמן זית/ טחינה בהצלחה רבה רבה!!