איך מכינים חומוס ביתי חלק ב-10 דקות

זמן קריאה: 2 דקות מתכון ושיטה להכנת חומוס במרקם חלק לניגוב בריא וטעים ב-10 דקות עבודה. מעל – הכל כלל המצרכים ביתיים וטבעיים ב-100%. תכינו, תיהנו ושיהיה לכן לבריאות!

מתכון לממרח חומוס ביתי במרקם חלק , טבעי, טעים ובריא ממרכיבים ביתיים בלבד

ממרח חומוס חלק הוא אחד הממרחים הנפוצים והאהובים ביותר על ישראלים אבל לא רק. המאכל הפשוט, התרבותי והאופייני כל כך בארץ, הופך לפופולרי במקומות אחרים רבים בעולם כולו.
לטעם של החומוס האסלי, האמיתי, אין למה להשוות עם זה התעשייתי… ממליצה לכן להכין בבית ולנסות. אני בטוחה שלא תרצינה להחליף באף חומוס אחר…

המצרכים והכלים הדרושים להכנת החומוס הביתי במרקם חלק

אני דואגת להכין מראש כמויות של חומרי הגלם: חומוס, טחינה גולמית, מיץ לימון וקוביות קרח. את הכל אני שומרת במקפיא ולפני הכנת החומוס שולפת את המצרכים.
כך, כשכל המצרכים מוכנים לי מראש ביתיים או קנויים(גרגירי חומוס משימורים, טחינה גולמית, מיץ לימון משומר) אני מכינה את החומוס ב- 10 דק' בלבד. חשוב לציין כי אני ממליצה להכין את המצרכים בבית. אין מה להשוות בין טעם של חומוס אמיתי ביתי לתעשייתי…

שלבי הכנת חומוס ניגוב חלק ביתי

  1. בסיר קטן עם מים אני מכניסה את גרגירי החומוס המבושלים הקפואים יחד עם הבצל והשום ומביאה לרתיחה קצרה. (את החומוס אני מרתיחה שוב רק שיפשירו מהר, מאחר שאני מבשלת את הבצל והשום אז על הדרך מחממת ככה את גרגירי החומוס)
  2. לאחר שהמים רתחו, אני מכבה את האש, ממתינה להתקררות קלה ומסננת את המים.
  3. את גרגירי החומוס יחד עם הבצל והשום אני מכניסה לבלנדר, מוסיפה את קוביות הקרח והלימון וטוחנת כ- 2-3 דקות.
    יש לשים לב לא לטחון כל עוד זה חם. הקוביות הקפואות מזרזות את הליך ההתקררות.
  4. לאחר שאני מקבלת מרקם אחיד צהבהב, אני מוסיפה את שמן הזית, הטחינה והתבלינים: מלח וכמון. בשלב זה אפשר גם להוסיף פטרוזיליה, כוסברה קצוצים ואיזה תבלין שאוהבים.
  5. אני טוחנת את כל התערובת למרקם אחיד וחלק. החומוס הצהבהב, בעזרת הטחינה משנה את צבעו ללבן.
    תהליך הטחינה האחרונה לוקח פחות מ – 5 דקות בבלנדר שלי (והוא לא המוצר האחרון בשוק…) וזהו.. סיימתי.. נותר רק להעביר למיכל ולאכול בשילוב פיתה, זעתר ומה שאוהבים!
    הערה: אם זה נוזלי מדי תוסיפו טחינה, אם חסר טעם תוסיפו תבלינים לטעמכן האישי ואם זה מוצק מדי תוסיפו נוזלים מעט שמן מעט מים.
    את החומוס יש לשמור במקרר במיכל סגור עד 3 ימים בערך.

איך המרקם יוצא חלק? מה הסוד?

חומוס ביתי טעים להפליא בשילוב פיתה ביתית מכוסמין מלא, לאפה ביתית, בשר טחון ועוד!

💜 תכינו, תיהנו מהחוויה ותאכלו בהנאה! שיהיה לכן לבריאות! השאירו לי 👍, תגובה ושתפו הלאה💜

הצטרפי לשיחה

4 תגובות