קמח חומוס ביתי

איך מכינים קמח חומוס ביתי

זמן קריאה: 2 דקות הכנת קמח חומוס לבד בבית שלב אחרי שלב בקלות ובמהירות. קמח חומוס יכול לשמש אתכן במתכונים רבים. אז תיהנו ותכינו!

הכנת קמח חומוס בבית ב-4 שלבים פשוטים

חפשתי זמן רב ברחבי הרשת, מתכון מסודר המפרט ומתאר את השלבים להכנת קמח חומוס. האמת, לא הצלחתי למצוא מה שחיפשתי. אז לאחר ניסיונות ולמידה ממשוכת, ב"ה אני שמחה לשתף אתכן בדרך הטובה והנכונה להכין קמח חומוס בבית ב-4 שלבים פשוטים:

  1. השריה
  2. בדיקה
  3. ייבוש בתנור
  4. טחינה

תראו את התוצר…. אבקה צהבהבה חומוסית להפליא וכל זאת בקלי קלות.

קמח חומוס ביתי
קמח חומוס ביתי

קמח חומוס כשמו כן הוא, קמח העשוי מגרגירי חומוס. לגרגירי חומוס יתרונות חשובים: החומוס הינו ללא גלוטן, טבעוני, עשיר בחלבונים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ועוד. נוסף לכך, טעמו משתלב עם כל סוגי האוכל: לחמים, עוגיות, קרקרים על בסיס קמח חומוס, ארוחות עיקריות כגון בורגול, מרקים, כתערובת לתפוחי אדמה, ממרח חומוס (חומוס ניגוב) ועוד.

מאחלת לכן שתכינו ותיהנו ממזונות מועשרים בזכות קמח החומוס הביתי שלכן.

המצרכים והכלים הדרושים להכנת קמח חומוס בבית

  • גרגירי חומוס בכמות הרצויה (אני מכינה 1 ק"ג בכל פעם)
  • קערה להשריית החומוס
  • מסננת לסינון החומוס
  • תנור אפיה
  • בלנדר
  • מרית
  • כלי אחסון לשמירת הקמח (רצוי בהקפאה)

הכנת קמח חומוס – שלבים מפורטים כולל הערות חשובות

  1. השרו גרגירי חומוס בקערה ללילה שלם או לפחות ל – 8 שעות ביום. עד שתראו שהם התנפחו והתרככו מעט וקליפתם שקופה ומתקלפת בקלות.
  2. שטפו וסננו את המים ובדקו את הגרגירים מחרקים וגרגירים נגועים.
  3. הניחו את הגרגירים על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה (רצוי טבעי – אקולוגי). הפרידו ושטחו את הגרגירים שיהיו מונחים כולם על התבנית. לא כדאי להעמיס את הגרגירים בתבנית, זה יעזור ויזרז את ייבוש הגרגירים בתנור.
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180° לזמן קצר של כ 15 דק'. אצלי בתנור לי זה מספיק. יתכן שתצטרכנה יותר זמן, כל אחת עם התנור שלה. לכן תוסיפו עוד 5 דק לערך ותבדקו. אם יש צורך הנמיכו את חום התנור. אתן תדענה שהם מוכנים כשתראו שהם מזהיבים, מתקשים ובעצם יבשים. ללא לחות.
    רצוי לא להשאיר את החומוסים בתנור, האדים המצטברים בתנור, ירטיבו חזרה את החומוסים והבנתן את ההמשך…
  5. לאחר קירור הגרגירים, טחנו אותם בבלנדר עד שהופכים לאבקה. לפעמים בבלנדר נותרים גרגירים שלא נטחנו עד הסוף. אפשר להשאיר זאת כך ואפשר אם רוצים לסנן את הקמח, ואת הגושים / גרגירים היותר גדולים ולהחזירם לטחינה. בסך הכל, תהליך הטחינה הוא כ- 5 דק' אפילו פחות תלוי בסוג המכשיר שלכן.
  6. אם אתן רוצות ויש לכן גרגירי חומוס מבושלים כבר, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים, לייבש בתנור כ – 15 דק' על חום של 180° כפי שרשום בסעיף 4 ולהמשיך בטחינת הגרגירים כרשום בסעיף 5. הייבוש הכרחי, אחרת יוצא ממרח חומוס….

וזהו בזמן קצר ובמאמץ קליל יש לכן קמח חומוס ביתי שיכול לשמש אתכן במגוון מאכלים!! כגון: עוגיות חומוס עם קקאו, בורגול עם תוספת קמח חומוס ועדשים.
קמח חומוס מהווה תחליף טבעוני לביצה, ובעצם הוא אחד המצרכים החשובים ביותר במטבח. הוא מתאים לפסח לאוכלי קטניות כמובן, ללא גלוטן, נגיש וזמין והכי חשוב טעים ומזין! כשאתן מכינות אותו בבית אתן חוסכות כסף רב ואתן יודעות בדיוק מה הכניסו לקמח ובוודאות הוא 100% קמח חומוס טהור.

להכנת קמח עדשים – אני פועלת באותה דרך בדיוק.

אז תיהנו ותכינו! בהצלחה רבה!

💜אם אהבתן את הרעיון – אשמח ל- 👍, תגובה ושיתוף…💜

הצטרפי לשיחה

2 תגובות
  • וואי שנים אני מחפשת מתכון לקמח כזה. חברה שלי מכינה ולא ידעתי איך. בסופר יקר מאוד! איזה כיף שאפשר בקלות להכין בבית. אנסה בהחלט. תודה אלופה. אשמח לעוד מתכונים בריאים ואיכותיים!