זמן קריאה: < 1 דקות סלט פשוט ומהיר הכנה, כמו במסעדות/שווארמות.. משתלב נהדר בארוחות שונות.. כתוספת לארוחה עיקרית, בלאפה או פיתה ומתי שרוצים תיהנו ולבריאות

מתכון לסלט כרוב לבן כמו במסעדות

סלט פשוט שאינו דורש מצרכים וכלים רבים. מאוד קל, מהיר להכנה וכן משתלב עם ארוחות שונות!

תיהנו!

מצרכים להכנת הסלט

  • 250 גרם כרוב לבן שטוף, בדוק ונקי מחרקים (חצי כרוב בינוני)
  • חצי כפית אבקת סוכר קנים ביתית
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון טרי או קוביית מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצים (אופציונלי)

כלים להכנת הסלט

  • קרש חיתוך וסכין או מעבד מזון עם דיסק לחיתוך רצועות דקות
  • מסננת
  • כף לערבוב
  • כלי עם מכסה לאחסון

הכנת הסלט

  1. לאחר ששטפתן את הכרוב היטב והוא בדוק ונקי מחרקים, חתכו אותו לפרוסות דקיקות. כדאי להיעזר במעבד מזון עם דיסק מתאים.
  2. העבירו את הרצועות למסננת להוצאת נוזלים עודפים
  3. את הכל הכניסו למיכל אחסון והוסיפו את המלח, הסוכר השמן ומיץ הלימון
  4. ערבבו היטב וטעמו ממש מעט לבדוק אם יש צורך בהוספת תבלון.
  5. סגרו את המיכל והכניס למקרר. הסלט צריך לשהות מס' שעות לספיגת הטעמים ואז הוא מוכן.
  6. אכלו בתאבון ולבריאות יחד עם שווארמה אנטריקוט בלאפת כוסמין ביתית וסלט ערבי בצד לשדרוג הארוחה!

הארות חשובות

  • הסלט נשמר במקרר יום-יומיים. רצוי לא לאכול ישירות מהקופסה אלא אם כן מסיימים הכל באותה ארוחה. זאת כדי לשמור על טריות הסלט.
  • אם רכשתם כרוב גדול, ותרצו לשמור, תוכלו לבדוק, לחתוך אותו ולייבש אותו באוויר הפתוח. לאחר שייבש תוכלו לאחסן במקפיא. וכשתרצו להשתמש בו, פשוט העבירו לקערה, מלא אותה במים. הכרוב החתוך יפשיר תוך דקות ספורות. סננו את המים היטב והמשיכו במתכון כרשום.
  • סלט כרוב לבן משתלב נפלא עם סלט ערבי, שווארמה אנטריקוט, בתוך לאפה ביתית ובכלל איך ובמה שתרצו!

בהצלחה רבה!

💜 מחכה לתגובה ולשיתופים!💜

הצטרפי לשיחה