סלט כרוב לבן כמו בשווארמה

זמן קריאה: < 1 דקות סלט כרוב לבן פשוט ומהיר הכנה, כמו במסעדות/שווארמות.. משתלב נהדר בארוחות שונות.. כתוספת לארוחה עיקרית, בלאפה או פיתה ומתי שרוצים תיהנו ולבריאות

מתכון סלט כרוב לבן כמו בשווארמה

סלט כרוב פשוט שאינו דורש מצרכים וכלים רבים. מאוד קל, מהיר להכנה וכן משתלב עם ארוחות שונות!

תיהנו!

מצרכים להכנת הסלט

  • 1 כרוב לבן שטוף, בדוק ונקי מחרקים
  • כפית אבקת סוכר או סוכר רגיל
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות מיץ לימון טרי או קוביית מיץ לימון
  • 6 כפות שמן זית
  • מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצים (אופציונלי)

כלים להכנת הסלט

  • קרש חיתוך וסכין או מעבד מזון עם דיסק לחיתוך רצועות דקות
  • מסננת
  • כף לערבוב
  • כלי עם מכסה לאחסון

תהליך הכנת סלט כרוב לבן כמו בשווארמה

  1. לאחר ששטפתן את הכרוב היטב והוא בדוק ונקי מחרקים, חתכו אותו לפרוסות דקיקות. כדאי להיעזר במעבד מזון עם דיסק מתאים.
  2. העבירו את הרצועות למסננת להוצאת נוזלים עודפים
  3. את הכל הכניסו למיכל אחסון והוסיפו את המלח, הסוכר השמן ומיץ הלימון
  4. ערבבו היטב וטעמו ממש מעט לבדוק אם יש צורך בהוספת תבלון.
  5. סגרו את המיכל והכניס למקרר. הסלט צריך לשהות מס' שעות לספיגת הטעמים ואז הוא מוכן.
  6. אכלו בתיאבון ולבריאות יחד עם פלאפל, שווארמה הודו/אנטריקוט בלאפת כוסמין ביתית או פיתה וסלט ערבי בצד לשדרוג הארוחה!

הארות חשובות

  • הסלט נשמר במקרר יום-יומיים. רצוי לא לאכול ישירות מהקופסה אלא אם כן מסיימים הכל באותה ארוחה. זאת כדי לשמור על טריות הסלט.
  • אם רכשתם כרוב לבן גדול, ותרצו לשמור, תוכלו לבדוק, לחתוך אותו ולייבש אותו באוויר הפתוח. לאחר שייבש תוכלו לאחסן במקפיא. וכשתרצו להשתמש בו, פשוט העבירו לקערה, מלא אותה במים. הכרוב החתוך יפשיר תוך דקות ספורות. סננו את המים היטב והמשיכו במתכון כרשום.
  • סלט כרוב לבן משתלב נפלא עם סלט ערבי, שווארמה אנטריקוט/הודו, בתוך לאפה ביתית, יחד עם פלאפל, טחינה, חומוס ובכלל איך ובמה שתרצו!

בהצלחה רבה!

💜מחכה לתגובה ולשיתופים!💜

הצטרפי לשיחה