מתכון לטחינה ביתית כמו במסעדה ב-2 דקות עבודה
ממרח טחינה הוא אחד הממרחים הקלים והפשוטים להכנה בבית ומשתלב נהדר בארוחות שונות: שווארמה הודו/אנטריקוט, פלאפל, סתם בתור טיבול ללחם, לאפה או לנגב פיתה… הכנת הטחינה דומה מאוד להכנת ממרח חומוס ביתי, מדובר על אותם מצרכים בסיסיים בדיוק (למעט החומוס כמובן) ומצריכה 2 דק' עבודה בלבד.
המתכון לא מחייב מעבד מזון או כלים מיוחדים. ראו הארות והסברים נוספים בהמשך.
בהצלחה רבה והרבה בריאות!
המצרכים להכנת הטחינה
- 3 כפות גדושות (כ-100 גרם) טחינה גולמית מלאה או רגילה. ראו מדריך להכנת טחינה גולמית בבית (אפשר כל טחינה שיש לכן, המלאה עשירה ובריאה יותר)
- כחצי כוס מים פושרים (100 גרם) הכמות המדויקת תלויה במרקם שתרצו לקבל)
- שן שום כתושה אחת (לא חובה)
- קוביית מיץ לימון אחת או 3 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
- תבלינים ועשבי תיבול: רבע כפית מלח וכל תבלון אחר שאתן אוהבות: כמון, פפריקה (לטחינה אדומה), פטרוזיליה/כוסברה טחונים (לטחינה ירוקה) וכל מה שתרצו.
כלים דרושים למתכון
- קערה
- כף לערבוב או מזלג
- כוס למדידת הכמויות
- מעבד מזון (לא חובה)
הכנת המתכון
שמנה לב, את המתכון תוכלנה להכין ישירות בקערה בה אתן מייעדות לאכול ולערבב ידנית בדק' ספורות תקבלו ממרח נפלא. אבל, כדי לזרז ולהקל את התהליך השתמשו במעבד מזון (נכון, תצטרכו לשטוף גם אותו)…
אם אתן מערבבות ידנית ומשתמשות בקוביית מיץ לימון תצטרכנה לחכות שהיא תפשיר (לידיעתכן אם תכניסו את קוביית מיץ הלימון בכוס מים היא תפשיר מהר מאוד). את השום כתשו ידנית וכן את שאר התוספות (עשבי התיבול וכד').
לעומת זאת, במעבד המזון, תוכלנה בלי להמתין להכניס הכל לקערה ותוך דקה מקסימום 2 דק' יש לכן ממרח מוכן.
לשיקולכן.
- לתוך קערת מעבד המזון הכניסו טחינה, חצי מכמות המים, שן שום, מיץ לימון (קובייה שהפשירה או מיץ לימון סחוט טרי) ואת המלח.
- טחנו את הכל לתערובת אחידה. אם המרקם סמיך מדי, הוסיפו עוד מים בהדרגה לקבלת המרקם הרצוי מבחינתכן.
- טעמו והוסיפו תבלון/מיץ לימון וכו' לפי טעמכן האישי.
- העבירו לקערת הגשה, נגבו בפיתה או הוסיפו את הטחינה לשווארמה אנטריקוט/הודו … לפלאפל…
- שיהיה לכן בתיאבון!
סיכום והארות נוספות
- ממרח טחינה הוא ממרח שעשוי מטחינה גולמית, מים ומיץ לימון. כל השאר זה תוספות למתן טעם/צבע.
- כמות המים תלויה בטעמכן האישי, ובמרקם שאתן אוהבות. יותר מים תקבלו מרקם נוזלי יותר, פחות מים, תקבלו מרקם סמיך יותר כדוגמת ממרח חומוס ניגוב.
- הטחינה לא דורשת שום אפיה או בישול, ולכן אתן יכולות לטעום תוך כדי ולהטעים בהתאם לרצונכן.
💜לבריאות!💜