זמן קריאה: 2 דקות מתכון לקרקרים כשרים לפסח מקמח מצה טעימים ומיוחדים. פסח כשר ושמח!

מתכון קרקרים כשרים לפסח

אחד המתכונים הטובים לפסח עם 4 מרכיבים בלבד והכל בקערה אחת, בפשטות ובמהירות. המתכון דומה מאוד למתכון של הבצק הרב תכליתי ומתקבלים קרקרים קריספיים טעימים במיוחד!

בהצלחה ופסח שמח!

מצרכים להכנת הקרקרים

  • 250 גר' קמח מצה (אני משתמשת בקמח מצה שמורה- קמח מלא כמובן)
  • 100 גר' שמן זית (או שמן צמחי אחר)
  • 200 מ"ל מים רותחים
  • חצי כפית מלח
  • תוספות אפשריות: שומשום, תבלינים כגון: זעתר, קצח, פפריקה וכו'.

כלים להכנת הקרקרים לפסח

  • קערה
  • מרית סיליקון/כף לערבוב
  • תבנית של תנור אפיה המרופדת בנייר אפייה

מהלך הכנת קרקרים כשרים לפסח

  • לתוך קערה מכניסים קמח מצה, שמן, מחצית מהמים הרותחים ומלח.
  • מערבבים היטב עם מרית. זהירות המים רותחים שלא תקבלו כוויה.
  • בודקים את הבצק. אם יבש מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב.
  • כאשר הבצק נעים למגע לא יבש ולא דביק, אפשר להתחיל להכין את הקרקרים.
  • להכנת הקרקרים, אתן יכולות לשתף את הילדים שלכן שיקחו חתיכה מהבצק יעגלו וימעכו בתבנית. אופציה נוספת לרדד את הבצק על נייר אפייה. אם אין מרדד לפסח אפשר להשתמש בכוס (זהירות לא להפעיל לחץ), בקבוק וכד'.
  • אם רוצים אפשר להוסיף תוספות מעל הבצק המרודד. אם הוספתן, כדאי לרדד עוד קצתכדי להדק את התוספות על הבצק.
  • לאחר הרידוד יש לחתוך בעזרת גלגלת/סכין חיתוך לריבועים/אלכסונים.
  • כשהתבנית מלאה הכניסו לתנור לאפיה של כ 20 דק' על 180°.
  • תדעו שזה מוכן, כאשר הקרקרים מקבלים גוון זהוב-חום ולא רואים סימני לחות/רטיבות על הקרקרים.
  • בעודם חמים הם מתפרקים ורכים. לכן, יש לתת להם להצטנן לחלוטין. כשהם קרים הם קשים כמו קרקר רגיל וטעימים ממש!

אפשר להכין את הקרקרים בצורה הקלאסית או בצורה עוגיות קטנות

קרקרים כשרים לפסח בצורה הקלאסית:

מתכונים נוספים לפסח:

ולקראת חג הפסח, ערכו חידון פסח וברכו אחת את השנייה בברכות לפסח..

💜פסח כשר ושמח!💜

הצטרפי לשיחה