זמן קריאה: 3 דקות מדריך מקיף להכנת קוסקוס מסורתי בשיטה של פעם. בהצלחה בהכנה, תיהנו!

מתכון קוסקוס אמיתי שמזכיר את הילדות בשיטה המסורתית של פעם

לא משנה אם תקראו לקוסקוס קוסקוס מרוקאי, טריפולטאי או טוניסאי, הבסיס זהה לחלוטין והעיקר? העיקר שיצא טעים…

קוסקוס בעיניי הוא מאכל מיוחד שמתחבר אוטומטית לילדות, לבית של אמא, טעם של פעם… בימי שלישי. איזה ריח ניחוח היה מתפשט בחלל הבית…. וואי מי שלא טעמה פספסה….

הרבה בריאות!

קוסקוס בשיטה המסורתית של אמא שלי ז"ל

מצרכים:

  • 1 קילו סולת (אני השתמשי בקוסקוס מלא אבל זה אותו תהליך אבל הטעם שונה בגלל המרקם)
  • 1/4 כף מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים

הכנת הקוסקוס שלב 1

  1. לתוך קערה מכניסים את הסולת ובוררים אותו. מוציאים לכלוכים שמדי פעם יכולים להיות בסולת כגון אבנים קטנות, חרקים וכד'.
  2. מוסיפים שמן ומלח ומערבלים הכול במערבל חשמלי או במטרפה/מזלג או בידיים כך שהשמן יכסה את כל הסולת והסולת ייראה כמו חול של ים.
  3. ממשיכים לערבל ומוסיפים מעט מהמים עד גמר הכמות וקבלת גרגירים אחידים.
  4. לוקחים סיר של קוסקוס ממלאים אותו במים בכמות של בערך 1/4 מהסיר ומרתיחים את המים.
  5. עד שהמים רותחים, אנו מעבירים את הסולת לנפת קוסקוס ומנפים.
  6. לאחר הניפוי ולאחר שהמים שבסיר הקוסקוס רתחו, מעבירים את הסולת לסיר אדים ומניחים את סיר האדים מעל סיר הקוסקוס לבישול של כ- 40 דק' על אש בינונית.
    כדי לבשל היטב את הסולת ולהפוך אותו לקוסקוס, יש לעשות חור באמצע להוצאת האדים מהחורים שבסיר ולכסות את הסיר. הקוסקוס בשלב הראשוני מוכן לאחר שהקוסקוס הקרוב לדופן הסיר נראה רטוב).
  7. לאחר שהקוסקוס מוכן, מרימים את סיר האדים עם הקוסקוס (זהירות חם מאוד!) ומניחים בקערה.
  8. לוקחים את הסיר עם המים ושופכים לתוך סיר האדים את המים הרותחים. שופכים בזהירות כמות מים עד שרואים שהמים יוצאים מהסיר מעט ולא בהרבה כמובן.
  9. מערבבים מיד את הקוסקוס ומוציאים מסיר האדים בזהירות בעזרת כף. כל עוד הקוסקוס מאוד חם יש לערבב היטב ובזריזות לאוורור הקוסקוס ולמניעת היווצרות "בצק" כדי שהקוסקוס לא יהיה דביק. הגרגירים צריכים להיות אחידים.

הכנת הקוסקוס שלב 2

  1. לאחר שהקוסקוס התקרר, מערבבים אותו שוב מעט בידיים ומעבירים שוב לסיר אדים.
  2. אם הכנתן מרק, הרתיחו את המרק ורבע שעה לפני סיום בישול המרק הניחו את סיר האדים עם הקוסקוס לבישול של רבע שעה (לעשות חור באמצע ולכסות).
  3. בחלוף רבע שעה, הקוסקוס בדפנות סיר האדים נראה רטוב, הוא מוכן ואפשר להוריד מסיר המרק ולכבות את האש אם המרק גם מוכן.
  4. את הקוסקוס המוכן מוציאים מסיר האידוי ומערבבים היטב בקערה. חשוב מאוד לא להשאיר אותו רותח בלי לאוורר ולערבב אותו. וכך תוך כדי הערבוב הוא מתקרר מעט.
  5. מי שרוצה יכולה לנפות את הקוסקוס כדי לקבל גרגירים דקים אחד אחד. הטיפ שלי למי שאין לה נפה או שאין לה כח לנפות- אני משתמשת בסלייסר, אפשר מעבד מזון, ולערבב את הקוסקוס רגעים קלים. הקוסקוס יוצא טעים, אחד אחד אוורירי ולא נדבק.

הקוסקוס מוכן…. הגישו מתחת למרק עוף או בשר, תבשיל כבש, תבשיל בשר ….

טיפים שלי להקלת תהליך השיטה המסורתית

  • ראשית, במקום לבשל את הקוסקוס בשלב הראשון מעל סיר עם מים, אני מבשלת אותו עם המרק ישירות. כך חוסכת זמן בעצם:
    • אני מסדרת את הירקות למרק, מניחה לבישול על עוצמה גבוהה.
    • בינתיים אני מכינה את בסיס הקוסקוס: מערבבת אותו עם שמן ומלח.
    • ברגע שהמרק מתחיל לרתוח אני מניחה את הסיר אידוי עם הקוסקוס ועושה חור במרכז.
  • כשהנחתי את הקוסקוס מעל המרק, אני מורידה את עוצמת החום לבינונית. כך אני מבשלת את הקוסקוס 20 דק'. אני מכסה את הקוסקוס בנייר סופג/מגבת קטנה ומעל הנייר מניחה את המכסה של הסיר.
  • אני מורידה את סיר האידוי שמעל סיר המרק, שופכת את הקוסקוס לקערה מערבבת היטב ומוסיפה לתוכו 2 כוסות מים פושרים של 240 מ"ל.
  • אני מערבבת היטיב היטיב ומחזירה את הקוסקוס לסיר האידוי, ואותו לבישול מעל סיר המרק לעוד 40 דק'.
  • כמובן צריך לכסות את סיר האידוי, אני מניחה נייר סופג/ מגבת קטנה ומעל את המכסה. את הנייר/מגבת, צריך להחליף גם כאן כל 20 דק'. זאת אומרת עוד פעמיים חוץ מהפעם הראשונה.
  • כעבור 40 דק בישול, אני מכבה את הכיריים (אם המרק מוכן), מורידה את הקוסקוס ומיד מערבבת אותו. לא ממתינה עם זה בכלל כי זה יגרום לקוסקוס להתבשל יותר מדי מהאדים, להפוך לבצקי ולא טעים.
  • זהו, הגישו חם עם מרק ירקות…ולבריאות לכן!

תוספות לקוסקוס

הצטרפי לשיחה