שקשוקה טעימה וקלה להכנה

זמן קריאה: 3 דקותמתכון להכנת שקשוקה קלאסית, טעימה וקלה להכנה. כולל הסברים והדגשים חשובים. לבריאות.

מתכון לשקשוקה ביתית קלאסית טעימה ומהירה שגם ילדים אוהבים

מתכון לארוחת צהריים פשוטה מהירת הכנה, פרווה ובריא אז שקשוקה היא אחת האופציות הטובות לכך. השקשוקה יכולה להתאים גם לילדים גם למבוגרים, ולמעשה לכולם ובכל זמן.. גם לתקופה של ימי ט' באב בהם לא אוכלים בשר, גם לפסח למי שרוצה למרוח מעל מצה.. שכן המתכון פרווה וללא גלוטן ואפשר לגוון ולהתאים לפי הטעם שלנו.

בהצלחה ובריאות!

מצרכים

  • 2 גמבות
  • 3-4 בצל ירוק
  • 1 בצל רגיל
  • ראש שום
  • 15 עגבניות בינוניות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • כף-2 כפות אריסה ביתית לשדרוג הטעם (טעם פיקנטי או חריף בהתאם לאריסה שלכן)
  • ביצים כמס' הסועדים (או כמה שרוצים לכל סועד)
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה (חריפה ו/או מתוקה לפי הטעם) אפשר להוסיף עלי דפנה, אפשר להוסיף עשבי תיבול נוספים שרוצים ואוהבים: תימין, פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, וכו'.

מתקבלות 6 מנות גדושות ומשביעות של שקשוקה טעימה ובריאה (לכמות גדולה/קטנה הכפילו או הפחיתו בכמויות).

כלים להכנת המתכון

  • מחבת נון סטיק (רצוי מאוד)
  • מכסה (אפשר מכסה רשת)
  • כף סיליקון לערבוב
  • בלנדר/מעבד מזון
  • סכין וקרש חיתוך
  • קערית לפתיחת הביצים
  • צלחות וסכום להגשה

מהלך הכנת השקשוקה

  1. התחילו בהכנת הירקות: נחתוך ונשטוף היטב את הגמבות, הבצל ירוק (לבדוק מתולעים), את הבצל, השום והעגבניות.
  2. הכניסו את הירקות לבלנדר ונטחן עד קבלת מרקם חלק. מי שאוהבת את הירקות קצוצים, יכולה לקצוץ אותם דק (זה עניין של טעם. לדעתי ילדים ואפילו מבוגרים כמוני, מתחברים יותר למרקם רוטבי חלק).
  3. את ה"רוטב" שקבלנו נכניס למחבת עם 4-5 כפות שמן זית ונטגן קלות על אש בינונית. מי שרוצה יכולה להוסיף בשלב זה 1-2 כפות אריסה ביתית.
  4. הוסיפו תבלינים לפי הטעם, נערבב ונמשיך לבשל בסיר מכוסה.
  5. בינתיים נמלא מעט מים בערך כוס מים למיכל הבלנדר ונבלנדר מעט כך ננצל את כל שאריות הרוטב.
  6. כשהרוטב מתחיל לרתוח, נמזוג את ה "מי רוטב" שקבלנו ונבשל את השקשוקה בערך חצי שעה ארבעים דקות על חום בינוני ומכסה סגור (זהירות זה משפריץ!)
  7. כעבור חצי שעה, אתן אמורות לקבל מרקם "רוטבי" סמיך ומפלס המים צריך לרדת. אם עדיין לא קבלתן מרקם זה, המשיכו לבשל על אש נמוכה ופתחו מעט את המכסה להוצאת האדים. השגיחו על המחבת.
  8. כעת, הכניסו את הביצים אחת אחת (רצוי לפתוח בקערית ואז להכניס למחבת. כך אם יש ביצה מקולקלת, היא לא תיפול למחבת).
  9. כסו את המחבת במכסה ובשלו כ – 10 דק' ובדקו את מצב הביצים. יתכן שתצטרכו מעט זמן יותר לבישולן. שימו לב לרמת הבישול של הביצים שאתן רוצות לקבל. אם במצב נוזלי או קשה. אישית אני ממליצה לבשל היטב את הביצים שלא תהיינה חיות מאחר שביצים לא מבושלות עלולות להיות נגועות בסלמונלה… הביצים אצלי מבושלות אך לא קשות מדי. הן לא רכות ונוזליות אך גם לא קשות כמו ביצה קשה…
  10. הגישו חם.. לבריאות! אפשר לאכול כמו שזה או להוסיף מעל פתיתים, ספגטי, אורז ואפשר לאכול עם לחם, בגט מקמח כוסמין מלא (או רגיל), לחמנייה…

שאלות נפוצות והסברים נוספים חשובים:

איך להכין שקשוקה עם רוטב מוכן?

במידה ויש לכן רוטב עגבניות ביתי או רוטב שקשוקה, צריך לבשל אותו עם כוס מים, להוסיף תבלון ובצל במידת הצורך. לאחר רתיחה וקבלת המרקם הרצוי, הוסיפו את הביצים.

כמה זמן לוקח להכין שקשוקה?

בגדול זה תלוי בסוג השקשוקה שלכן ואם יש לך בסיס שקשוקה מוכן. הכנת הרוטב עצמו יכולה לקחת 30 – 40 דק' בערך ובישול הביצים תלוי אף הוא ברצון שלכן. אם אתן רוצות ביצים במרקם נוזלי אז הבישול יהיה מהיר יותר כמובן (פחות מומלץ). השקשוקה על האש צריכה להיות עד שהמרק הופך ליחסית מוצק ולא נוזלי. המים צריכים להתאדות ברובם.

כמה זמן לשמור שקשוקה במקרר?

אם מדובר ברוטב/בסיס שקשוקה המכיל בצל ושום, אז אין בעיה לשמור במקרר אפילו שבועיים ויתכן שיותר (לא ניסיתי) בכלי סגור ואטום. הבצל והשום הם נוגדי חמצון חזקים ולכן מסוגלים לשמר את המזון. בדיוק כמו הרוטב הבסיסי שלי. אבל אם מכניסים ביצים, ובייחוד אם הן נוזליות, ההמלצה שלי היא לא לשמור מעבר ליום במקרר. אני לא רופאה ויתכן שאין בעיה לשמור מעבר, אבל ידוע לי שביצים זה דבר עדין והן מתקלקלות מהר יותר. אם הן מבושלות וקשות, אז אין בעיה לשמור במקרר למס' ימים.
בכל מקרה, אם השקשוקה שהתה במקרר, ממליצה להריח, לבדוק ולראות את המרקם ולוודא שלא התעפש ולא התקלקלה השקשוקה לפני השימוש בה.

האם הילדים יאהבו?

ילדים יתחברו יותר לשקשוקה רגילה, לא חריפה ובמרקם רוטבי. לכן מי שרוצה חריף ורוצה לתת גם לילדים לאכול, רצוי להכין את השקשוקה הבסיסית. לאחר שזו מוכנה, להעביר חלק לסיר אחר, להוסיף חריף, לבשל ולהוסיף את הביצים.

💜לבריאות ורק טוב!💜

הצטרפי לשיחה