זמן קריאה: 4 דקות טיפים והמלצות ליצירת שגרת בוקר רגועה וטובה בכל זמן. בהצלחה ובוקר טוב ורגוע לכולם…

טיפים והמלצות ליצירת שגרת בוקר רגועה ונעימה לא רק בחופשה

השעון המעורר מצלצל… לא יתכן… מהר מדי זה קרה… את מתרוממת לעבר השעון, מביטה בו ומבחינה בשעת היקיצה הבלתי טבעית הזו.. השעה הקבועה… כל יום ויום… ואת מבינה, כי את יודעת היטב, שאין ברירה… עייפה ומותשת, את מתרוממת מהמיטה, אומרת מודה אני וקמה ליטול ידיים… העייפות הזו, התשישות מרגישה לך פנימית, כאילו עוטפת את כל כולך.. ותאמינו לי רק בכתיבת השורות האלו כמה פיהוקים פיהקתי… (כי רק לחשוב על עייפות – מרגישים עייפות…).

וזהו, כך את קמה מהמיטה עייפה ומותשת כאילו לא עבר לילה… כאילו לא עצמת עין ובכל זאת את מוכרחה לצאת מהמיטה לקום להתארגן לארגן את כולם ולצאת לעבודה… והלחץ מרקיע שחקים… לא מספיק את עייפה גמורה, ויתכן בשל כך, הכל הולך בעצלתיים, הכל קשה כפליים. הילד לא רוצה לקום, הקפה/תה נשפך, ההוא לא מתחשק לו על הכריך שטרחת להכין למרות עייפותך הרבה. והצעקות/העצבים… הפיוזים עולים ואת רק מחכה לאותה דקת יציאה מהבית שתשים סוף לבלגן של הבוקר הזה, סוף לרעש, לכעסים… מחכות לרגע בו תוכלנה לדקה או שתיים לעצום עיניים לנשום עמוק ולנסות להתמלא איכשהו בכוחות למהלך היום…

אז זהו שבוקר לא חייב להיראות כך.. גם כשעובדים וצריכים לפזר את כל הילדים עד השעה 8:00 עם פקקים שלכאורה נראים כבלתי נגמרים.. הכל מתחיל ברצון. בכוח הרצון שלכן לעשות לעצמכן בוקר רגוע, בוקר שמח שנותן כח ועושה טוב על הלב למשך היממה כולה..

אז איך עושים את זה? איך מייצרים בוקר רגוע? להלן טיפים והמלצות שלי בנושא זה, בתקווה שיועיל לכמה שיותר נשים ואימהות…

טיפים והמלצות לבוקר רגוע

  1. כאשר יחנו כן יסעו – כאשר נערכים מבעוד מועד, היציאה נראית אחרת לגמרי. אם תתארגנו בלילה, ותכינו כל מה שאפשר כבר בלילה, הבוקר יהיה לחוץ הרבה הרבה פחות… למשל, הכינו בגדים מהלילה, ציוד בית ספר כולל מערכת וכד'. השתדלו ללכת לישון כמה שיותר מוקדם ולפחות לא אחרי השעה 23:00 – רצוי כמה שיותר סמוך לתחילת הלילה. זה מאוד חשוב לבריאות כל איברי הגוף לבריאות המוח ולמנוע עייפות-תשישות.
  2. בוקר טוב – כי כך החלטתי – קבלו החלטה טובה שיהיה לכן בוקר טוב.
  3. קימה מאורגנת ומיושבת: השעון המעורר מצלצל? שיצלצל.
    לא טוב לקום בבהלה ובמהירות מהמיטה. לכן, כששמעתן את השעון מצלצל, תעצרו רגע. בצעו כמה מתיחות קלות של הגוף. הזרימו מעט דם, חממו את עצמכן מעט (בעיקר בימים קרים). קחו כמה שניות להתאפס על עצמכן.
    התיישבו על המיטה, אמרו מודה אני בכוונה, ותזכרו שהבוקר יהיה טוב. כי כך החלטתן.
    לאחר דקה – שתיים ששהיתן במיטה, לאחר שהתעוררתן (הקיצה טבעית או דרך שעון מעורר), רדו מהמיטה ברגל ימין והתחילו בשגרת הבוקר שלכן.
    טיפ קטן בנושא שעון מעורר: אם השעון המעורר שלכן הוא בטל' הנייד, דעו שסוכן לבריאות לישון ליד נייד זמין. ולכן שימו על טיסה. שנית, לא כדאי להניח אותו קרוב מדי אליכן, משום שיש סיכויים רבים שתכבו אותו ואת שאר ה"נודניקים" בלי שתרגישו … ואז מתי תתעוררו?…
  4. יופי התעוררתן ולמרות העייפות אתן מרגישות מספיק בסדר כדי לא לצאת מדעתכן על כל דבר פעוט… אתן שולטות בעצמכן. זו התחלה נהדרת. לאחר מכן, עליכן לגרום לכך שהבוקר יהיה טוב ממש. במקום לצרוח על הילדים לקום כי מאוחר, דגדגו אותם.. תדאגו שיתעוררו בצחוקים, בכיף, בשמחה.. תשאלו אותם מה הם רוצים בכריך מתוך 1-3 אפשרויות בחירה.. כשהם קמים בשמחה וגם אתן – הכל נראה אחרת. וגם אם אתן עייפות ממש כי ישנתן מאוחר, אם קמתן טוב – הבוקר יהיה טוב. "כמים הפנים לפנים, כן לב האדם לאדם".
  5. הקפידו להשאיר את הבית מהלילה במצב מסודר ונקי כמו שציינתי בסעיף הראשון. זה חשוב ממש. כשיש סדר חיצוני- יש סדר פנימי. תפחיתו מעצמכן משימות לבוקר ככל שתוכלו זה יעזור לכן לא להיכנס ללחץ מיותר.
  6. מי"ם: מחשבה יוצרת מציאות – זו לא סיסמא זו עובדה. זה דרך חיים. תרצו בוקר טוב ורגוע – תשיגו את זה בעזרת השם, אם תרצו.

סיכום קצר

שגרת בוקר רגועה היא לא משאלה וחלום טוב.. זה בהחלט יכול להפוך למציאות.. רק תרצו, תשאפו, פעלו על פי ההמלצות שהבאתי ומה שאתן מכירות ויודעות שעושה לכן טוב… כי הבוקר הוא הפתיח של היום. ואיך שתעברו אותו כך יראה היום כולו. אם תפיחו רוח חיים, אווירה שמחה בבית, הלחץ ילך, הילדים ידבקו בזה, יהיה הרבה יותר קל… לא ישפך שום דבר וגם אם כן בטעות כי לא שמו לב, לא נורא תיק תק מנקים והכל בסדר…אבל אם לחוצים, כעוסים ועצבניים הכל קשה ומורכב הרבה יותר.

בוקר רגוע, לא תלוי רק בתחושת הגוף – אם אתם לא עייפות יהיה בוקר טוב, ואם אתן עייפות יהיה בוקר קשה. לא. נכון שהעייפות משפיעה, אך נכון עוד יותר שאתן תשלטו עליה. ולא היא עליכן. הגוף צריך לקבל את שלו מזון, מנוחה וכו' אך בסוף האני הפנימי שלכן הוא זה שמחליט, שקובע, פעיל ופועל.

הימנעו ממחלקות ומריבות על הבוקר. הילד רוצה לנוח עוד כמה דק' בלבד? תנו עוד כמה דק' אל תריבו אתו מלכתחילה. אתן מכירות את עצמכן ואת הילדים והבעל. אתן הכי טוב יודעות מה גורם להן לתחושה טובה. תדאגו מראש כמה שתוכלו שיהיו להם דברים טובים בבוקר. איזו מחמאה טובה – תמריץ אותם, פתק נחת, איזה משהו לאכול לפני שיצאו, איזו בדיחה קצרצרה משעשעת שתעלה חיוך על שפתיהם. העיקר להכניס רוח חיובית ושמחה לבית.

דוגמא קטנה מהחיים לבוקר רגוע

קחו למשל את היום הראשון ללימודים, או יום לפני יציאה לטיול/לנסיעה מרגשת… איך ומתי הילדים מתעוררים? בדרך כלל לפני כל מאורע מרגש, איזה דבר שמצפים לו מאוד, גם ילדים, מתעוררים מוקדם. מתארגנים בזריזות, פשלות קטנות עוברות בקלות.. וכל זה למה? פשוט כי הרגש שלהם במקום חיובי. שמח. מרוגש. מצפה. הכל עובר בקלות. אך כשיש יום מבאס, שילד לא בא לו עליו… יהיה קשה יותר להעירו.. ולכן במצבים האלו כדאי שאתן תסייעו לבני הבית להתגבר.. לקום בשמחה בכל זאת.. לראות את האור, את החיובי שיש באותו בוקר..

ואם גם לכן יש המלצות נוספות – אשמח לקרא בתגובות מטה.. ואני בטוחה שזה יועיל גם לנשים אחרות…תודה מראש!!

בוקר רגוע וטוב לכולם!!

הצטרפי לשיחה