איך להכין אבקת סוכר בבית

זמן קריאה: 2 דקות חוסכים בכסף ותוך דקות מכינים אבקת סוכר ביתית ב-100% והכי חשוב, בריא יותר! כולל טיפ חשוב ויעיל לפיזור אבקת הסוכר

הכנת אבקת סוכר ביתית בדקות בודדות וטיפ חשוב ויעיל לפיזור האבקה

הכנת אבקת סוכר בבית לא דורשת מאמץ וזמן רב ואף יותר זולה מלקנות בסופר. בסך הכל תצטרכו כלים בודדים וסוכר. תוך מס' דקות יש לכן אבקת סוכר ביתית ב-100%. קדימה לעבודה!

המצרכים והכלים הדרושים

  • סוכר קנים או רגיל בכמות שתרצו להכין
  • בלנדר
  • מסננת (אופציונאלי)
  • מרית/כף
  • משפך
  • מיכל אחסון (ממליצה על מיכל כמו של קופסת תבלינים עם פקק מחורר וסגור)
  • מעט גרגירי אורז מלא (אופציונאלי)

שלבי הכנת אבקת סוכר

  1. מכניסים את הסוכר לבלנדר
  2. טוחנים עד למרקם אבקתי. מדי פעם יש צורך לערבב ולהביא את הסוכר חזרה למרכז קערת הבלנדר.
  3. כשהמרקם הפך לאבקה, אפשר לעצור את הטחינה ולהעביר למיכל שלנו בעזרת המשפך.
    חשוב לציין כי יש המעדיפות לסנן את אבקת הסוכר במסננת וכך תעבור דרך המסננת רק אבקת הסוכר ואילו גרגירים קטנים שלא נטחנו דיים יוחזרו לבלנדר להמשך טחינה. אישית אני לא מסננת מכמה סיבות: לרוב שימושיי באבקת סוכר הגרגירים המעטים שנותרים אינם מפריעים ואינם פוגמים באיכות של המאפים. בנוסף, הכנסת האבקה למיכל עם פקק מחורר מהווה סינון בפני עצמו… אבל כל אחת תנהג כרצונה. ומי שתרצה תסנן את האבקה לפני העברתה למיכל האחסון.
  4. לאחר הטחינה בעצם סיימתן את התהליך ויש לכן אבקת סוכר ביתית ב 100%.

עצה:
למניעת גושים בסוכר, תוכלנה להשתמש בטריק המוכר של הוספת מס' גרגירי אורז מלא. האורז יספח את הלחות וכך ימנע מהסוכר להתגבש.
אם לא השתמשתן באורז, ו/או אם הסוכר התגבש באיזשהו שלב מהלחות הקיימת, הגבישים מתפרקים תוך שניות על ידי ניעור המיכל.

טיפ קטן לפיזור אבקת הסוכר – אחסון נכון

אחר שהכנתן את אבקת הסוכר, או שרכשתן אבקת סוכר מסופר, אני ממליצה לאחסן אותה במיכל של תבלינים ריק, נקי ויבש. כך תוכלנה לפזר אבקת סוכר על המושלגות שלכן למשל, בקלות ובאחידות. וזאת, ללא צורך בשימוש במסננת בכל פעם.
אם אתן אופות בצקים / מאפים הדורשים קימוח של השיש, תוכלנה להשתמש גם בטיפ הזה של שימוש במיכל של תבלינים. מלאו בקמח מיכל כזה כאשר הוא כמובן נקי, ויבש וכשתצטרכנה לקמח את משטח העבודה או על מאפה, יקל עליכן לפזר את הקמח דרכו. לא תלכלכו מדי את הידיים בקמח ולא יישפך לכן כמויות אדירות של קמח על השיש/לחם ותקבלו פיזור אחיד.
כך אתן מרוויחות בגדול: גם ממחזרות וגם חוסכות קמח/סוכר, זמן, ניקיון, איכות מאפה, המסננת ועוד.

למה לטחון בבית כשאפשר לקנות מוכן?!

אם תשאלו למה לטרוח בהכנת אבקת סוכר בבית כשאפשר פשוט לקנות בכל סופר, אז אשיב לכן בתשובות הבאות:

  • הכנת אבקת סוכר בבית זולה הרבה יותר… בדקו עלות של ק"ג סוכר קנים או לבן לעומת ק"ג של אבקה. אין מה להשוות במחיר.
  • באבקות סוכר תעשייתיות מוסיפים חומרים נוספים כגון אלומיניום או עמילנים שונים למניעת התגיישות האבקה. ולמען האמת אין לגופנו צורך בכך גם לא למתכון.
  • כשאתן מכינות בבית אתן יודעות בוודאות שיש 100% סוכר קנים (או רגיל) ולא תערובת נוספת.
  • פעמים רבות קורה שמתחשק לנו להכין מתכון מסוים או שסתם רצינו להרשים את החמות בעוגיות מושלגות ונתקענו בלי אבקת סוכר בבית…
  • אין כאן מאמץ גדול. את העבודה עושה הבלנדר. אז אם אפשר בבית למה לא?!

מהסיבות הנ"ל מומלץ להכין בבית.

💜 אז תכינו, תיהנו ושיצאו לכן מאפים טעימים! ואל תשכחי לסמן 👍, להגיב ולשתף💜

הצטרפי לשיחה

הירשמי לניוזלטר שלי

שלום לך
נעים להכיר
:-)

הירשמי לקבלת תוכן מדהים לתיבת הדואר הנכנס, פעם בשבוע.

אני לא שולחת ספאם!