טיפ פשוט לייעול תהליכי הבישולים בעזרת הכנת קוביות תיבול
במתכונים רבים משתמשים בבצל קצוץ ו/או עשבי תיבול, ירקות עלים וכד'. הללו הינם מצרכים בסיסיים ביותר במאכלים רבים מאוד! אבל מה??? לא תמיד יש כח, סבלנות לקצוץ אותם … אז חיפשתי פטנט להקל עלי את חיי העבודה במטבח גם עם בצלים וירקות עלים …. הרעיון שלי מתאים גם לכל העלים הירוקים למיניהם: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, מנגולד, אפשר גם בסיס למרקים וכו'. אני עושה שימוש בטיפ שלי מעל שנה, ורק בבואי לכתוב את הפוסט נודע לי שיש כאלו "תיבוליות" למכירה… רק ששלי הן 100% המוצר ששמתי ללא חשב של תוספות מיותרות, ללא גלוטן וחומרים משמרים.
מצרכים וכלים להכנת תמציות תיבול (קוביות ירק)
- בצלים בכמות שתרצו ו/או כל ירק/עשב תיבול אחר שתבחרו
- סכין
- מעבד מזון או קוצץ ירקות כגון סלייסר (תלוי במרקם שתרצו לקבל)
- תבניות סיליקון בגודל שתבחרו/שקיות/מיכלי אחסון קטנים
- כף ומרית
מהלך הכנת התיבוליות
להלן תהליך הכנת תיבוליות בצל. אם הנכן רוצות תיבוליות אחרות התהליך זהה לחלוטין.
- אני לוקחת כמות בצלים גדולה ומקלפת אותם.
- לאחר מכן, אני מעבירה לבלנדר וטוחנת. אפשר לבחור כמובן את רמת הקיצוץ הרצויה אם עיסתי או לקצוץ דק בפולסים (אפשר בקוצץ ירקות כגון סלייסר).
- לבצל הקצוץ/טחון דק אני מוסיפה עלים ירוקים שגם אותם מקצצת דק: פטרוזיליה וכוסברה (מי שרוצה יכולה להוסיף לפי טעמה וצרכיה עלים אחרים).
- את בלילת הבצל והעלים הזו אני מסדרת בתבניות סיליקון ומקפיאה. אם נותרו שאריות במעבד המזון, אני ממלא מעט מים, מנערת היטב כך כל השאריות עוברות למים, ואת המים מסדרת גם כן בתבניות.
- לאחר שסדרתן בתבניות, הקפיאו אותן.
- כאשר ה"קוביות תיבוליות" קפאו, הוציאו אותן מהתבניות ואחסנו במקפיא לפי מנות. כך, לפני שתרצו לבשל, הוציאו את המנה הנדרשת למתכון (ערכו חישוב לפי כמות הבצלים שהכנתן לעומת כמות הקוביות שקבלתן ובהתאם לנדרש במתכון).
יתרונות הכנת תיבוליות בבית
- חסכון בכסף: תיבוליות נמכרות במחיר גבוה לעומת מה שתכינו בבית
- חסכון בזמן: במקום כל פעם לקצוץ/לטחון… עושים פעם אחת לתקופה ארוכה ובכל פעם שצריכים מוציאים ומשתמשים
- בריאות!! הכי חשוב- תיבוליות ביתיות הן טריות, בריאות ואינן מכילות חומרי טעם, ריח, מונוסודיום גלוטומט, ושאר רעלים ומרעין בישין.
- אתן שולטות ובוחרות בדיוק מה להכניס
הארות וסיכום
כפי שראיתן והבנתן, הרעיון פשוט ויעיל מאוד. כך אני לא צריכה בכל יום לקצוץ בצל….אני עושה כמות, ואני רגועה לתקופה ארוכה… הקוביות תיבוליות הללו מתאימות למגוון מאכלים: קבבים, קציצות בשר ברוטב, בשר טחון (ואז אני בוחרת קוביות שרובן בצל ומעט עלים ירוקים), מרקים, חביתיות ירק, תבשילי בשר ועוד. למעשה כל מתכון שדורש בצל קצוץ ו/או עשבי תיבול למיניהם השונים, אני לוקחת קוביות תיבוליות בהתאם לכמות הנדרשת ומטגנת/מכניסה לתערובת הנדרשת…
להלן כמה הארות חשובות:
- לפי ההלכה היהודית אין לאכול בצל קלוף שנשאר כך כל הלילה (גם במקפיא/במקרר) ויש צורך לערבב אותו עם מזון אחר כגון ירקות וכד'. לכן אני לא מכינה קוביות בצל לבד, אלא מערבבת אותן עם עלים.
- עוד לגבי הבצל: אפשר להכין קוביות בצל שחלקן קצוצות דק וקוביות אחרות טחונות לעיסה. שוב, התאימו לצרכים שלכן.
- עלים ירוקים וסוגיהם: כמות העלים בקוביות תלויה בצורך שלכן, אתן יכולות גם למלא את רוב הקוביות בבצל ולערבב מעט עלים עם כל סוג של עלים שתרצו בהתאם לצורך שלכן.
- אתן יכולות להכין קוביות תיבוליות של עלים ללא בצל בכלל. לדוגמא, אפשר לעשות קוביות תרד, מנגולד, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה או תערובת של עלים… אני מאוד אוהבת לטחון את העלים כך אני יכולה להכניס אותם לתבשילים רבים והילדים אוכלים ולא מרגישים…
- אפשר באותו עקרון של קוביות להכין גם קוביות קפואות של רוטב בסיסי.
- קוביות רסק
- קוביות ירקות למרק
- קוביות קרח מתובלות: לאחר קיצוץ הירקות, תמיד נשאר משהו בדפנות מיכל הטחינה. אני מוסיפה מים, מערבבת היטב וממלא בתבניות הסיליקון. כך יש לי קוביות קרח עם מעט ירק שקצצתי. לא נגרם בל תשחית ואני מנצלת את כל חומר הגלם שטרחתי לקצוץ. קוביות כאלו מתאימות למרקים למשל.
- ואפשר גם קוביות לימון
- למי שאין תבניות: אפשר למלא בשקיות קטנות או מיכלים קטנים. לא מומלץ לשים את כל התערובת בכלי אחד, שכן יהיה קשה לפרק ולקחת את הכמות הרצויה כשזה קפוא וחבל להפשיר כמות גדולה.
- אישית תיבוליות אני עושה רק מירקות ולא מוסיפה תבלינים כך יתאים לי לכל צורך (מתכונים שונים דורשים תבלון אחר).
- כמה דקות לפני בישול, הוציאו את קוביות הבצל להפשרה. (הן מפשירות מאוד מהר).
דוגמאות נוספות לקוביות תיבוליות קפואות:
💜מקווה שאהבתן והטיפ שלי יוכל להקל גם עליכן, בהצלחה והרבה בריאות💜