איך להמיס שוקולד בלי לשרוף אותו?

זמן קריאה: 2 דקות החלטתן להכין שוקולד בצורות האהובות עליכן! כמה חבל שריח חרוך מילא את אפכן…לא.
זו לא התוצאה לה ציפיתן.. אז מה עושים?? איך ממיסים שוקולד בלי לשרוף אותו??

ממיסים שוקולד בקלות

החלטתן להכין שוקולד בצורות האהובות עליכן! איזה כיף!! העמדתן סיר על האש, שפכתן לתוכו את קוביות השוקולד וחיכיתן שיימס… אך! כמה חבל שריח חרוך מילא את אפכן… לא, זו לא התוצאה לה ציפיתן… אז מה עושים?? איך ממיסים שוקולד בלי לשרוף אותו??

ישנן 2 שיטות נפוצות להמסת השוקולד: כלי כפול (בן מארי) ובמיקרו.

 מבלי לשרוף אותו
שוקולד מומס מבלי לשרוף אותו

המסת שוקולד בשיטת בן מארי (כלי כפול)

השימוש בכלי כפול נועד לצורך המסת חומרים שחום ישיר עלול לפגום בהם או ברכיבים שלהם כגון שוקולד.
כאשר ממיסים שוקולד ישירות על האש, השוקולד עלול להישרף בקלות רבה מאוד. לכן, יש צורך לערבב את השוקולד שבסיר עם מצרך נוסף כגון חמאה, שמן, חלב, שמנת, מרגרינה וכד'. הוספת מים תשנה עוד יותר את המרקם (עקב השומן שבשוקולד) ונקבל מרקם הדומה יותר לקרם שוקולד. בשיטה זו אפשר להמיס את השוקולד בלי שמנת.

מדובר בשיטה קלה ופשוטה ידועה ברחבי העולם מזה שנים רבות מאוד.
את השיטה פתחה אישה בשם מרים היהודייה, אלכימאית יהודייה מצרייה מתקופת המאה ה-3 לספירה.

המסת שוקולד במיקרו

שיטה נוספת היא המסה במיקרו בפולסים קצרים. אך גם בשיטה זו מומלץ להוסיף מצרך שומני נוסף שישנה שוב את המרקם.
על כן אם רוצים להמיס שוקולד באופן מיטבי כך שיישאר שוקולד כפי שהיה, אני ממליצה להמיס לפי שיטת הכלי הכפול.

תהליך המסת השוקולד בשיטת בן מארי

  1. לוקחים סיר מלא במים ומביאים לרתיחה (אפשר גם כלי זכוכית אחר). לאחר שהמים רתחו מכבים את האש.
  2. על הכלי מניחים כלי נוסף ובו השוקולד שרוצים להמיס. רצוי לערבב מדי פעם לאיחוד ההמסה.
  3. זהו. מורידים את הכלי העליון לאחר שכל השוקולד נמס.
  4. לא לשכוח לכבות את הכיריים אם השתמשתן בהן לכלי הראשון….

טיפ חשוב: אם הכלי "העליון" בו אתן ממיסות את השוקולד קטן יותר מהכלי עם המים, אז אני ממליצה לכן מאוד להניח את הכלי הקטן יותר בתוך הכלי הגדול לפני שאתן שמות בו מים. זה ימנע מהכלי התחתון לצוף על פני המים.

הערה: אפשר להשאיר את הסיר על אש נמוכה מאוד לשמירת חום המים (לא להרתיח שנית) אם יש כמות גדולה של שוקולד להמסה.

בהצלחה!

שלב ב:

הצטרפי לשיחה

2 תגובות