איך ממיסים שוקולד בלי לשרוף אותו?

זמן קריאה: 2 דקות החלטתן להכין שוקולד בצורות האהובות עליכן! כמה חבל שריח חרוך מילא את אפכן…לא.
זו לא התוצאה לה ציפיתן.. אז מה עושים?? איך ממיסים שוקולד בלי לשרוף אותו??

איך להמיס שוקולד בקלות בשיטת בן מארי

החלטתן להכין שוקולד בצורות האהובות עליכן! איזה כיף!! העמדתן סיר על האש, שפכתן לתוכו את קוביות השוקולד וחיכיתן שיימס… אך! כמה חבל שריח חרוך מילא את אפכן… לא, זו לא התוצאה לה ציפיתן… אז מה עושים?? איך ממיסים שוקולד בלי לשרוף אותו??

ישנן 2 שיטות נפוצות להמסת השוקולד: כלי כפול (בן מארי) ובמיקרו.

המסת שוקולד בשיטת בן מארי (כלי כפול)

השימוש בכלי כפול נועד לצורך המסת חומרים שחום ישיר עלול לפגום בהם או ברכיבים שלהם כגון שוקולד. מקור חום גבוה, פוגע בחלק מיתרונותיו ורכיביו התזונתיים של הקקאו. בנוסף, כאשר ממיסים שוקולד ישירות על האש, השוקולד עלול להישרף בקלות רבה מאוד. לכן, יש צורך לערבב את השוקולד שבסיר עם מצרך נוסף כגון חמאה, שמן, חלב, שמנת, מרגרינה וכד'. הוספת מים תשנה עוד יותר את המרקם (עקב השומן שבשוקולד) ונקבל מרקם הדומה יותר לקרם שוקולד. בשיטה זו אפשר להמיס את השוקולד בלי שמנת.

מדובר בשיטה קלה ופשוטה ידועה ברחבי העולם מזה שנים רבות מאוד.
את השיטה פתחה אישה בשם מרים היהודייה, אלכימאית יהודייה מצרייה מתקופת המאה ה-3 לספירה.

המסת שוקולד במיקרו

שיטה נוספת היא המסה במיקרו בפולסים קצרים. אך גם בשיטה זו מומלץ להוסיף מצרך שומני נוסף שישנה שוב את המרקם.
על כן אם רוצים להמיס שוקולד באופן מיטבי כך שיישאר שוקולד כפי שהיה, אני ממליצה להמיס לפי שיטת הכלי הכפול. בנוסף, חימום במיקרו עלול לפגוע ביתרונות של השוקולד.. ודי חבל… אם אתן משתמשות בשוקולד נא, אמיתי טבעי ובריא , יש להמיס בדרגת חום שלא תעלה על 45 מעלות. עוד יתרון לשיטת הכלי הכפול!

תהליך המסת השוקולד בשיטת בן מארי

  1. לוקחים סיר מלא במים ומביאים לרתיחה (אפשר גם כלי זכוכית אחר). לאחר שהמים רתחו מכבים את האש.
  2. על הכלי מניחים כלי נוסף ובו השוקולד שרוצים להמיס. רצוי לערבב מדי פעם לאיחוד ההמסה עם כלי סיליקון כף/מרית.
  3. זהו. מורידים את הכלי העליון לאחר שכל השוקולד נמס.
  4. לא לשכוח לכבות את הכיריים אם השתמשתן בהן לכלי הראשון….

טיפ חשוב: אם הכלי "העליון" בו אתן ממיסות את השוקולד קטן יותר באופן משמעותי מהכלי עם המים, אני ממליצה לכן מאוד להניח את הכלי עם השוקולד בתוך הכלי הגדול לפני שאתן שמות בו מים. זה ימנע מהכלי התחתון לצוף על פני המים.

הערה: אפשר להשאיר את הסיר על אש נמוכה מאוד לשמירת חום המים (לא להרתיח שנית) אם יש כמות גדולה של שוקולד להמסה. וכן להשאיר את הסיר עם השוקולד המומס על גבי הכלי הכפול כדי שיישאר נוזלי/מומס כל עוד אתן זקוקות שייאר כך.

עוד טיפ חשוב: מומלץ לעבוד עם כף/מרית מסיליקון ולא ממתכת. המתכת מתקררת מהר ומקררת את השוקולד מה שגורם לו להתקשות…

המסתן שוקולד? יכול לשמש לפיזור מעל עוגת שוקולד פרווה

בהצלחה!

הצטרפי לשיחה

2 תגובות