זמן קריאה: 2 דקות מתכון מהיר הכנה למנה עיקרית שיכולה להתאים לארוחה משפחתית, חגיגית ויומיומית. המתכון לצלי בשר טחון משתלב נפלא גם במאפים בשריים, ממולאים ועוד. לבריאות!

מתכון בשר טחון בסיסי – מושלם כארוחה עיקרית וכתוספת למנות רבות

מתכון שלי למנה עיקרית המבוססת על בשר טחון. המתכון משתלב נהדר גם במאפים בשריים, ממולאים, כתוספת לממרח חומוס ועוד. המתכון דורש מצרכים בסיסיים ופשוטים והינו מהיר וקל הכנה. תיהנו!

המצרכים הדרושים להכנת בשר טחון

  • כחצי ק"ג בשר בקר טחון
  • 1-2 בצל בגודל בינוני
  • 3 כפות שמן לטיגון הבצל
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה לפי טעמכן, כמון, מעט כורכום וכל תבלין אחר שאתן אוהבות
  • 4 כפות פירורי לחם. להתאמה לפסח או למי שזקוק למנה ללא גלוטן יש להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה, או קמח אחר ללא גלוטן כמו: כמו קמח חומוס, קמח עדשים, ואפשר גם לא להוסיף זה גם יצא טעים וטוב.

הכלים הדרושים להכנת המתכון

  • פלנצ'ה או מחבת (רצוי פסים) נון סטיק יצוקה
  • כף סיליקון לערבוב (יותר טוב מכף עץ)
  • סכין חדה לקיצוץ הבצל
  • קרש חיתוך
  • קערה
  • מסננת

שלבים להכנת בשר טחון

  1. אם יש צורך: הפשירו מראש את הבשר
  2. השרו את הבשר בקערה עם מים לזמן מה לניקיון הבשר
  3. העבירו למסננת ושטפו את הבשר היטב
  4. הניחו למים לצאת דרך חורי המסננת. אם יש צורך תוכלו ללחוץ על הבשר מעט, כדי להוציא את הנוזלים ככל האפשר
  5. בינתיים, הכינו את הבצל: בעזרת סכין ועל קרש חיתוך, קצצו את הבצל דק (לאחר שקלפתן ושטפתן אותו כמובן)
  6. העבירו את הבצל לפלנצ'ה/למחבת, הוסיפו את השמן וטגנו את הבצל עד הזהבה על עוצמה בינונית. שימו לב לערבב מדי פעם שלא יישרף הבצל ממליצה לכסות את הפלנצ'ה/מחבת
  7. כעת, לאחר שהבצל הזהיב, הנמיכו מעט את החום והוסיפו את הבשר טחון ואליו הוסיפו את התבלינים ופירורי הלחם (מי שרוצה יכולה להוסיף או להכניס במקום פירורי לחם, 2-3 כפות קמח עדשים / קמח חומוס. לפסח שימו קמח מצה או קמח ללא גלוטן אחר כפי שציינתי ואפשר לא להוסיף דבר.
  8. ערבבו את הבשר עם הבצל וכסו את הפלנצ'ה/המחבת כאשר החום מכוון על עוצמה בינונית
  9. מדי פעם ערבבו את הבשר בעדינות. תראו שלמרות שהוצאתן את הנוזלים, הבשר עדיין יפריש נוזלים.
  10. לאחר שהבשר משחים ונראה שהוא מוכן (בדרך כלל זה קורה לאחר כ-20 דק' לפחות) צלו את הבשר עוד 5-10 דק' תוך כדי ערבוב וללא מכסה. פעולה זו נועדה לייבוש קצר של הבשר ואידוי הנוזלים המיותרים.
  11. לאחר כחצי שעה מתחילת הצליה, הבשר מוכן!
  12. העבירו לצלחת ואכלו לבריאות!

סיכום והארות חשובות

עוד מתכון נוסף לכלל המתכונים באתר, שהוא כרגיל מאוד פשוט להכנה עם רשימת רכיבים מעטה. בקיצור מתכון בשר טחון טעים מאוד שכיף לאכול לצד תוספות שונות כגון: בורגול, גריסים, אורז מלא ועוד, וכן כתוספת לסלט חומוס ביתי, למאפים שונים כגון מאפה חגיגי קריספי מבצק רב תכליתי ועוד.

לידיעתכן, הבשר טחון נשמר מצוין לאחר צליה גם במקרר וגם במקפיא. חשוב לכסות אותו באריזה אטומה שלא ייספגו ריחות אחרים. כשתרצו, הוציאו מההקפאה או מהקירור וחממו על מחבת למס' דקות. יוצא טעים כאילו הכנתן אותו עכשיו!

אם הילדים לא אוהבים את המתכון עם בצל, אפשר לוותר עליו אם כי הוא מוסיף טעם ובריאות כמובן. בנוסף, אפשר לקצוץ ממש דק כך הם כמעט לא ירגישו אותו למשל בהכנת קוביות תיבוליות אופציה נוספת היא: להוציא ולשמור בצד את הבצל המוזהב, לצלות את הבשר טחון ולאחר שהבשר מוכן, תוכלו לערבב את הבצל לבשר בצלחות בני המשפחה שיאכלו אותו. כך כולם מרוצים.

הערה נוספת: אם תרצו, תוכלו לערבב את התיבלון בבשר בקערה נקיה וממנה לפלנצ'ה/מחבת ולהמשיך כרשום במתכון.

💜שיהיה בהנאה, בהצלחה והרבה בריאות!💜

הצטרפי לשיחה