זמן קריאה: 5 דקות טיפ והסבר לשינוי חשיבתי ותזונתי – לירידה במשקל הפיזי והנפשי. תרגישו קלילות, שמחות ומאושרות. כי למזון שאנו אוכלות יש השפעה ישירה על הגוף והנפש.

שינוי תזונתי וחשיבתי לירידה במשקל הפיזי-גופני והרגשי-נפשי

נשים, אימהות גולשות יקרות,
יצא לכן לחשוב על המילה מאכל? מה היא מסמלת עבורכן? האם רק מזון כפשוטו? או קצת מעבר?
עבורי, המילה מאכל מסמלת 2 דברים עיקריים:

  • מה שאני מכניסה לפי.
  • מה שאני מכניסה לנפשי: רגשותיי, מחשבותיי וכד'.

כידוע, האדם בנוי מחלק חומרי (הגוף) ומחלק רוחני (נפש). שני חלקים אלו דורשים הזנה. תפקודם ופעילותם תלויים במה שנזין אותם, באיכות ובכמות ההזנה שיקבלו.

הפוסט יתחלק לשלושה חלקים:

  1. תיאור הקשר והשפעת המזון בין הגוף לנפש
  2. מאכל לגוף
  3. מאכל לנפש

1. תיאור הקשר והשפעת המזון על הגוף ועל הנפש

  • עומס:
    ארוחה עמוסה, כבדה וגדולה תגרום לנו להרגיש, לאות, עייפות, כבדות ונתפקד פחות טוב.
    כך גם, כאשר מוחנו עמוס במחשבות אנו עלולות להרגיש תחושות כגון: לחץ, דאגות, אי נוחות, עד כדי קושי בתפקוד.
  • מזונות שאינם טובים לנו:
    אכילת מזון מקולקל או שאינו מתאים לגופנו, עלול לגרום לנו להרגיש (במקרה הטוב…) כאבי בטן, מיחושים בגוף, כאבי ראש וכד' ולא נהיה במיטב תפקודנו.
    אם נזין את מוחנו במחשבות שליליות, קשות, מעכבות, נרגיש רגשות קשים כמו דאגות ולחצים, ונפגע בתפקוד שלנו. בנוסף, אנו עלולות לסבול גם ממיחושים פיזיים: כאבים פסיכוסומטיים למשל, בעיות פיסיות גופניות עד כדי חולי ממשי חולף או כרוני.
  • סוגי מזונות שונים גורמים לנו לתחושות שונות בגוף ובנפש:
    מתוק למשל מרומם מצב רוח, קפאין מעורר אותנו ועוד. כך גם מחשבות שונות יתנו לנו להרגיש רגשות שונים ובהתאם לכך, יגרמו לנו להתנהג. כמובן שזה סובייקטיבי וכל אישה מגיבה אחרת. אישה אחת יכולה לאכול מתוק כאשר היא עצובה או כעוסה, אחרת תחפש מתוקים כאשר היא מאושרת.
  • אכילה רגשית:
    במצבי רוח שונים וכן בתקופות שונות נשנה את אכילתנו. אכילת מזונות בכמות גדולה או פחותה. אכילה בזמנים ובתדירות שונים, מזונות מסוגים אחרים כגון מתוקים.
  • איזון:
    באכילת מזון בריא ומאוזן אנו שומרות על גופנו בריא, חזק וחסון ובכך משפיעות ישירות על ההרגשות שלנו.
    "נפש בריאה בגוף בריא". אכילה ללא גיוון, לגופנו יחסר מרכיבים חיוניים לתפקודו.
    בדומה לכך, אנו צריכות גם לשמור על איזון מחשבתי. אם נחשוב או נהיה מרוכזות בדבר מסוים אחד בלבד, נפספס ונשכח דברים אחרים.
    בשני מצבים אלו של חוסר איזון נרגיש חולשות, כאבי ראש ועוד.

סיכום ביניים

לתזונה שלנו יש השפעה על:

  1. הנראות שלנו מבחינת המשקל וההיקפים, העור, השיער וכד'
  2. הנוכחות והתפקוד שלנו
  3. מצבנו הנפשי – הרגשי

אם כן, תזונה נכונה וחיובית, פיזית וחשיבתית, משפיעה וקשורה בקשר ישיר אחת לשנייה. אפשר לומר, שאנו אוכלות את מה שאנחנו מרגישות ומתפקדות ולהיפך אנו מרגישות ומתפקדות את מה שאנו אוכלות. לפיכך, ברור כי תזונה נכונה היא אחת הדרכים להשגת נחת בחיים ולירידה במשקל.

2. מאכל לגוף

לאחר שהבנו את חשיבות התזונה והשפעתה על חיינו הפיזיים והנפשיים, אני רוצה לשתף אתכן ברעיון פשוט וישים לשינוי הרגלי תזונה. וזאת באמצעות שאלות הנגזרות מהמילה מאכל.

מאכ"ל:
מ – מה אני אוכלת?
א – איך אני אוכלת?
כ – כמה אני אוכלת?
ל – למה אני אוכלת?

אני חייבת לומר, שזה בפני עצמו רעיון אדיר! רעיון ענק! (שמעתי על כך מפי הגב' מיכל בלנס שהוסיפה והאירה את עיניי בעוד ענין לגבי הקלוריות. ומה שקלטתי היה הדבר הבא: לא כל כך חשוב לספור קלוריות כמו לדעת את סוג הקלוריות שנכנסות. אם אלו קלוריות שנכנסות, נותנות אנרגיה ויטמינים, מינרלים וכו' לגוף ובסופו של דבר יוצאות מהגוף, או שאלו קלוריות ריקות, המרוקנות את הגוף מאנרגיה, הפוגעות בו והנאגרות כשומן.

וואו בשבילי זה היה חידוד אדיר ובאופן אישי, מאוד עזר ועוזר וימשיך לעזור לי בעזרת השם. בכל פעם, לפני הכנת ארוחה או אכילה, אני חושבת ושואלת את עצמי את השאלות האלו. באופן אוטומטי. שיטת חשיבה זו, לתזונה נכונה לגופנו, הינה שיטה יעילה, בדוקה ומנוסה מבחינתי בניסיון אישי שלי. השיטה משפיעה ורואים תוצאות ממשיות! אז, במקום להסתבך עם מיליון סוגי דיאטות לא מועילות, פשוט היו מודעות למאכ"ל. וזה בסדר שתגידו לעצמכן מדי פעם "אני אוכלת סתם כי בא לי". העיקר תהיו מודעות לכך (ותדעו בעצם כמה אתן אוכלות סתם כי בא לכן… זה ילמד אתכן המון על עצמכן…)

השיטה הזו עוזרת כמובן לירידה במשקל. במקום דיאטות שונות שלרוב לא מחזיקות מעמד… אם מאמצים שינוי חשיבתי ותזונתי כאורח חיים רואם שינוי בהיקפים! בדוק ומנוסה! שומרים על הבריאות הפיזית והנפשית, לא מוציאים כספים לחינם על כל מיני זריקות/תוספים כימיים, "קבוצות לדיאטה" שיטות כאלו ואחרות… מה שחשוב הוא: ברגע שמשנים בתודעה, מבינים ומקבלים את השינוי קל להתמיד בו. ממליצה לקרוא על התמדה בקבלת החלטות. אם תהיינה מודעות לעצמכן, ובאמת תרצו ותשאפו להצליח, אתן תצליחו. תאמינו בעצמכן.

זה היה טיפ קטנטן וחשוב לנושא חשיבות והשפעת התזונה האוכל החומרי – הגשמי לגופנו, ודרך קלה לשינוי תזונתי. תאמינו לי במקום להילחם בעצמכן, במקום לשלם הון לכל מיני תכניות/סדנאות/תרופות וזריקות לירידה במשקל, פשוט לאט לאט ובסבלנות, בגישה נכונה וחיובית, באמונה אמיתית בדרך, תשיגו תוצאות שמחזיקות. תחשבו מה אתן אוכלות, למה, כמה ואיך- תראו תוצאות.

כעת, לאחר שהבנו את השלב הראשון, אני רוצה לקחת את הרעיון הנ"ל ולהביא אותו צעד אחד קדימה.

3. מאכל לנפש

אם כן, אנו מזינות את עצמנו בשני מובנים: מזון גשמי ומזון נפשי – רוחני. שני סוגי הזנה אלו משפיעים כאמור, על תפקודנו.

נחזור לראשי התיבות מאכ"ל ונתאים אותם לתחום הנפשי המתבטא בין היתר במחשבות שבמוחנו:

מ – מה אני מכניסה למוחי? מה אני חושבת?
א – איך אני חושבת? בעצמי? מתייעצת? איך אני חושבת זה גם במובן של סגנון החשיבה שלי.
כ – כמה אני חושבת על דבר מסוים? כמה זמן אני משקיעה על אותה מחשבה?
ל – למה אני חושבת את המחשבה הזו? למה דווקא זו ולא אחרת? למה המחשבה חוזרת שוב ושוב?

בעזרת ארבעת השאלות נכיר ונזהה את סוגי מחשבותינו ואופי חשיבתנו. עלינו להכיר ולזהות אילו מחשבות מקדמות אותנו לעבר החיים הנוחים ואילו מחשבות מעכבות אותנו.

סיכום כללי לירידה במשקל הפיזי והנפשי

  1. שנו הרגלי תזונה: למזון שאנו אוכלות יש השפעה עצומה על נפשנו, תחושותינו והרגשותינו. ובעצם מכך חיינו וחיי הסובבים לנו מושפעים. על כן ההמלצה היא היכן שיש צורך ואפשרות, לשנות את הרגלי התזונה שלנו. היעזרו בשאלות מאכ"ל כדי לזהות ולבדוק את עצמכן.
  2. לתזונת הגוף והנפש השפעה וקשר ישיר לחיים טובים נטולי לחצים מיותרים ככל האפשר. ככל שתזינו את עצמכן במזון גשמי ונפשי (רוחני) בריא יותר, טבעי יותר, מושקע יותר, חיובי ונעים יותר כך תחושו הקלה ונחת משמעותית בחייכן. בדוק ומנוסה! גם תרדו במשקל, גם תהיינה בריאות יותר, אנרגטיות יותר, שמחות וקלילות יותר. מזונות טבעיים ואיכותיים מזינים את גופנו, מאפשרים לגוף לשחרר רעלים ופסולת, שורפים ו/או מונעים אגירת שומן ועוד (צריך גם פעילות גופנית כמובן).
  3. שנו חשיבה: שינוי חשיבה הוא תהליך בעל כמה שלבים שעלינו לעבור ולתרגל באופן יומיומי! השלב הראשון לשינוי חשיבה הוא באמצעות הכרת מחשבות: נוכל לזהות את המחשבות המקדמות והמעכבות באמצעות שאילת שאלות מאכ"ל. זהו שלב ראשוני חיוני לשינוי חשיבתי שיביא לשינוי מהותי בחיינו!
  4. ברגע שתשנו את החשיבה, ותאכלו גם אוכל טוב, זה ישפיע על מצב הרוח שלכן. תהיו שמחות יותר ותמצאו את האושר בכל פינה.

הארה קטנה בעניין תזונה בריאה ונכונה

ממליצה להתייעץ בנושא, כל אחת תתייעץ עם הגורמים שהיא רוצה תזונאיות, נשות בריאות, לחפש מידע רחב באינטרנט ועוד. מאחר שאינני אשת מקצוע בתחומים אלו, נמנעתי להכניס לפוסט עצות מעשיות בנושא תזונה כגון איך כמה ומה לאכול. כל אישה שונה מחברתה ועל כן אני ממליצה לשאול להתייעץ עם המומחים לנושא זה לשיפר חייכן. וכמובן ללמוד על מזונות הטבע. מה מועיל לבריאות ומה מזיק? מה אפשר לאכול עם איזה מזון אחר? רק שתדעו שכאשר אוכלים נכון- יורדים במשקל. הרבה מאוד מהמשקל העודף יעלם ברגע שתשנו את המזון שלכן. אך אין זה אומר שאתן צריכות לאכול כל היום עלים ולהפוך לכבשה… ממש לא.. פשוט החליפו מזונות מזיקים ומרעילים במזונות טובים ואיכותיים וכמה שיותר טבעיים. למשל במקום שוקולד עתיר סוכרים ושמני דקלים ושאר מרעין בישין, הכינו שוקולד ביתי. המירו שמן קנולה/מרגרינה וכד' בשמן זית. הפחיתו טיגונים והעדיפו אפיה בתנור או טיגון בריא וחסכוני וכן הלאה.

חשיבה מהנה ומוצלחת!

לקריאה נוספת:

💜בהצלחה בשינוי הרגלים והרבה בריאות💜

הצטרפי לשיחה

6 תגובות