גלידת שוקולד אגוזים

זמן קריאה: 3 דקותמתכון לגלידה ביתית טבעונית על בסיס אגוזים טעימה ביותר כולל טיפים להצלחת המתכון ואופציות לגיוון. תיהנו!

מתכון פשוט להכנת גלידת אגוזים ושוקולד בבית ללא מכונת גלידות

מתכון מאוד מאוד פשוט שאפשר בקלות להכין בבית עם בלנדר מעבד מזון (כזה שיכול לרסק קרח) לא צריך מכונת גלידות או אביזרים וכלים רבים…

ממליצה בחום להכין גלידה ביתית שתקרר את הגוף, תמלא את הלב בחום ואהבה ותעניק לכן ולבני משפחתכן רגעים מפנקים ונעימים…

מצרכים וכלים להכנת הגלידה

  • 3 חופני אגוזים ממה שאוהבים ורוצים לא קלויים (חשוב) בערך 150 גר'
  • רבע כוס מים + כוס קוביות קרח בערך 130 גר'
  • 5 תמרים מגולענים שהושרו למס' דק' במים (אני שומרת אותם בהקפאה ומכניסה אותם כך) או כל ממתיק אחר בהתאם לטעמכן. אם משתמשת בסילאן, אני שמה 3.5 כפות סילאן טהור.
  • תוספת לשדרוג 20-30 גר' עיסת קקאו, קקאו, כפית תמצית וניל, קוקוס טחון, חלווה, נענע, וכל תוספת טעם/צבע שתרצו ( ממליצה שלא סינטטיים כמובן).

מהלך הכנת הגלידה

  1. נשרה לזמן מה את האגוזים שלקחנו: הפקאן, השקדים, הקשיו וכו' ו/או כל סוג אחר.
  2. נסנן, נשטוף ונבדוק את האגוזים (נוציא את הפגומים והנגועים).
  3. נכניס אותם לקערת הבלנדר יחד עם שאר המצרכים ללא המים והקרח.
    • ממתיק: אם בחרתן להכניס תמרים, עליכן להשרותם למס' רגעים (מספיק 3-4 דק'), לשטוף, להסיר את הגלעין ולבדוק מתולעים.
    • תוספות: אני שמה עיסת קקאו, היא נטחנת דק דק בתהליך זה נותן טעם שוקולדי בגלידה טעיםםם. אפשר להמיס אותה מראש או להמיס שוקולד ולהכניס לתערובת האגוזים. לחילופין, אפשר להוסיף 2-3 כפות קקאו.
      • אופציות נוספות לתוספות: כפית תמצית וניל, קוקוס טחון וכו'
  4. נטחן טחינה ראשונית רק לקיצוץ האגוזים.
  5. נוסיף מעט מים (רבע-חצי כוס) + את קוביות הקרח
  6. טחנו הכל במעבד המזון.
  7. לאחר כמה רגעים כל אחת לפי הבלנדר שלה, הגלידה תהיה מוכנה לזלילה… בויטמיקס זה יכול לקחת דקה לסבב ומקסימום 2-3 סיבובים בלבד.. (כלומר 3 דק') .
    לחילופין תוכלו להכניס את הגלידה לתוך תבניות שקעי ארטיק מסיליקון, ולהכניס למקפיא. לאחר שקפאו תעבירו לקופסת אחסון עד הזלילה.
  8. תוכלו להכין עם הגלידה גם "מגנום". תקפיאו את הגלידה בסיליקון של ארטיקים, לאחר שהארטיקים קפאו, המיסו שוקולד או עדיף שתכינו שוקולד ביתי – קחו את הגלידות הקפואות והכניסו אותן לשוקולד המומס והגלידות קפואות, תטבילו אותן בשוקולד וכך תצפו בשוקולד.
    אפשר לפזר גם פצפוצי אגוזים מסוגים שונים.
  9. תאכלו לבריאות…
  10. את השאריות בבלנדר חבל לזרוק… תמלאו מים ו/או תוסיפו מעט קרח ושתו בהנאה משקה מרענן, טעים ולא תשליכו מצרכים יקרים וטובים!
  11. אם נשאר לכן מעט גלידה ואין לכן מספיק תבניות: תוכלו לשמור בקופסא במקפיא לפי מנות בצלוחיות וכד'. אפשרות נוספת לשמור במקרר ויהיה לכן קרם שתוכלו למרוח על לחם או פיתה או לאכול בכף סתם כשמתחשק לכן! (אין חומרים משמרים, רצוי לצרוך תוך יומיים- שלושה במקרר. במקפיא זמן האחסון ארוך יותר).

מהלך הכנת הגלידה בתמונות

הגלידה המיוחדת הזו, מתאימה גם כקרם למריחה מעל עוגה, או כמילוי לפחזניות , למריחה מעל פרוסת לחם או פיתה וכד', וכמובן טעימה בצורה מדהימה כמות שהיא.

סוגי גלידות בהכנה ביתית:

  • גלידת פירות: מבוססת פרי ולכן נותנת את טעם ויתרונות הפרי. כמובן שהטעם הסופי המתקבל תלוי בסוג ובכמות הפרי ששמים ובתוספות שתבחרו. הגלידה מתאימה לאלרגנים לביצים, חלב, אגוזים/בוטנים/שומשום וכמובן הינה ללא גלוטן. ראו בהמשך קישורים.
  • גלידת אגוזים: מבוססת על אגוזים לסוגיהם השונים. הטעם והצבע יתקבלו בהתאם לסוג ולכמות האגוזים ששמתן ולתוספות שבחרתן. ישנם אגוזים עם טעם דומיננטי כמו: אגוזי לוז, פקאן, פיסטוק (לגלידה בטעם פקאן, או בטעם פיסטוק) לעומת שקדים, קשיו שהטעם שלהם פחות דומיננטי. גם גלידה הינה טבעונית ולכן היא פרווה ומתאימה לאלרגנים לביצים, חלב, וללא גלוטן.

טיפים לסיום להצלחת הגלידה:

  • טיפ: לקבלת גלידה בטעם שוקולד/וניל/פקאן/פיסטוק או כל טעם אחר שתרצו, עליכן לבחור את הבסיס שלכן תחילה: כדאי שיהיה נייטרלי יותר למשל אפשר בננה כבסיס או שקדים/קשיו כבסיס (או בסיס אחר) וכן שחקו עם המינונים. תזכרו מתכון זה (לא) חשבון
  • כל העניין הוא בגלידה שיש צורך בבסיס שומני/קרמי , במים/קרח ובממתיק כלשהו. כל היתר בונוס ונועד לתת את הטעם שתרצו בגלידה.
  • טיפ: מאחר שיש בגלידה הזו כמות נכבדה של מים, היא קופאת במקפיא, ולכן אני לא ממליצה לשמור את כולה באותו מיכל אלא לחלק למנות. כי כשתרצו לאכול ממנה יתכן שתתקשו לשבור ולחלק אותה… זו המלצה שלי וכל אחת תנהג כרצונה. אני בד"כ מכינה אותה כארטיקים או כקוביות גלידה (בתבנית שקעים קוביות).
  • טיפ: כשטוחנים היטב את האגוזים לפני שמערבבים אותם עם מצרכים אחרים (בייחוד המים) המרקם יוצא חלק יותר. אם אתן אוהבות את הגלידה יחד עם פצפוצי אגוזים בפנים, אפשר בהחלט לערבב ישירות את כל המצרכים יחד עם המים והקרח.
  • טעם הפקאן יחד עם הקקאו נותן טעם שדומה קצת לקפה – מבחינתי זה השילוב המנצח ביותר לגלידה – זה באמת טעם מוצלח במיוחד.
  • לידיעה כללית גם אם הגלידה מפשירה היא לא נמסה למצב נוזלי מיימי!!! הגלידה לא תטפטף כמו גלידות תעשייתיות… היא פשוט הופכת לקרם….

קישורים רלוונטיים:

בהצלחה, בהנאה והרבה בריאות!!

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
    • תודה רבה רבה יקרה על כל הכרת התודה שלך, הפרגון והתמיכה תודה מקרב לב… תודה שאת משמחת אותי בכל תגובה שלך ומחממת לי את הלב… ה' ישמח אותך בכפליים!