גלידת אפרסק ביתית

זמן קריאה: < 1 דקות מדריך להכנת גלידת אפרסק ביתית בקלות וללא מכונת גלידה ב 3 מצרכים בלבד..
בריאות!

מתכון להכנת גלידת אפרסק פרווה ביתית

מתכון מאוד פשוט וקל שדורש רק 3 מצרכים בלבד ובלנדר.. ככה פשוט, ככה בריא בלי כימיקלים, תוספות מיותרות, בלי כל מיני שומנים בלתי מזוהים, ללא צורך במכונת גלידה או איזשהו כלי מיוחד… הכי פשוט שיש.. תיהנו!

מצרכים להכנת הגלידה

  • אפרסקים חתוכים מוקפאים
  • כוס קרחונים
  • 50 גר' סוכר קנים (אפשר יותר מתוק, אפשר פחות, אפשר להמיר את הסוכר בכל דבר מתוק אחר כגון סילאן, דבש, מייפל, תמרים וכד')

כלים להכנת הגלידה

  • בלנדר המסוגל לטחון קרח
  • מרית סיליקון
  • כף וכלי הגשה (כוסות/קונוסים של גלידות)

תהליך ההכנה:

  1. מכינים מראש את האפרסקים: חותכים ומקפיאים. טיפ- כדי להקל על התהליך הבא, רצוי להקפיא אותם כשהם מופרדים ולא כגוש… כלומר רצוי להניח אותם בתוך מיכל מספיק גדול שכל חתיכה תהיה בנפרד.
  2. מוציאים מההקפאה ומעבירים לבלנדר.
  3. טוחנים קלות מס' שניות
  4. מוסיפים את הסוכר והקרח
  5. ממשיכים לטחון עד קבלת המרקם הרצוי – מרקם גלידתי..
  6. מגישים מיד.. (אם זה נמס, יהפוך להיות במרקם של שייק מוס כזה)
  7. אפשר לפזר תוספות שאוהבים מעל.. וזהו..

מתכוני גלידות נוספים:

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
  • שלום וברכה, שאלה לגבי המכשירים.
    האם כדי להכין גלידה חייב דווקא בלנדר או אפשר גם מעבד מזון?
    ולגבי הברד האם חייב את המוט השחור כדי לרסק? כי אני מחפשת לקנות דווקא מעבד מזון ולא ראיתי את המוט הזה כחלק מהאביזרים.
    תודה מראש .רחלי

    • הי שלום לך יקרה ותודה על השאלות,

      מניסיוני, בלנדר ייתן מרקם הרבה יותר טוב אבל אפשר בהחלט להכין גלידה גם במעבד מזון.
      חשוב שמעבד המזון שלך יהיה חזק, כזה שמסוגל לטחון קרח ורכיבים קשים.
      שימי לב לא כל מעבד מזון מתאים לכך… כשאת רוכשת מעבד מזון תבדקי אם רשום שהוא מסוגל ומתאים.
      מעבד מזון נועד בעיקרו לקצוץ, לפרוס, לגרד (באמצעות דיסקיות מתאימות המתחברות). ולמרות זאת, מעבדי מזון רבים מסוגלים גם לטחון.
      הבלנדר נועד בעיקרו לטחון, להפוך רכיבים למרקמים חלקים, משחתיים, ממרחיים, להכנת מרקים, שייקים וכו' וגם הוא מסוגל לקצוץ (צריך לדעת איך שלא יהפוך למחית)

      המוט השחור הוא חלק מהבלנדר שלי, הוא לא ממש מרסק, הוא נועד להחזיר/לדחוף את המזון למרכז המיכל (שם נמצאים הלהבים)
      במעבד מזון ממה שידוע לי אין מוט כזה… רק בלנדרדים מגיעים עם כזה מוט.
      שימי לב לעוד עניין, המיכלים של הבלנדרים ומעבדי המזון שונים בצורתם בכוונה תחילה כי יש להם מטרות וייעודים שונים. הלהבים ממוקמים ובנויים אחרת.. ויש עוד הבדלים…

      מצרפת לך קישור להדרכה קצרה שאולי תוכל לעזור לך בבחירת המכשיר המתאים עבורך

      בהצלחה!