דג אמנון מטוגן עם פירורי לחם

זמן קריאה: 2 דקות מתכון מפורט להכנת דג אמנון מטוגן עם פירורי לחם. מנה טעימה קלה ומהירה להכנה. תיהנו.

שניצל דג אמנון מטוגן טעים ומהיר הכנה

נשים, אימהות, גולשות יקרות, לפניכן מתכון למנה קלה, מהירת הכנה וטעימה, מתאימה לכל יום ובייחוד לשבוע של ט באב בו חל איסור על אכילת בשר בקר ועוף.
בהצלחה והרבה בריאות בעזרת השם!

מצרכים להכנת הדגים

  • פרוסות פילה דג אמנון בכמות הרצויה בהתאם למספר הסועדים (ראו הארות בהמשך)
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם
  • ביצה אחת או יותר לפי כמות הפרוסות
  • פירורי לחם (עדיף מלא)
  • שמן צמחי לטיגון (עדיף שמן זית)

עבור מתכון כשר לפסח יש להשתמש בתבלינים כשרים לפסח וכן פירורי קמח מצה.

כלים להכנת הדגים

  • 4 צלחות או כלים אחרים
  • מזלג
  • מחבת רצוי יצוקה נון סטיק
  • תרבד, מלקחיים מסיליקון או כלי אחר להפיכת הדגים במחבת.

מהלך הכנת השניצל דג

  1. מפשירים ושוטפים את פרוסות פילה הדגים ומניחים בצלחת.
  2. בצלחת נוספת פותחים ביצה ומקשקשים אותה. ראו טיפ בהמשך.
  3. כעת, מפזרים פירורי לחם בצלחת השלישית.
  4. טובלים את הדגים בביצה.
  5. מטבילים אותם בפירורי הלחם ומניחים בצלחת.
  6. מחממים מעט שמן במחבת (אם יש כמות גדולה של דגים, רצוי לנהוג לפי ההמלצות הכתובות בפוסט טיגון בריא).
  7. כאשר השמן חם (הכניסו טיפה מהביצה בשמן. אם נוצרות בועות מסביב, סימן שהשמן חם) הניחו את הדגים וטגנו על אש גבוהה לדקות אחדות. הדגים מיטגנים מאוד מהר.
  8. הפכו צד וטגנו בצד השני. כאשר הדגים מקבלים גוון חום הם מוכנים.
  9. אם יש פירורים שנופלים לשמן כדאי להרים אותם כדי שלא יישרפו והשמן לא יתלכלך.
  10. הגישו חם בתוספת אורז מלא, פתיתים מקמח מלא או רגיל, פסטה ברוטב אדום ועוד.

טיפים לסיום

  • במקום אמנון אפשר להשתמש בדגי פילה אחרים כמו דג סול. דג סול יוצא טעים מאוד גם בביצה וקמח (במקום פירורי לחם). כמובן אפשר באותה דרך להכין גם שניצלים…אני מכינה שניצלונים (חותכת קטן רצועות חזה עוף) ויוצא טעים ממש..
  • להכנת הדגים בפסח: מחליפים את פירורי הלחם בקמח מצה ומשתמשים כמובן בתבלינים כשרים לפסח. המרקם יהיה מעט שונה כמובן אך טעים.
  • כדי לחסוך בכמות הביצים: כאשר יש הרבה דגים לטגן, עדיף להטביל את כל הדגים בבת אחת בביצה ולא אחד אחד. כלומר, או ששופכים את הביצה לתוך הדגים או ששמים את הביצה בקערה ומטבילים לתוכה את הדגים.
  • בכמות גדולה של דגים: עדיף להכין את כל הדגים עם פירורי לחם ורק אז להתחיל לטגן. אחרת, אפשר לחמם שמן במחבת ובזמן שהשמן מתחמם, להכין דג עם פירורי לחם ולטגן.
  • פירורי לחם נותנים מרקם קריספי טעים. לפעמים יכול לקרות שמעט מהפירורים נופלים ולא נדבקים טוב וזה לא נורא בכלל. למי שזה מפריעה לה ורוצה שממש כל הדג יהיה עטוף בפירורי לחם, צריכה להטביל קודם בקמח מלא או רגיל, ואז בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
  • אפשר לשדרג את פירורי הלחם בהוספת שומשום מלא או רגיל, תבלינים ועשבי תיבול נוספים.
  • אם נשאר לכן מהביצה ופירורי לחם, אל תזרקו.. אפשר לחבר אותם יחד הביצה ופירורי הלחם ולטגן חביתה טעימה…אם רוצים אפשר להוסיף תבלינים, עשבי תיבול וכד'.

💜 לבריאות!💜

למתכוני דגים נוספים

הצטרפי לשיחה