זמן קריאה: 2 דקות מה לומדים מהפתגם "אם אין אני לי מי לי"? נקודות חשובות ומסרים לחיים… כי אם אין אנ"י מי לי??

פתגם מעורר השראה לחיים

מסכת אבות רוויה בפתגמים ואימרות חכמות, מעוררות השראה ומכוונות לחיים בדרך הנכונה והטובה. בפרק א משנה יד מופיע הפתגם "אם אין אני לי מי לי וכשאני לעצמי מה אני? ואם לא עכשיו אימתי?".

זהו שיעור חיים מרתק בעיניי וחשוב לי לשתף אתכן בו.

אם אין אני לי? מי יהיה לי??

אם אני לא אהיה לי, לעצמי, מי יהיה לי בשבילי? אם אני לא אחשיב את עצמי כטובה, כחכמה, כאישיות כפי שאני, כבת אדם, מי יחשוב שאני כזו? רק אם אני אחשוב שאני כזו – אשדר זאת החוצה וכך אנשים יתפסו אותי. זו נקודה מאוד חשובה להבנה. ולא להתבלבל אין כאן עניין של גאווה, או של תחושת סנוביות כזו.. ממש לא. כל אישה, כל אדם בכלל, צריך להאמין בעצמו, להכיר ביתרונות ובמעלות שלו שיכולים לסייע לו להתגבר על החסרונות והפגמים שבו. אבל אם אתייחס לעצמי חלילה כאל פגומה כאל לא יוצלחית, באמת אהיה כזו. כי אף אחד אחר בעולם לא יכול לתקן אותי אם לא אני את עצמי.. אף אחד לא יוכל להצליח בשבילי במקומי…

אחשוב על עצמי טוב, יחשבו אותי לטובה.. ככה זה. אם אישה רוצה שבעלה יאהב אותה, היא צריכה לאהוב את עצמה קודם. כמו שהזכרתי כבר פעמים רבות בפוסטים קודמים (ראו מטה לקריאה נוספת), השינוי תמיד צריך ויתחיל רק בי. אם אשנה את החשיבה שלי כלפי עצמי, אשנה אותה כלפי סביבתי, המציאות והסביבה ישתנו בהתאם.

מה לומדים מהמילה אין ומהמילה אני?

שמנה לב: המילים "אין" ו"אני" הינם בעלות אותיות זהות. המשתנה היחיד הוא במיקום הנ'. כאשר אני לוקחת את הא', האות הראשונה באותיות א'-ב' והאות י' האות העשירית ומכניסה את הנ' באמצע, אקבל "אני". אך אם אשים את הי' בצמוד לא' ואוסיף את הנ' בסוף המילה אקבל "אין". מה משמעות הדבר? כרגיל, פשוט אך עמוק.. האות נ' כפי שהבאתי בפוסטים קודמים, היא אות הנקראת ישר והפוך. האות שמסמלת נתינה. אם אני אתן לעצמי אוכל לתת לאחרים. וזה ה"אני". הנתינה (הנון) באמצע. אך אם לא אתן לעצמי קדם כל, אז הנתינה תהיה בסוף, ויתקבל "אין".

לכן, אם אין – אני, מי לי? אם לא אתן לעצמי מי ייתן לי? ובמשפט הפוך נוכל לומר "אם יש אני – אז לא יהיה אין.. כי יש אני. אין זה בעצם ריק. ואני זה מלא. זה אישיות. זה תוכן. זה עולם שלם.

אם אין אנ"י (אין רגשות אהבה, נחיצות אז גם אין יכולת), אין תקשורת נכונה וטובה.. מוזמנות ממש לקרא הרחבה על מושג האנ"י ושפת האנ"י בתקשורת נכונה בין בני זוג.

"וכשאני לעצמי מה אני? ואם לא עכשיו אז אימתי?"

המשך הפתגם מדבר על אם אני לעצמי – אז מה אני? איזה אישיות אני? איזה סוג אדם? מה אני עושה למען עצמי? ואם לא אעשה עכשיו לעצמי, ,מתי אעשה?

נצלו תמיד הזדמנויות כדי ליהנות ממה שאתן עושות, הרי אתן כבר עושות משהו, תעשו אותו במחשבה שהוא למענכן, עבורכן ותמצאו דרכים ואפשרויות לעשות דברים שהם נטו בשבילכן…

ולסיום,

אנחנו מבינות כבר שהכל תלוי בנו. כל אחת בעצמה. אם אני אשנה את עצמי, הכל ישתנה בהתאם. אם כבר אני עושה משהו, אעשה אותו במחשבה שהוא למעני, בשבילי, ואחפש בכל יום לעשות משהו ל"אני" שלי. אנצל הזדמנויות שניכרות לפני ולא אמתין איתן. כי אם לא עכשיו אז אימתי?

לקריאה נוספת:

💜אני לעצמי, ומה אתכן?💜

הצטרפי לשיחה