זמן קריאה: 3 דקות מתכון נחמד ביותר לדגים מטוגנים בבלילה ממש טעימה קריספית ומיוחדת. לבריאות!

מתכון פיש אנד צ'יפס

משתפת אתכן מתכון להכנת דגים מטוגנים, בציפוי טעים ומיוחד בלי פירורי לחם ובלי בירה. הציפוי קריספי אם נעשה לפי השלבים הנכונים… ומומלץ מאוד להכין ביום יום, לאירועים מיוחדים וגם בימים שלפני ט' באב בהם נהוג לאכול רק דגים, ביצים… בלי בשרים.. לדגים יש יתרונות תזונתיים רבים ומומלץ לשלבם בתפריט כחלק מתזונה נכונה.

פיש אנד צ'יפס, הוא למעשה מנה מיוחדת המבשלת שני מצרכים שונים המשתלבים נהדר יחדיו: פיש = דג וצ'יפס. תפוחי אדמה מטוגנים.. הדגים במנה זו מטוגנים, ואת הצ'יפס אפשר להכין בטיגון או באפיה בתנור. כל אחת תעשה לפי טעמה ורצונה… רק קחו בחשבון שאת שניהם כדאי לאכול טרי וחם.. ולשניהם זמן אחד של טיגון… אשתדל לסייע לכן שתצא לכן מנה מושלמת וטובה עם כל הטיפים וההמלצות שאוכל לתת לכן…

במתכון הזה אני מפרטת ומסבירה על הכנת הדגים. לגבי הכנת הצ'יפס זה למתכון אחר.

בהצלחה רבה ולבריאות!

דגים לפיש אנד צ'יפס

אני ממליצה להשתמש בפילה קוד אמריקאי. אם לא מצאתן תוכלו להשתמש בכל דג לבן כגון: דג מושט, בורי וכו'. ממליצה שתתייעצו עם המוכר הוא בטוח ידע מה להמליץ לכן. מה שחשוב הוא לקנות דגים עסיסיים, בשרניים. לא דגים דקים מדי.
תבקשו מהמוכר שיכין לכן אותם כפילה. הכוונה שיהיו ללא עור וללא עצמות – אדרות, ושיחתוך אותם לאצבעות או למנות.
בהמלצת אבי שיח' בע"ה, השתמשתי בדג קוד אמריקאי ויצא מושלם! דג ממש טעים, הפרוסות ממש יפות יוצאות והמנה פשוט יצא מושלמת….

מצרכים להכנת המתכון

  • נתחי דגים בהתאם למס' המנות שאתן מכינות
  • מצרכים לבלילה כמפורט מטה
  • שמן לטיגון + פרוסות גזר לטיגון בריא יותר
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור לתבלון הדגים
  • מיץ לימון או קוביות לימון להשריית הדגים
  • קמח להטבלת כל פרוסות הדגים (בנוסף לקמח שיש בבלילה)
  • למתכון זה בדרך כלל מכינים גם צ'יפס כתוספת.

כלים להכנת המתכון

  • מסננת לשטיפת הדגים
  • צלחת וכמה ריבועי נייר סופג לייבוש הדגים
  • צלחת לקמח
  • קערית לבלילה
  • מחבת לטיגון
  • כף מחוררת או מלקחיים עדיף סיליקון להוצאת הדגים מהמחבת
  • רשת להנחת הדגים לאחר טיגון (אם אין, אפשר להניח במסננת עמידה לחום, מתחתיה להניח צלחת וכל פעם להחליף את פרוסות הדגים (שלא יהיה אחד על השני ממש)
  • צלחת הגשה

מצרכים לבלילה לפיש אנד צ'יפס

המרכיבים מתאימים לציפוי של כ 1 ק"ג דגים. אם יש לכן פחות, הפחיתו את הכמות בהתאם ואם יש יותר, הכפילו כמובן גם בהתאם.

  • 70 גרם קמח כוסמין מלא (או רגיל מה שאתן משתמשות)
  • 40 גרם קמח שיבולת שועל (לא חובה אפשר להמיר הכל בקמח)
  • 70 גרם קורנפלור
  • בערך כוס מים 240 מ"ל
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • ביצה m או L

הכנת הבלילה

  1. לתוך קערה מערבבים את הקמח (או הקמחים), הקורנפלור והמים. אל תכניסו את כל כמות המים תראו בהמשך לאחר הכנסת שאר המצרכים.
  2. הוסיפו את הביצה ואבקת הסודה לשתיה. אם אתן מרגישות שזה מעט מוצק מדי, הוסיפו את שארית המים. כמות הנוזלים תלויה מאוד בסוג הקמח, בגודל הביצה וכו'. ולכן יתכן שתצטרכו את כל הכוס ויתכן שתצטרכו פחות מכוס מים.
    הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל לא לגמרי כמו מים.. צריך להזכיר במעט בלילה להכנת פנקייק.

מהלך הכנת המתכון

  1. נשטוף את הדגים היטב ונמליח אותם. נשרה אותם בקערה עם מים ולימון לרבע שעה בערך ואפשר יותר.
  2. בזמן הזה, נכין את הבלילה:
    • נכניס לקערה את הקמחים כולל הקורנפלור ונערבב היטב
    • נוסיף כוס מים עם אבקת סודה לשתייה ונערבב שוב. (אם יש לכן ביצה L יתכן שתצטרכו פחות מים, אז אל תכניסו את כל הכמות מיד)
    • כעת, נכניס את הביצה ונערבב היטב להטמעה. הבלילה מוכנה.
  3. נשפוך את מי השריית הדגים ונשטוף אותם היטב בעדינות שלא לשבור אותם. בכל זאת דג הוא עדין ועלול להישבר בקלות.
  4. נניח את הדגים על נייר סופג להספגת המים ונחכה שיתייבשו. לא חובה שיתייבשו לגמרי, כדאי שיהיו כמה שפחות רטובים.
  5. נתבלן את הדגים. כל אחת לפי טעמה האישי. (אני שמה מלח ופלפל שחור זה מספיק בהחלט).
  6. בצלחת נפרדת מפזרים קמח כוסמין מלא או רגיל.
  7. נחמם את המחבת עם שמן זית (או מה שאתן משתמשות) ופרוסות גזר – ראו טיפים שימושיים לטיגון נכון
  8. מטבילים את פרוסות הדגים בקמח ומהקמח ישירות לבלילה שהכנו ומיד למחבת (לאחר שזו התחממה).
  9. מטגנים את הדגים על אש בינונית – גבוהה. לא יותר מדי גבוהה שהציפוי לא יישרף והדג עצמו לא יהיה מוכן. שימו לב מדובר בדגים ובפרוסות דקות ולכן הטיגון מהיר מאוד. מדי פעם הופכים צד כך שכל הדגים מטוגנים כמו שצריך.
  10. כל דג שמוכן מעבירים לרשת. כך השמן נוזל מהם והם נשארים יותר קריספיים ופחות שומניים.
  11. בסיום טיגון כל הדגים, הגישו לכל אחד בשילוב צ'יפס אפוי או מטוגן מה שתבחרו…

לבריאות

מתכוני דגים נוספים

הצטרפי לשיחה