עוגת שוקולד ללא גלוטן

זמן קריאה: 3 דקותמתכון לעוגת שוקולד פרווה, ללא גלוטן בכלל! מתאימה לשבתות, ימי הולדת, חגים כולל פסח. עוגה אוורירית, רכה וטעימה. נסו ותיהנו!

מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן פרווה כשרה לפסח

אחד המתכונים הטובים לעוגת שוקולד שמתאימה לכל זמן: ליום הולדת, אירוע חגיגי משפחתי, שבתות, חגים וגם ובמיוחג לפסח (לוודא כמובן כשרות המצרכים)! מעט מאוד מרכיבים בסיסיים וזמינים לכל.. זו עוגה מוקצפת (לא בחושה) ודווקא לכן היא מעולה, רכה ואוורירית אפילו בלי אבקת אפיה!

את המתכון פיתחתי יום לפני לידת הבן הקטן שלי… לא היה לי קמח בכלל בבית כי כבר לא היו לי כוחות לאפות… אך בכל זאת מאוד התחשק לי להכין עוגת שוקולד טובה… הזעקתי את אחותי שתחפש לי מתכון לעוגה טובה ללא קמח, ללא גלוטן, ללא חלב, שתהיה פרווה וכמובן עם שוקולד או קקאו… (כי בינינו איך אפשר עוגה טובה בלי קקאו ושוקולד????) לאחר חיפושים ברחבי הרשת, השיגה לי מתכון שלצערי לא היה רשום של מי הוא כדי להודות לה. עברתי על המתכון, ומכיוון שאני יודעת שמתכון זה (לא) חשבון, עשיתי התאמות לצרכים שלי. במקור, העוגה הייתה עם שוקולד… המרתי את השוקולד לקקאו + שמן + סוכר, הפחתתי את כמות הסוכר בעוגה ופה ושם שינויים כדי שתהיה הכי פשוטה וקלה, ו- מה אומר אחלה עוגה יצאה!

הילדים שלי קוראים לה "עוגת ביצים" מכיוון שהבסיס שלה וכמעט כל מה שיש בה זה ביצים… התוספות המעטות הן קקאו סוכר ומעט מאוד שמן. זו עוגה שאני מכינה לעיתים קרובות מאוד… וממליצה לכן בחום לנסות…

מצרכים להכנת העוגה

  • 5 ביצים L או 6 ביצים M
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות קקאו נא
  • 80 גר' סוכר קנים (1/4 כוס אוניברסאלית) + 4 כפות סוכר קנים
  • כפית תמצית וניל איכותית (או 1 שקעת סוכר וניל)
  • תוספות לשדרוג: אגוזים קצוצים, קוקוס, שוקולד צ'יפס וכד'

כלים להכנת העוגה

  • 2 קערות: 1 לחלבונים להקצפה, 1 לחלמונים
  • מקציף
  • כף למדידת הכמויות
  • מרית
  • משקל (אופציונאלי)
  • תבנית לאפיית העוגה
  • נייר אפייה (אקולוגי)

מהלך הכנת העוגה

  1. נפריד את הביצים: לקערת המקציף נעביר את החלבונים (הלבן של הביצה) ולקערה השנייה את החלמונים.
  2. בקערה עם החלמונים נכניס את הקקאו, השמן ו4 כפות סוכר קנים.
  3. נערבב היטב את הכל עד הטמעה. אם נרצה נוכל להוסיף בשלב זה אגוזים/שקדים קצוצים, קוקוס, שוקולד צ'יפס וכד'.
  4. את החלבונים נקציף היטב. לאחר קבלת קצף יציב נוסיף את הסוכר ונקציף עד קבלת קצף יציב ומבריק.
  5. כעת, ניקח מס' כפות מהחלבונים המוקצפים ונעביר לתערובת השוקולד.
  6. נערבב בעדינות ובתנועות לטיפה להטמעת הקצף בבלילה. לאחר מכן נוסיף את שאר הקצף בכל פעם מעט, ושוב נערבב עד הטמעה וקבלת בלילה אחידה.
  7. ניקח את תבנית האפייה (פיירקס או מה שיש לכן) ונרטיב אותה מעט כך נייר האפייה לא יזוז ממקומו.
  8. את הבלילה נעביר לתבנית ונאפה את העוגה על 180 למשך 20-30 דק'. אפשר לפזר מעל העוגה תוספות שנבחר.
  9. לאחר 20 דק', נסתכל מבעד לדלת התנור אם העוגה לא זזה. אם היא עדיין זזה לא לפתוח את התנור עדיין. אם היא איננה זזה פותחים ומוציאים את תבנית העוגה. מכניסים קיסם ובודקים שהעוגה אפויה כראוי (הקיסם צריך לצאת יבש). אחרת, מחזירים לאפייה קצרה.
  10. לאחר האפיה אפשר להגיש כך או לקשט ולהוסיף תוספות כרצונכן… תוכלו להיכנס גם לעוגת שוקולד פרווה כדי לקבל רעיונות לקישוט, תוספות, שדרוגים ועיצוב העוגה.

סיכום והארות נוספות

ממליצה מאוד להיכנס למתכון לעוגת שוקולד פרווה רשמתי בו רעיונות לשדרוגים ותוספות שמתאימות גם לעוגה הזו. היא אומנם עוגה מוקצפת, אך שווה ממש את ההשקעה שבהקצפה!

  • תזכרו להפריד ביצים אחת אחת, ולוודא שהכלים נקיים ויבשים. בעיקר קערת החלבונים.
  • כשאתן מערבבות את הקצף, חשוב מאוד לערבב בעדינות, באותו כיוון תמיד כדי לא לשבור את הקצף. שמנה לב, מאחר שאין מים בחלמונים ויש מעט מאוד נוזלים, הם קצת מתקשים ולכן השלב הראשוני של ערבוב קצף החלבונים עם כף אחד או שתיים ממש חשוב. כך תצלחנה בעזרת השם לרכך את התערובת. יש סיכוי שגם לאחר שתסיימו לכאורה ותטמיעו את כל הקצף, כשתעבירו לתבנית העוגה תראו שיש עוד בלילה שלא ממש התערבבה.. ה ממש לא נורא.. תוכלנה לערבב מעט לפני סיום העברת כל הבלילה לתבנית… וגם אם לא תערבבו, לא קרה דבר…..
  • התנור מוכרח שיהיה מחומם מראש ואל תפתחו אותו לפני חלוף 20 דק' וכל עוד שהעוגה זזה בתנור. אתן תראו אותה כאילו נושמת….
  • אם תרצו עוגה גבוהה יותר הוסיפו עוד ביצה אחת או שתיים לחילופין השתמשו בתבנית קטנה יותר.

מתכונים נוספים:

בהצלחה וכל טוב!

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
    • הי יקרה! טוב לראותך שוב אצלי…
      כן בהחלט מעניין לנסות!
      לשאלתך, ממש לא..שמן זית בחימום מאבד את הטעם המר שלו… ואי אפשר בכלל להרגיש אותו בעוגה..
      אני משתמשת בשמן זית בכל דבר שצריך בו שמן.. בישול ואפייה מתוק מלוח.. הכל… יוצא מצוין!
      שימי לב כמות השמן בעוגה הזו די נמוך…
      אבל גם אם היה יותר שמן, זה לא היה מורגש כלל…
      ואם את חוששת בכל זאת, את יכולה תמיד להשתמש בכל שמן צמחי אחר שאת משתמשת בו ..
      בהצלחה רבהה!!
      אם יש שאלות הנני כאן…. בברכה ובתורה….