מתכון לקוסקוס מהיר

זמן קריאה: 4 דקות מתכון להכנת קוסקוס משקית להכנה מהירה עם או בלי סיר אידוי. בהצלחה!

הכנת קוסקוס משקית להכנה מהירה עם או בלי סיר אידוי מוכן תוך 25 דקות

קוסקוס… איזה מאכל טעים, נוסטלגי, מסורתי… קוסקוס טוניסאי, מרוקאי או טריפוליטאי. המאכל האהוב הזה נפוץ כמעט בכל המטבחים בעדות רבות. ישנן דרכים שונות להכנת קוסקוס. יש המכינות אותו מסולת עבה או דקה, בשיטה המסורתית באידוי, יש המכינות במיקרו ויש המכינות בסיר בישול אחד (לא באידוי). כך או כך, המאפיין המשותף הוא שהקוסקוס צריך להיות רך, נימוח, לא יבש ולא דביק, ובעיקר טעים!!

להלן המתכון להכנת קוסקוס משקית להכנה מהירה. אני משתמשת בקוסקוס מלא (כלומר מסולת מלאה הכוללת את סובין החיטה).

בהצלחה בהכנה ובריאות באכילה!

מצרכים להכנת הקוסקוס משקית להכנה מהירה

המידות מתאימות לשקית אחת 350 גר' קוסקוס מלא – כלומר 2 כוסות אוניברסליות. חשוב למדוד תמיד באותה כוס לחישוב כמות המים. כל כוס קוסקוס מלא = כפית אחת שמן (זית או אחר) וכוס אחת מים.

  • 1 שקית קוסקוס מלא להכנה מהירה
  • 2 כפות שמן זית או שמן צמחי אחר
  • כפית מלח שטוחה (תבלינים לפי הטעם: מי שרוצה יכולה להוסיף כורכום, פפריקה, כמון..)
  • 2 כוסות אוניברסליות מים רותחים

כלים להכנת הקוסקוס בסיר אידוי

  • קערה
  • מכסה מתאים
  • כף לערבוב
  • סיר אידוי של קוסקוס (סיר תחתון וסיר עליון מחורר כולל מכסה)

מהלך הכנת הקוסקוס

  • לתוך קערה מכניסים את הקוסקוס המלא ובודקים אותו.
  • מוסיפים שמן ומלח ומערבבים היטב. הקוסקוס יקבל מרקם ומראה כמו של חול ים לח.
  • כעת, שופכים שתי כוסות מים רותחים מכסים את הקערה וממתינים 5-6 דק'.
  • בחלוף הזמן, מערבבים את הקוסקוס בזהירות ומעבירים לסיר האידוי של הקוסקוס לבישול באדים למשך 20 דק'.
    חשוב לציין שהסיר התחתון מוכרח שיכיל מרק רותח או מים רותחים בכמות של לפחות מחצית מהסיר כדי שהמים לא יתאדו מהסיר.. אחרת הסיר התחתון יישרף.
  • לאחר שהכנסתם את הקוסקוס לסיר האידוי, כדאי בעזרת כף או מזלג לעשות פתחים בקוסקוס להוצאת האדים. מספיק אפילו רק במרכז לעשות גומה.
  • סגרו את סיר האידוי ובשלו כ-20 דקות.
  • בחלוף הזמן, פתחו את הסיר והורידו אותו מהסיר התחתון. אם המרק שלכן כבר מוכן, אפשר לכבות את האש.
  • שפכו את הקוסקוס לתוך קערה וערבבו היטב. מאוד חשוב לערבב בעודו חם כדי להוציא את האדים, כך לא ימשיך להתבשל ולא יהיה בצקי.
  • זהו.. הקוסקוס מוכן ואפשר לאכול בכיף ובאהבה יחד עם מרק ירקות עשיר ובריא, או קציצות בשר ברוטב עגבניות או פקיילה, או חמין לשבת, או כל תוספת רוטבית/מרקית אחרת שתרצו ראו מטה הצעות.

קוסקוס בלי סיר אידוי

למי שאין סיר אידוי בבית, יכולה להשתמש במסננת צפופה (שהגרגירים לא יפלו) ולהניח את המסננת מעל סיר תואם. ומי שאין לה או לא רוצה בכלל להשתמש בשיטה זו, יכולה להכין את הקוסקוס בדרך הבאה. אני מוכרחה לציין שאין זה יוצא אותו הטעם. הקוסקוס יוצא יותר אוורירי וטעים הרבה יותר בסיר אידוי מאשר בלי. לבחירתכן:

  • לתוך קערה מכניסים את הקוסקוס, השמן והמלח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים את הקערה.
  • כעבור 5-6 דק' פותחים את המכסה, מערבבים שוב ומכסים.
  • ממתינים כרבע שעה ובחלוף הזמן, פותחים את המכסה, ומערבבים היטב.
  • זהו הקוסקוס מוכן ואפשר להגיש חם.. בריאות ושמחה!

קוסקוס בצבעים

  • קוסקוס לבן- קוסקוס שהוכן מסולת רגילה (לא מלאה)
  • קוסקוס חום- הוכן מסולת מלאה
  • קוסקוס צהוב- הוא קוסקוס שהוסיפו לו כורכום בשלבי ההכנה. אפשרות נוספת ושונה- הוא קוסקוס העשוי מקמח תירס שנטחן עבה (לא אבקה).
  • קוסקוס אדום- הוסיפו לו פפריקה אדומה. לציין כי המרק הטוניסאי המסורתי לקוסקוס לרוב אדום והוא משפיע על צבע הקוסקוס לאחר שמוסיפים אליו את המרק.

טיפים להצלחת הקוסקוס

  • במקרה הזה, מתכון זה חשבון וצריך לדייק במינונים ובכמויות בעיקר של המים וזמני הבישול. למי ששואלת למה הקוסקוס יוצא בצקי, דביק, התשובה בדרך כלל היא אחת מהשלוש:
    • ריבוי מים
    • בישול יתר
    • חוסר ערבוב מספק בשלבי ההכנה. כאשר מניחים את הקוסקוס הרותח בלי לערבב אותו, האדים שמתקררים הופכים למים, מבשלים ומרטיבים את הקוסקוס שוב.
  • קוסקוס עבה נוצר מסולת עבה. יש סוגי סולת שונים. כל אחת תכין לפי טעמה האישי.
  • כדי לקבל קוסקוס אחד אחד, לא יבש ולא דביק, כפי שציינתי לעיל, חשוב:
    • לשים כמויות נכונות של מים
    • לערבב היטב בכל שלבי ההכנה (לא משנה צורת ההכנה)
    • לנפות את הקוסקוס בנפה, מסננת לקוסקוס או, אם רוצים קוסקוס בלי מסננת יש להכניס את הקוסקוס בסלייסר/מעבד מזון ולערבב היטב. זה יפריד את הקוסקוס ויתן לו מרקם דק אחד אחד בדומה לניפוי.
      אבל – כאשר מכינים קוסקוס משקית להכנה מהירה, אין לדעתי שום צורך בניפוי או בהעברה בסלייסר.. הגושים הקטנים שיתכן ויהיו כל כך רכים שהם מתפוררים בקלות בעזרת מזלג בלחיצה עדינה…
  • כפי שציינתי חשוב לשמור על יחס של קוסקוס למים וכמובן להגיש חם.
  • אם הקוסקוס התקרר או שנשארה לכן כמות ושמרתן במקרר (אפשר לשמור קוסקוס יבש לפחות שבוע במקרר) תוכלו בקלות לחממו במיקרו או מעל סיר אידוי למס' דק' בהתאם לצורך. קוסקוס קר הופך למעט קשה ויבש.

סיכום

כפי שראיתן, להכין קוסקוס משקית הכנה מהירה, זה מאוד פשוט ומהיר ויחסית, הטעם מאוד דומה ומזכיר את הקוסקוס העשוי מסולת בשיטה המסורתית והארוכה יותר… ממליצה להגיש את הקוסקוס חם בתוספת:

ישנה אופציה להכנת קוסקוס משקית להכנה המהירה גם בלי סיר אידוי, אך מניסיון אישי, לא משתווה לטעם הקוסקוס המתקבל בבישול בסיר אדים.

ואם תרצו, משקית קוסקוס להכנה מהירה אני מכינה גם עוגת סולת אוורירית של פעם.

הצטרפי לשיחה