זמן קריאה: 2 דקות מדריך להנבטת קטניות כמו עדשים, אפונה, חומוס, שעועית ועוד. שיטה קלה וזריזה להנבטה.. בריאות!

מדריך להנבטת עדשים וקטניות

הנבטת עדשים אינה תהליך מורכב ומסובך ויש לי גם טיפ ודרך שגיליתי לזירוז התהליך… אתן מכירות את זה שבפוקס יוצא לכן דבר שלא צפיתן ולא תכננתן ולכן יוצא יותר טוב אפילו…? אז זה מה שקרה לי.. באחד הימים שטפתי והשריתי עדשים כהרגלי כדי להכין קמח עדשים ירוקות. אלא מה? בגלל כל מיני בלת"מים, לא היה לי באותו יום מספיק זמן לייבש אותם ולטחון אותם לקמח. לכן, כיסיתי את העדשים שהיו מונחים מראש על גבי מגבת (בתבנית של תנור) והכנסתי לתנור (כבוי) רק כדי לשמור עליהם… לא היה לי מקום אחר פנוי באותה עת להניחם.
למחרת בבוקר, קמתי, התארגנתי, והלכתי לטפל בעדשים. הוצאתי אותם מהתנור במחשבה לייבש אותם. והפלא ופלא… העדשים הנביטו! איזה כיף! אז זהו מאז אני ממשיכה באותה שיטה, בכוונה תחילה.. כי הנבטה מועילה פי כמה וכמה מהזמן וההשקעה הדרושה לכך…

ממליצה גם לכן להנביט עדשים מכל מיני צבעים (ירוקות, שחורות, כתובות) ובכלל קטניות… כי כשמנביטים – לגופנו אנו מועילים! בהצלחה!

כלים ומצרכים להנבטת עדשים או קטניות אחרות

  • קטניות בכמות שתרצו (לא משנה, ראו הארה מטה)
  • קערה להשריית הקטניות
  • מסננת
  • מגבת
  • תבנית תנור- אופציונאלי

איך להנביט עדשים? מהלך ההנבטה הזריזה

  1. שוטפים את הקטניות ומשרים בהתאם לנדרש לפי סוג הקטנית. חומוס/שעועית- קטניות גדולות- דורשות בדרך כלל השרייה של לילה שלם ולא פחות מ 8 שעות. קטניות קטנות כגון עדשים לסוגיהן השונות, אפונה וכו' לכאורה אינם דורשים השרייה. אך מניסיוני השריה תמיד מועילה וכדאית הן לבישול והן להנבטה.
  2. שוטפים ומסננים במסננת את הקטניות.
  3. בודקים את הקטניות ובוררים אותם מחרקים, נגעים ופגמים.
  4. כעת, יש שתי אפשרויות (שתיהן ניסיתי ולא ראיתי הבדל ניכר ומשמעותי ביניהן. יותר תלוי בהעדפה שלכן:
    • הנבטת הקטניות במסננת: השאירו את הקטניות במסננת, אותה תכניסו לתוך קערה (שלא יטפטף מים). הניחו כיסוי נושם כמו: מגבת/נייר סופג מעל הקערה והכניסו לתנור.
    • הנבטה בתבנית אפיה: במקרה הזה, אני מעדיפה לפרוס מגבת על תבנית התנור, אני מעבירה את הקטניות – העדשים – לתבנית ומכסה אותם במגבת. את התבנית אני מכניסה לתנור.
  5. ההנבטה: את הקטניות משאירים בכלי מכוסה (מסננת או בתבנית אפיה) בתנור למשך כ 8-10 שעות. בחלוף הזמן, תראו נבטים זעירים. אם תשאירו יותר זמן, הנבטים יצמחו יותר.
    • חשוב לשים לב: אם חם בחוץ, כדאי להכניס למקרר.
    • מומלץ בחום לערבב מדי פעם את הקטניות ולוודא שהן נשארות לחות ומכוסות.
    • הנבטת קטניות גדולות כמו חומוס או שעועית, לוקחת יותר זמן מקטניות קטנות ודקות (לפחות יממה שלמה) אך זהו אותו תהליך בדיוק. לגבי חומוס, הם מפרישים מן נוזל כזה דביק. זה כמו חלבון של ביצה. זה בסדר ותקין. בכל זאת, אני מעדיפה לאחר ההנבטה לשטוף אותם שוב.
  6. זהו.. כל כך פשוט וכל כך חשוב… קטניות מונבטות עשירות הרבה יותר בוויטמינים ומינרלים, ומסייעות רבות לעיכול נכון ותקין (מונעות תחושות בטן לא נעימות…).

את הקטניות המונבטות אני מייבשת וטוחנת לקמח או מבשלת במרקים כגון :מרק עדשים ירוקות, רוטב אפונה ועוד.

בהצלחה רבה!

הצטרפי לשיחה