טיפ קטן לחינוך ילדים בעזרת המילה ילד
טיפ קטן וחשוב בנוגע לחינוך ילדים שבע"ה יעזור לכן ותהיה לכן דרך חינוכית יעילה ובטוחה שתלווה אתכן.
חינוך אמיתי ויעיל הוא חינוך שניתן מתוך כבוד והערכה לילד. המילה חינוך מורכבת מהמילה חיוך + האות נ. האות נ היא אות שמסמלת נתינה שלמה. מאחר שכתיבתה בצורתה המלאה היא: נון. אם נקרא ישר והפוך נקבל בכל מקרה נון. כמו המילה נתן. שלא משנה איך נקרא את המילה, נקבל נתן. נון בארמית הוא דג, מסמל זרימה, חיים, מזל. האות נון היא האות ה14 בא-ב. ובגימטריה 14 זה יד.
לכן חינוך צריך להינתן:
- בחיוך. זוכרות את האמרה דברי חכמים בנחת נשמעים? אז זה בדיוק זה.
- בנתינה שלמה. כי מה שתתנו, כמה שתשקיעו זה מה שתקבלו. גם אם לא תמיד רואים זאת באופן מידי. בטווח הרחוק, רואים תוצאות…. אף פעם לא מאוחר כדי להתחיל.
הושיטו יד ותדעו מתי להגיד די.
רעיון נוסף לחינוך ילדים עם המילה "ילד"
אימהות יקרות, ראינה, איך בעזרת המילה "ילד" נוכל לדלות שיטת חינוך. ילד: אותיות "דלי" ואותיות "ליד". להלן ההסבר שיסייע לכן לקבל שיטת חינוך קלה ליישום:
ילד = דלי
דלי, הוא כלי קיבול בצורת גליל אנכי, שחלקו העליון פתוח וחלקו התחתון סגור ושטוח. היקף בסיסו התחתון של הדלי קטן בדרך כלל מבסיסו העליון. לרוב מחוברת לדלי ידית אחיזה המקלה על נשיאתו.
אל הדלי נוכל להכניס כל אשר נחפוץ… אבל נצטרך לשים לב ולתת את דעתנו למס' דברים:
- לעולם אל נעמיס על הדלי, אחרת תכולתו העודפת תישפך החוצה, ולא נוכל לשאתו בכלל מרוב כובד משקלו.
- אל נכניס לדלי תכולה שאינה תואמת אותו (בגודל, במשקל וכו'), כדי שהדלי לא יתפרק.
- גם לא מומלץ להעמיד דלי במקום פתוח הפרוץ לכל פגמי מזג האוויר שכן הללו עלולים לקלקל אותו.
- לא נעמיד דלי מלא באותו מקום בלי שינוי, תזוזה או תחלופת התכולה. אחרת הדלי יתעפש, יריח רע, התכולה תתקלקל, תתאדה וכד'.
כך זה בדיוק לגבי ילדים. ילד הוא סוג של דלי. כל תוכן שיהיה אם נעמיס עליו, או לא יהיה מותאם ולא יתחדש הוא יקיא אותו, יוציא ויפלוט החוצה, יתקלקל…
לכן, חשוב מאוד להכיר את הילד, לראות אותו (לא את עצמי כאילו שהילד הוא בבואה שלי….הילד הוא אישיות בפני עצמה ולא אני). מה שחשוב לי/טוב לי/קל לי גם מה שהיה לי בגילו, לא בהכרח נכון ומיטיב עבור הילד הנוכחי שלי. כל דלי שונה. כל דלי עשוי מחומר/חוזק אחר (גם אם זה אותו יצרן… וגם אם זה אותו פס ייצור – אפרופו לגבי תאומים).
ילד אוהב להיות ליד ולא לבד כך יהפוך ללד ויאיר לעצמו ולסביבתו
דבר נוסף אותיות ילד יוצרות את המילה ליד : ילד אוהב להיות ליד. להרגיש שאינו לבד אלא ליד עוד אנשים ובעיקר הוריו ובני משפחתו. הוא צרי להרגיש מחובר. לבד וליד אותן אותיות ל ו- ד היוצרות את המילה לד. לד זה סוג של תאורה. אם נחליף את מיקומן נקבל דל. ואת זה כמובן לא נרצה שיהיו ילדינו. אנו צריכים לסייע להם להיות לדים. אורות. האותיות השונות במילים לבד וליד הן ב ו י. היוצרות את המילה בי. כי זה מה שתלוי בי. ובאנגלית המילה BE משמעה להיות. פשוט היו בשבילם.
כדי לעזור לילדים שלנו להיות לדים, אורות מאירים, עלינו להיות איתם לידם. לא במקומם, לא לפניהם, לא מאחריהם. רק לידם. הם צריכים להרגיש שאנחנו לצידם, עוזרים, מכוונים, תומכים מבינים, מכילים ומקשיבים. אין לנו שליטה על התוצאות שיבחרו, על המעשים שיעשו ועל האמירות שיאמרו הם ובכלל כל אדם אחר. יש לנו שליטה על עצמנו, ועל איך אנו חושבים, פועלים, מרגישים מה הגישה שלנו תהיה בחינוך. ונזכור BE להיות בשבילם בכל דרך שיבחרו ללכת בה. אם חלילה הדרך מסוכנת, נהיה שם להאיר להם את הדרך. להסביר להם אך תחילה נבין את מקומם, מצבם את נקודת מבטם. כמובן שעדיף למנוע את הסכנה ומראש להאיר להם את הדרכים הנכונות ללכת בה.
תזכרו שילדים הם כמו לדים אם נאפשר להם זאת ואם נתאים את עצמנו, גישתנו החינוכית לכל ילד בפני עצמו אז הם יגדלו ויאירו מאורם לעולם.
לסיכום הטיפים בחינוך ילדים:
ילד הוא יצירה לדורי דורות…. מה שנעצב, זה מה שיהיה. כל הכלים שניתן לו, לעתידו זה מה שייקח איתו במסלול חייו… אז תנו את כל כולכן לטובת הילדים שלכן, אל תעמיסו עליהן מצד אחד ומצד שני אתגרו אותם והחליפו מדי פעם את התכולה… אפשרו להם להיות לדים והיו איתם לידם פיזית היו במשמעות של BE פשוט תהיו אל תעשו במקומם, אל תפתרו להם את הצרות אלא תהיו בשבילם זמינים מחשבתית ורגשית. שאם ירצו יחזיקו בידכם, ואם לא, הם ידעו שאתם איתם ויש להם אתכם. התחושה הזו מסייעת בבניית החוסן הנפשי של הילדים, הביטחון העצמי, השאיפות שלהם בחיים ובכלל את כל אישיותם.
תזכרו לחנך בחיוך ובנתינה שלמה, שימו לבב מתי לתת עידוד – עוד יד, ומתי להגיד די ולעצור, להביט לילדים ולתת להם לגדול להתפתח. כי בסוף הילדים הם ההמשך שלנו. הם החיים עצמם.
💜בהצלחה בחינוך בחיוך💜
לטיפים נוספים חינוך:
- תקשורת נכונה בין בני זוג
- טיפים לחברות טובה
- מי"ם: מחשבה יוצרת מציאות
- התנהלות כלכלית נכונה
- הזול עולה יקר
- בניית אמון במערכת יחסים בינאישיים
- בניית אמון במערכת יחסים בינאישיים
- כללים לטבלת התנהגות לילדים
- בור ששתית ממנו מים אל תזרוק בו אבן
- אישה